Tip 1: Kattenrassen: Bengalen

Tip 1: Kattenrassen: BengalenKatten van Bengalen werden gefokt doorkruising van American Shorthair-ras en miniatuurluipaard. Bengalen begon te broeden in 1963 en officieel geregistreerd in de felinologische gemeenschap van TICA, ze waren slechts twee decennia later.

Rassen van katten: Bengaals

verschijning

Uiterlijk zijn Bengaalse katten als luipaarden - metdezelfde kleur, leopard grace, een krachtige stam en wilde ogen. Gewicht van mannetjes van Bengalen ras bereikt 7 kg, vrouwtjes - 5 kg. De poten van deze dieren zijn krachtig, het lichaam is gespierd en perfect aangepast voor de jacht, zodat de kat snel snelheid kan winnen, evenals bomen kan klimmen. De staart van de Bengals is dik, de kop is langwerpig, op de neus zijn donkere randen. De oren zijn middelgroot, hebben een brede basis, de uiteinden zijn licht afgerond.

Wol en kleur

Bengaalse katten hebben kort haar,er is een ondervacht. Bij kittens van dit ras verschijnt de natuurlijke kleur met het jaar, en daarvoor is hun haar versierd met kleurvlekken met niet te onderscheiden contouren. Deze maskerende functie van Bengaal kreeg van hun wilde voorouders. Kleur bij katten van dit ras is individueel, het is bruin of zwart op een gele of lichtbruine achtergrond. Ook zijn er zilveren vlekken op een lichte achtergrond, lichte vlekken die worden aangegeven door een donkere omtrek en vlekken van elke kleur op een witte achtergrond.

karakter

Vertegenwoordigers van Bengaalse ras - dierenzelfverzekerd, trots, een beetje geheimzinnig. Ze zijn onafhankelijk, ze houden niet van gehoorzamen, ze respecteren één meester. Het opvoeden van dergelijke dieren moet geduldig zijn en goede wil tonen. Als er kleine kinderen in het gezin zijn, is het beter geen Bengaals te kopen - het is tenslotte zelfs een gedomesticeerde kat, maar het heeft een wild beest.


Tip 2: Kortharige kattenrassenKorthaar katten zijn goed in dat hun vachtvereist geen speciale zorg. De korte wol vormt geen spoelen, dus hoeft deze niet vaak te worden gekamd. Een kat met een korte vacht moet één of twee keer per week worden gekamd met een speciale borstelkam met veelvuldig gebit.

Europese korthaar katAbessijn kat

Voorouder van de Abessijnse kat wordt als wild beschouwdAfrikaanse kat die op het grondgebied van Ethiopië leefde. Abyssinki is erg actief, nieuwsgierig en sociaal. Ze kunnen het goed vinden met de honden. Katten van het Abessijnse ras hebben een goed ontwikkelde spieropbouw.

Bengaalse kat

Deze exotische kat met een gevlekte kleurHet luipaard is het resultaat van het kruisen van een Aziatische luipaardkat met een huiselijk ras. Deze hybride moet niet worden verward met de wilde Bengaalse katten die in de regenwouden leven.

Britse korthaar

Vertegenwoordigers van dit ras zijn als knuffels, omdat ze zeer dikke en delicate wol hebben. De meest voorkomende kleuren van het Britse ras: zwart, grijsblauw, crème.

Devon Rex

Een onderscheidend kenmerk van het uiterlijk van de Devon Rex- grote oren en krullend haar. Katten van dit ras voor ongewone verschijning worden vaak extraterrestrials genoemd. De snorharen van de Devon Rex zijn ook gedraaid in krullende krullen. Devon-reks veroorzaakt uitzonderlijk zelden allergieën bij mensen die gevoelig zijn voor allergieën voor dierlijk haar.

Cornish Rex

Cornish rex ook golvende wol, hij is zachten dik. Uiterlijk lijken ze op de Devoon Rex, maar ze hebben ook enkele verschillen. De cornichi hebben meer langwerpige muilkorven en het lichaam heeft langwerpige proporties. Cornish Rex veroorzaakt ook zelden allergieën.

