Hoe beter de bodem van de auto te verwerken

Hoe beter de bodem van de auto te verwerken

Water op de bodem van de auto is niet zo slecht alsVerschillende agressieve mengsels waarmee de wegen worden gegoten ter bescherming tegen ijs. Dergelijke samenstellingen activeren tamelijk sterk de processen van vorming van roest. Corrosie kan leiden tot het optreden op het lichaam van ernstige schade - tot doorlopende gaten. De behandeling van de bodem van voertuigen is een noodzakelijke maatregel om het metaal te beschermen tegen de vorming van roest. De auto zal gedurende lange tijd en regelmatig worden gebruikt, indien tijdig een dergelijke verwerking wordt uitgevoerd.

Hoe beter de bodem van de auto te verwerken

Moderne auto's van buitenlandse fabricagevrij lang zal kunnen doen zonder speciale behandeling. Binnenlandse modellen moeten onmiddellijk na aankoop worden verwerkt. Gebruikte auto's hebben regelmatige en hoogwaardige anti-corrosie behandeling van de bodem nodig.

Soorten beschermende middelen tegen corrosie

Middelen voor bescherming tegen corrosie van metaal kunnen worden verdeeld in twee typen:

  • passief;
  • actief.

Een passieve vorm van beschermingsmiddelen tegen roest houdt in dat een beschermende laag op het oppervlak van de carrosserie wordt gevormd. Deze beschermende film en scheidt het lichaam van de effecten van vocht.

De samenstelling van dergelijke hulpmiddelen is niet inbegrepencomponenten die het optreden van corrosie voorkomen. Ze beschermen alleen het lichaam met een film die zich vormt op het lichaam van de auto. De dikte van deze film is niet erg groot. In de regel 2-3 mm, niet meer. De toepassing van een dikkere laag van de substantie is onredelijk. Dergelijke gereedschappen worden bijna altijd gemaakt op basis van harsen, mastiek, bitumen of elastomeren.

Actieve middelen voor lichaamsbescherming niet alleenvormen een beschermende film, maar vechten nog steeds tegen alle manifestaties van corrosie. Speciale middelen zetten het uiterlijk van roest om in een stabiele fosfaatverbinding. Dergelijke middelen omvatten orthofosforzuur, dat wordt beschouwd als een ideale corrosieremmer.

Wat betreft de consistentie van de fondsen, kunnen zezo visceus zijn (bijvoorbeeld verschillende mastieken), in vloeibare vorm zijn en ook de eigenschap hebben onder druk gespoten te worden. Zowel viskeuze als vloeibare formuleringen vervullen hun taak ongeveer even goed. Maar er zijn verschillen in de wijze van toepassing.

Vloeibare spuitbare formuleringen kunnen gemakkelijkdoordringen overal. Bij het spuiten wordt tenslotte een lichte nevel gevormd uit de kleine druppels van het middel. Nog steeds compleet met een spray is een lang dun mondstuk, waarmee je de meest ontoegankelijke plekken kunt bereiken.

Viskeuze corrosiewerende middelen zijn moeilijk om gesloten holten af ​​te dekken. Dergelijke samenstellingen worden meestal met de hand aangebracht met behulp van een brede borstel.

Corrosie tegen de onderkant van de auto

Voor de behandeling van de buitenzijden van bogen en bodems wordt schalie-mastiek gebruikt. Na de toepassing ervan wordt een bitumenfilm gevormd. Dit zorgt voor een bijna volledige waterdichtheid van het lichaam.

Onder- en wielbogen met intern en externde zijkanten kunnen worden behandeld met rubber bitumineuze mastiek. Naast bescherming tegen corrosie beschermt rubberen bitumineuze mastiek tegen grindbotsingen. Ook is het product bestand tegen strenge vorst.

Mastiek op basis van bitumen en rubber beschermt de buiten- en binnenkanten van het lichaam, inclusief ongeverfde oppervlakken - drempels, bogen, romp, enz.

De populairste tool om te bestrijdencorrosie - movil. Het beschermt op betrouwbare wijze alle delen van de carrosserie, inclusief de gewrichten en gewrichten. Movil is goed verdeeld over het oppervlak, vormt snel een wasachtige laag en verdrijft vocht.

Naast ANTIKOR kunnen drempelwaarden avtokonservanty gebruiken. Ze hebben niet alleen de bescherming van de auto drempels, maar ook zal redden van de agressieve anti-icing composities deuren, rekken en andere details.

Voor het gebruik van corrosiewerende middelenje moet het oppervlak van het lichaam goed voorbereiden om anticorrosie aan te brengen. Bij het toepassen van het product, is een verplichte voorwaarde het naleven van het aanbevolen temperatuur- en tijdregime. Als aan deze parameters wordt voldaan, is de anti-corrosiebehandeling van de onderkant van de auto het meest effectief.