Kattenrassen: Siberisch

Kattenrassen: SiberischSiberische katten zijn erg mooi, en ze merken opzowel felinologen als gewone kattenbezitters. Voor de eerste keer over de katten van deze in de zestiende eeuw genoemd ras, en vervolgens werden ze genoemd Bukhara. De huidige naam van het ras is gevormd door het feit dat zijn vertegenwoordigers Siberische wortels hebben.

Kattenrassen: Siberisch

verschijning

Siberiërs maken de indruk van grote katten te wijten aanzijn prachtige weelderige wol. In feite is hun lichaam vrij compact. Het gemiddelde gewicht van vrouwelijke Siberische katten is 3,5-7 kg, mannen - 6-9 kg. De Siberiërs groeien langzaam op, de volwassenheid bereikt 5 jaar. Hun lichaam is van middelmatige lengte, gespierd, de rug iets boven de schouders, de buik is stevig. De poten zijn van middelmatige lengte, de achterpoten zijn iets langer dan de voorbenen, groot, er is pubescence tussen de vingers.

Het hoofd van de katten van het Siberische ras is trapezium, inhet bovenste gedeelte van de schedel is breder, naar de snuit een beetje smal. Korte afwaartse neus. De oren zijn middelmatig of groot, afgerond, de afstand tussen hen dient ideaal gelijk te zijn aan de breedte van de oren. De ogen zijn groot, bijna rond, rechtgezet, de buitenste hoek is iets verhoogd. De kin is afgerond, steekt niet naar voren.

Wol en kleur

Lengte wol in Siberisch rasvarieert van medium tot lang, er is een dubbele onderlaag. Op de schedel en het onderkant van de thorax is de jas korter en dikker. Er is veel wol op het hoofd, en het is taai genoeg. Alle traditionele kleuren (monochroom en patroon), zilver / rokerig, colorpoints, elke hoeveelheid wit zijn aanvaardbaar. Onvoldoende paars, chocolade, faun, kaneel en hun combinaties, evenals Birma.

karakter

Het Siberische ras onderscheidt zich door een evenwichtig karakter. In een gezin zijn Siberische katten comfortabel, maar ze zullen zich niet alleen vervelen. Ze hebben veel ruimte nodig, wandelingen in de frisse lucht.

tekortkomingen

Lang haar heeft periodiek kammen nodig. Daarnaast kan het witte Siberian verwarren worden met de Turkse Angora.