Europese korthaar kat

Europese korthaar verwijst naar rassenvan natuurlijke oorsprong. Dat wil zeggen, het is geen hybride, kunstmatig verkregen. Vertegenwoordigers van dit ras zijn uitstekende muizenvallen en rattenvangers. Ze zijn misschien niet te tam, maar als ze opgevoed zijn en constant met hen communiceren, dan zullen ze toegewijd zijn aan de meester en gehoorzaam zijn.

Oosterse katten

Vertegenwoordigers van het oosterse ras hebben een slank lichaam en verfijnde botten. Ze zijn erg vriendelijk en communiceren graag met een persoon. Heb een speelse instelling.

Russische blauwe kat

Voor deze katten wordt gekenmerkt door zachte pluche jas grijs-blauwe kleur. Vertegenwoordigers van dit ras hebben niet veel aandacht nodig voor zichzelf en zijn vrij zelfvoorzienend. Ze zijn ook rustig en vriendelijk.

Scottish Fold

Vertegenwoordigers van dit ras onderscheiden zich door kleine enoren tegen het hoofd gedrukt. De dikke laag kleeft aan het lichaam, het is elastisch en voelt zacht aan. Een kenmerkend kenmerk van het ras - als de kat ergens in is geïnteresseerd, kan het gemakkelijk op zijn achterpoten staan ​​om de gebeurtenissen van belang te observeren. Schotse katten hebben een uitgebalanceerd temperament, maar zijn op jonge leeftijd erg speels.

Tip 3: welk kattenras het duurst isKatten zijn de meest zachtaardige en aanhankelijke kattenhuisdieren. Fans van deze dieren bewonderen hun gratie, zachtheid, gratie van het lopen, en ook speelsheid en belachelijke gewoonten. Sommige katten komen absoluut gratis bij de eigenaars en voor sommigen is het noodzakelijk om een ​​aanzienlijke hoeveelheid geld neer te leggen.

Welk ras van katten is het duurstBengaalse kat

Bengalen kat werd in 1980 in de VS gefokt. Dit hybride ras is het resultaat van het kruisen van Aziatische en Aziatische luipaardkatten. Het grote voordeel is een dikke en luxueuze mantel van leopard-kleur. Een volwassene kan een gewicht van 8 kg bereiken. Katten van dit ras zijn sociaal, ze hebben een constante aanwezigheid van een persoon nodig. Ze verschillen van mening, activiteit en tederheid, ondanks hun wilde wortels. Voor een nieuwe omgeving passen ze zich moeiteloos aan. Ondanks de indrukwekkende omvang klimmen Bengaalse katten graag op de schouders van de eigenaar. Ook deze sierlijke huisdieren zijn niet vies van het nemen van waterprocedures en kunnen zelfs naar de meester in de douche of de badkamer. Afhankelijk van geslacht en klasse, kan de prijs van een Bengaalse kat variëren van 1.000 tot 4.000 dollar.

Cat safari

Safari - een vrij zeldzaam ras van katten, ishet resultaat van een hybride kruising van de Zuid-Amerikaanse Geoffrey-kat en een normale huiskat. De eerste vertegenwoordigers van dit ras werden in 1970 teruggetrokken. In de regel bereiken volwassen personen een gewicht van 11 kg. Deze kat combineert de luxe kleuren van de Geoffrey kat en de zachte essentie van de huiskat. De aard van deze dieren is welwillend en evenwichtig, ze hebben ongelooflijke intelligentie en energie. De kosten van een kattensafari kunnen oplopen tot 8.000 dollar.

