Wat eten schildpadden thuis

Wat eten schildpadden thuisIn de afgelopen jaren, land en water bugswerd een van de meest populaire huisdieren. Dit is eenvoudig uit te leggen: de schildpad neemt weinig ruimte in beslag, er zijn geen regelmatige wandelingen en constante aandacht van de eigenaar vereist, de zorg voor het is eenvoudig en de schildpad heeft geen allergieën.

Wat eten schildpadden thuis

Voorwaarden voor de schildpad

Alles over schildpadden: hoe ze te houdenEen schildpad planten in een huis, vergeet dat nietdit is een levend wezen dat zorgvuldige zorg en aandacht voor de gezondheid nodig heeft. Bepaal eerst welke schildpad u verkiest, land of water? In overeenstemming met de keuze heeft u een aquarium of een terrarium nodig waarin het dier zal leven. Het standpunt dat de schildpad vrij rond het appartement kan bewegen, is onjuist. Zonder een eigen plek te hebben, loopt het reptiel het risico verkouden te worden in de tocht, naar je toe of naar het huis onder de voeten en gekwetst raken of naar de plaats gaan waar het niet gemakkelijk zal zijn om eruit te komen.

Waterschildpad

hoe schildpad te houden in het appartementDe meest populaire soort is waterroodbuikvirus. Om dit dier te houden heb je een ruim aquarium nodig waarin een klein stukje land wordt toegewezen, zodat de schildpad rust krijgt na het zwemmen. Waterschildpadden zijn roofdieren, dus zullen ze graag levend voedsel eten zoals bloedworm, insecten of zeevruchten, verse vis, eerder gereinigd van botten en geplet.
Geef schildpadden geen gekookt vlees of vis - dit kan frustratie en malaise veroorzaken. De vertering van deze dieren is niet bedoeld voor de vertering van thermisch verwerkt voedsel.
Ondanks zijn roofzuchtige aard, schildpadden nietweigeren plantaardig voedsel - salade, wortels en algen. Ook in elke dierenwinkel kunt u een speciaal gegranuleerd voedsel kopen voor waterschildpadden.

Landschildpad

hoe een zeeschildpad in een trein te vervoerenLand of Centraal-Aziatische schildpad -een inwoner van warme landen, en moet daarom in een terrarium worden gehouden met een lamp boven haar geïnstalleerd om voldoende warmte en licht te leveren. Schildpadden zijn vegetariërs. Hun dieet moet bestaan ​​uit verse groenten, fruit, bessen en groenten. Schildpadden hebben voedsel nodig met grove voedingsvezels, dus de basis voor het rantsoen van de landschildpad moet boerenkool, wortels, bieten en appels zijn. Als je de schildpad groen geeft, moet hij fijngehakt en altijd vers zijn. Geef geen schildpadden te pikante groenten, zoals koriander of basilicum, beperk jezelf tot meer neutrale kruiden en een sla. In het vroege voorjaar kan een landschildpad worden verwend met jonge paardenbloembladeren.
Vergeet niet dat het voedsel in de trog van de schildpad niet meer dan drie uur mag zijn. Als het dier niet alles heeft gegeten wat je haar hebt aangeboden, laat het dan niet liggen tot de volgende voeding.
Om de landschildpad binnen te voedenin een gespecialiseerde winkel kunt u ook voedsel kopen dat de nodige hoeveelheid vezels en voedingsstoffen bevat, maar de schildpad niet alleen overbrengen naar droge korrels, verse levensmiddelen zijn noodzakelijk.

Voedsel beperkingen

hoe een volwassen schildpad water te voerenIn de maag van een schildpad, zowel water als land,bevatten geen enzymen die helpen bij het verteren van zuivelproducten, bakkerijproducten, gekookte granen of eieren. U denkt misschien dat u uw huisdier verwent, maar dergelijke voedingsmiddelen kunnen de werking van de nieren en het maagdarmkanaal van de schildpad verstoren.