Snelle reparatie: zelfklevend behang

Snelle reparatie: zelfklevend behangOntwerp de muren, verbeter hun geluid enthermische isolatie kan worden gedaan in slechts een dag, zonder lijm aan te brengen en de bijbehorende moeite. U kunt snelle reparaties maken met zelfklevend behang, maar ze zien er lang mooi en duur uit als ze op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

Zelfklevend behang

Zelfklevend behang is een vinyleen film op de rug waarvan een laag lijm is aangebracht. De kleefstofsamenstelling wordt beschermd door een laag glad papier, dat het beschermt tegen uitdroging en vuil. De voorkant van het behang kan bijna elk zijn, ze kunnen verschillende bedekkingen nabootsen.

types zelfklevend behang

  • Glanzend of mat wasbaar met een patroon, dit is het beste zelfklevende behang voor de keuken
  • Zelfklevend kurkbehang, gekenmerkt door uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.
  • Behang onder de boom, de structuur en kleur van hout nabootsend.
  • Spiegelfilm, dit zelfklevende behang voor de badkamer of gang
  • Imitatie van getextureerde pleister.
  • Zelfklevende achtergronden op stofbasis

Een zelfklevend behang lijmen

Lijm de zelfklevende film gladoppervlak. Het beste van alles is dat deze achtergronden op gelamineerde, houten, papieren, geverfde oppervlakken worden bewaard. Als het nog steeds nodig is om de gepleisterde muur te versieren, moet deze ruim van te voren worden geprepareerd. Aan de andere oppervlakken kan zelfklevend behang worden gelijmd zonder voorbereiding, waardoor reparaties veel sneller worden uitgevoerd. Voldoende dicht behang vereist zelfs geen voorafgaande nivellering van de muur - de film rekt zich eenvoudig uit en past deze zelfs zelf aan.

Het is belangrijk om zelfklevend behang zonder lucht te lijmenbubbels. In tegenstelling tot papier, laat de film geen lucht naar binnen, zodat ze blijft zitten als de lijm opdroogt. Het is het gemakkelijkst om vanaf de onderkant te beginnen, geleidelijk het beschermende papier te scheiden en het oppervlak glad te maken met een roller. De hele kleeflaag mag in geen geval niet meteen worden blootgesteld - de kans bestaat dat het behang tussen zichzelf en andere onnodige oppervlakken wordt gelijmd. Als de bellen nog steeds opkomen, moeten ze worden doorboord met een zeer dunne naald en zorgvuldig worden gestreken met een roller.

Voor het werken met gladde, niet bang voor vochtZeepwater kan worden gebruikt voor oppervlakken (keramische tegels, plastic, olieverf). Het moet op de muur worden gespoten en vervolgens behang worden aangebracht, en het vocht stelt u in staat ze over het oppervlak te bewegen en de juiste positie te kiezen. Dan zal het water opdrogen en zal het behang stevig aan elkaar blijven kleven. Soms is het nodig om het behang op gebogen oppervlakken te lijmen. Vinylfilm kan enigszins worden uitgerekt, verwarming met een föhn.