Kat van het Kao-mani-ras

Khao-mani katten zijn van Thaise afkomst enoude stamboom. De eerste vermelding van deze dieren dateert uit 1350. In het middeleeuwse Thailand konden deze katten alleen tot koninklijke families behoren. Ze brachten rijkdom, geluk en een lang leven voor de eigenaars. Deze dieren hebben glad, sneeuwwit haar, expressieve blauwe of gele ogen. De prijs voor deze huisdieren is $ 10.000 voor een kitten.

Cat chausi

Chauzy wordt beschouwd als een van de zeldzaamste kattenrassen. Het werd gefokt in 1960 in de VS, door hybride kruising van de moeraslynx en Abessijnse kat. Het gewicht van een volwassene kan 8 kg bedragen. De katten van dit ras zijn slank, hebben lange benen en kort haar. Het zijn actieve en intelligente dieren, ze houden niet van eenzaamheid. Koop een kitten chauzy kan zijn voor 8 000-10 000 dollars.

Savannah - de duurste kat

Savannah is een hybride van een huiskat enAfrikaanse serval. Het eerste exemplaar van dit dier werd geboren in 1986. Dit zijn praktisch de grootste huiskatten, hun gewicht kan 15 kg bereiken. Kenmerkend voor katten van dit ras zijn hun lange en slanke poten, langwerpig lichaam, gevlekte kleur en een hoge mate van intelligentie. Een kat van een savanne kat kost 4 tot 22 duizend dollar.
Tip 4: Rassen van katten: SavannahHet ras van savanne katten leek relatiefOnlangs - het eerste kitten, dat de eerste vertegenwoordiger werd van het grootste ras van huiskatten ter wereld, werd in 1986 in de VS, Pennsylvania, geboren uit de Bengaalse fokster Judy Frank. Ouders van het kitten waren een Siamese kat en een mannelijke serval - een roofdier uit de familie van katachtigen. Servala werd niet per ongeluk gekozen - deze dieren zijn relatief gemakkelijk te temmen en hebben een hoge intelligentie. Het is echter best problematisch om ze te houden. Savannas heeft ook de waardigheid van wilde katten behouden, maar ze zijn veel gemakkelijker aan het bakje te wennen, en over het algemeen is het gedoe met hen veel minder.

Kattenrassen: savanneverschijning

Savannas hebben een slank, flexibel lichaam, lange poten,gevlekte kleur, zoals een luipaard. De wol is zacht, de oren zijn groot en de ogen hebben een nogal exotische vorm. De staart is pluizig, de hals is lang, de groei van dit ras bereikt 60 cm bij de schoft.

karakter

Savannas zijn erg mobiel en speels, ze hebben geërfdvan zijn wilde voorouder, het vermogen om ver te gaan en hoog, evenals de liefde voor waterprocedures. Dus als u besluit om zo'n huisdier te hebben, zou u geen problemen moeten hebben met het baden. Savannahs zijn intelligent, nieuwsgierig en trouw. Veel eigenaren van deze dieren merken op dat ze van nature meer op honden lijken dan op katten.

Het onderhoud van bloedservala en de kosten van katten

De basis voor het oversteken van de savanne is het huiskat Siamese, Bengaals, Oosters ras en Egyptische Mau. Savannah, geboren in verschillende generaties, krijgt verschillende benamingen - van F1 tot F5. F1 betekent dat het kitten een rechtstreekse afstammeling is van de servale en huishoudelijke kat, respectievelijk, F2 is de kleinzoon van de serval, F3 is de achterkleinzoon, etc.

De inhoud van het servale bloed in de F1-generatieis ongeveer 65%, met elke volgende generatie daalt deze waarde tot 5% in F5. De duurste savannes zijn dus vertegenwoordigers van F1- en F2-generaties en hun kosten variëren tussen 4 en 20 duizend dollar. Wat betreft F3-F5 kunnen ze voor 1-4 duizend dollar worden gekocht. Mannetjes zijn goedkoper dan vrouwtjes, omdat de eerste vier generaties mannetjes geen nakomelingen kunnen hebben en niet geschikt zijn voor de fokkerij.


