Kies een keramische schoorsteen

Kies een keramische schoorsteenEr zijn keramische schoorstenen op de markt verschenenrelatief recent, maar in toenemende mate ter vervanging van traditionele bakstenen schoorstenen. Ze worden gebruikt in open haarden, kachels, gasketels, ketels die werken op vaste en vloeibare brandstoffen. Daarnaast worden keramische schoorstenen gebruikt om verbrandingsproducten met verschillende temperaturen om te leiden.

Kies een keramische schoorsteen

Voordelen van schoorstenen gemaakt van keramiek

De belangrijkste voordelen van keramische schoorstenenzijn hun veelzijdigheid, uitstekende thermische isolatie, weerstand tegen intense blootstelling aan hoge temperaturen, inclusief hun scherpe druppels en corrosie. Bovendien heeft een goede keramische schoorsteen een hoge brandveiligheid, hoogwaardige tractie, bespaart aanzienlijk energie, is gemakkelijk te installeren, gemakkelijk te bedienen, bestand tegen externe mechanische invloeden en vormt geen condensatie. Desgewenst kan de schoorsteen extra worden beschermd met een huls van thermisch isolerend materiaal of met een buitenmantel van schuimbeton (roestvrij staal).
Speciale technologieën die worden gebruikt voor de productie van schoorstenen gemaakt van keramiek, stellen u in staat om lange tijd warmte vast te houden en de verbrandingsproducten effectief uit de schoorsteensystemen te verwijderen.
Tot op heden biedt de bouwmarktVeel verschillende modellen en fabrikanten van keramische schoorstenen (Phoenix, Schiedel, Plewa, TONA, Hart en anderen). Indien gewenst kunt u een speciale keramische schoorsteen kopen, geïnstalleerd op verwarmingssystemen, waarbij de verbrandingstemperatuur van gassen niet hoger is dan 200 ° C. Maar vergeet niet dat keramische schoorstenen alleen op de fundering worden geïnstalleerd en alleen in een rechtopstaande positie.

Hoe te kiezen voor keramische buizen voor een schoorsteen

Over het algemeen worden keramische schoorstenen gebruikteen privéwoning bouwen. Je hebt isostatische buizen nodig die gemaakt zijn van keramiek met een verhoogde sterkte en weerstand tegen hoge temperaturen. Ook kunnen deze buizen worden gebruikt voor dieselboilers, houtgestookte of gashaarden en saunaovens van elk type. Ze hebben een glad en glad binnenoppervlak en zijn uitgerust met hoogwaardige isolatie, die een veilige afvoer van rook door het dak garandeert.
Houd er rekening mee dat in een houten huis een keramische schoorsteen niet op de hoofdverdiepingen kan worden geplaatst, omdat het huis constant gaat zitten vanwege het drogen van de boom.
Let op bij de aanschaf van een schoorsteen van keramiekzodat verkopers je een set buizen en fittingen geven in het hele fabrieksvolume, en niet in delen. Let bij het selecteren van buizen op hun accessoires. Deze omvatten: een pijpkop, een inspectiedeur, een zuurbestendig afdichtmiddel voor de installatie van de leiding, een plug voor de inspectieopening, niet-ontvlambare en basaltmatten. De ideale oplossing is de aankoop van een keramische schoorsteen met meerkanaals geëxpandeerde kleiblokken die een natuurlijk ventilatiesysteem in huis zullen creëren.