Kattenrassen: Maine Coon

Kattenrassen: Maine CoonHet historische geboorteland van Maine Coon katten -Verenigde Staten van Amerika. Deze katten bracht ongeveer honderd jaar geleden, werd officieel het ras erkend in 1976, en sindsdien is de Maine Coon tot ver buiten Amerika. Ze zijn hard en groot. In grootte is Maine Coon tweede alleen voor savanne - een hybride van Afrikaanse Serval en huiselijke kat.

Kattenrassen: Maine Coon

verschijning

Maine coons hebben een sterke spierrechthoeklichaam, hebben sterke poten. Gemiddeld weegt de vertegenwoordiger van dit ras ongeveer 10 kilo, maar er zijn ook vooral grote personen die tot 15 kilo wegen. De staart is lang, langs de lengte enigszins inferieur aan de lengte van de hoofdboomstam van de Maine Coon. De snuit is vierkant, de oren zijn groter, ze hebben kwasten aan de uiteinden. Ogen ronde, direct ingesteld, hebben vaak een groene of gouden kleur.

Wol en kleur

Wol in Maine coons wordt niet nat, het is niet uniformin zijn lengte. Het hoofd en schouders van de kat zijn bedekt met kort haar, maar hoe verder van het hoofd, hoe langer het wordt. Er is een onderlaag - zacht, dun, maar tegelijkertijd dik. Vertegenwoordigers van dit ras hebben de volgende kleuren: chocolade, kaneel, rood marmer met rood. Maine coons hebben geen speciale zorg nodig, het is voldoende om je huisdier elke dag te kammen.

karakter

Maine coons zijn aardig, goedaardig. Ze zijn sociaal, actief, intelligent. Aldus zijn katten van dit ras onafhankelijk, onafhankelijk en stil. Maine coons passen zich goed aan om het milieu te veranderen, goed te voelen met andere huisdieren. Ze hebben een enorme ruimte nodig waar ze willen en muizen vangen. Katten van dit ras zijn uitstekende muizevallen. En ze lijken ook op de bazen neer te kijken - bijvoorbeeld van een hoge schaal of een kast.