Tip 5: Hoe een volbloed kat te kiezenOvername van volbloed katten is een belangrijke enverantwoordelijke stap. Over hoe grondig en attent uw benadering bij het kiezen van een huisdier zal zijn, hangt ervan af of zijn verblijf in uw huis vreugdevol en zorgeloos is of vol problemen en teleurstellingen.

Hoe een volbloed kat te kiezen
instructie

1


Bepaal voor welk doel u een kitten koopt. Als u van plan bent om uw huisdier mee te laten doen aan tentoonstellingen of het fokken, heeft u een kitten-showklasse of rasklasse nodig. De duurste kittens behoren tot de showklasse - ze hebben een onberispelijke stamboom, hun uiterlijk voldoet volledig aan rasstandaarden. Katten van de rasklasse mogen niet deelnemen aan tentoonstellingen vanwege kleine inconsistenties met de standaard, maar ze worden gebruikt om kwaliteitsvoljarigen te krijgen. Als huisdieren - zoals ze zeggen, voor de ziel - is het beter om een ​​kitten huisdier-klasse te kopen - een kleine discrepantie van hun uiterlijk standaard, in de regel, in de ogen niet haasten.

2


Beoordeel nu uw financiële mogelijkheden -raskat, vooral verworven in de kinderkamer, kan niet goedkoop zijn. Hoe meer zeldzame en wordt beschouwd als modieus ras, des te meer zal moeten betalen voor een kitten. Bovendien, de prijs is afhankelijk van de klasse van de gekochte dier zeldzaamheid van de kleur, passend bij de rasstandaard. Als de kitten Thaise of Brits Korthaar ras kan worden gekocht voor relatief weinig geld, de prijs van de Bengaalse katten of Maine Coons begint met tienduizenden roebel.

3


Bepaal wat voor soort kitten je wiltnemen. Probeer er zoveel mogelijk informatie over te vinden - het is belangrijk om te weten hoe moeilijk het is om voor een vertegenwoordiger van het ras te zorgen, of de ontwikkeling van genetisch bepaalde ziekten mogelijk is.

4


Een stamboomkat mag niet met handen worden gekocht alsZodra u zeker bent van de verkoper, anders is het waarschijnlijk om het dier te kopen, net als een vertegenwoordiger van het ras en wat er gebeurt met onbekende ouders. Ongedocumenteerde sell kittens van ongeplande of mislukte paring, hoeft niet laten zien en de fokkerij, in aanvulling, kan gewetenloze eigenaar besparen op de benodigde vaccinaties en verkopen van een kitten met een ernstige ziekte of ongemakkelijk in het dagelijks leven gewoonten - bijvoorbeeld, niet gewend aan de lade.

5


Eigenaren van kinderdagverblijven, voor hun eigen verzorgingreputatie, verkopen kittens alleen met de nodige documenten (stamboom of kitten Card, veterinaire paspoort gestempeld op vaccinaties). Pick-up een kitten pas na het bereiken van een bepaalde leeftijd - meestal kittens gegeven tot drie maanden, maar het dier showklasse kan zo vroeg als tien maanden oud, als hij de aanwezigheid van de tentoonstelling kansen wordt bevestigd overdragen aan de nieuwe eigenaar. Ook rasechte kitten gekocht van een kwekerij zal worden gewend aan de bak en krabpalen, en soms ook de eigenaren over te nemen en zorgt voor dierlijke castratie, niet bestemd zijn voor fok- of deelname aan tentoonstellingen.

6


Zorg ervoor dat u "leert kennen" met het geselecteerde kittenevalueer persoonlijk de omstandigheden waarin het een fokker bevat. Als het dier de juiste leeftijd heeft bereikt, is het zeer waarschijnlijk dat het meteen kan worden opgehaald, maar als het kitten nog klein is, moet u een aanbetaling doen en enige tijd wachten. Waardeer het uiterlijk van de baby - glanzend haar, heldere ogen, geen zichtbare gebreken duiden op een goede gezondheid.