Hoe maak je een asbestschoorsteen correct

Hoe maak je een asbestschoorsteen correctAsbestschoorsteen is veel goedkoperanalogen, en met de juiste installatie zal deze vele jaren meegaan. De installatieregels worden bepaald door de eigenschappen van het materiaal: het verschilt in porositeit en wordt vernietigd onder invloed van hoge temperaturen.

Asbestschoorsteen in behuizing

Asbest schoorsteenleidingen moeten worden gekozen metrekening houdend met de grootte en het vermogen van de kachel. Er moet onmiddellijk worden opgemerkt dat de brandveiligheidsregels het gebruik van asbest-schoorsteenpijpen voor kolenovens of open haarden verbieden. Voor kleine gasfornuizen of als een bovenste deel van een pijp niet grenzend aan de verwarmingseenheid, zijn ze echter behoorlijk geschikt.

Asbestcement schoorsteen het heeft geen hoge trek en roet kleeft snel aan de muren, dus het is beter om pijpen met een grote diameter te kiezen.

montage asbest schoorsteen

Het begin van de schoorsteen naast de oven, heeft u nodiggemaakt van roestvrij of keramische pijp. Op een plaats waar de rook tijdens het koelen tot onder 300oC zal afkoelen, kunt u hem aansluiten op een asbestcementpijp. Het onderste gedeelte moet strikt verticaal worden geplaatst, de volgende zijn bevestigd aan de balken van het plafond op de zolder of met behulp van klemmen aan de buitenmuur van het huis. Om de schoorsteen te installeren, worden in de regel secties van 1,5-2 meter gebruikt.

Het is noodzakelijk om meerdere vensters te voorzienschoonmaken, omdat roet zich snel ophoopt in de asbestschoorsteen. Om een ​​goede verbinding te bereiken, is het mogelijk om koppelingen te gebruiken met een asbestcementpakking of stalen klemmen met een voering van dit materiaal. Het ontwerp van de schoorsteen van asbestcement moet zo direct en verticaal mogelijk zijn, elke bocht leidt tot een aanzienlijke vermindering van de stuwkracht.

Hoe kan om een ​​asbestschoorsteen te verwarmen

Asbestcement wordt snel vernietigd door een druppeltemperaturen als gevolg van condensatie. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om de asbestschoorsteen te isoleren met behulp van basalt of minerale wol. Het is gewonden op een buis van ongeveer 6 cm dik, vervolgens gefixeerd met behulp van een buitenkabel. De behuizing kan gemaakt zijn van roestvrij staal en meerdere secties verbinden met klemmen. Op de plaats waar de schoorsteen door het dak gaat, moet je stoppen en alle gaten afsluiten. Een deel van de pijp die zich buiten het huis bevindt, moet worden beschermd tegen regen.