Tip 1: Hoe de diesel te dempen

Tip 1: Hoe de diesel te dempen

Bij benzinemotoren sterft de motor dooruit het ontstekingssysteem. Er is geen ontsteking op diesel systemen, dus ze zijn anders gedempt. En om het leven van de diesel uit te breiden, moet u meerdere regels kennen en volgen wanneer de motor is uitgeschakeld.

Hoe de diesel te dempen

instructie

1

Om de dieselmotor te vochtig, sluit u deze uitbrandstofvoorziening. Op de personenauto's zet u de sleutel in het ontstekingsslot in de gewenste positie. Tegelijkertijd wordt er een elektrische klep geopend waardoor de voorraad brandstof op de brandstofleiding blokkeert. Op moderne modellen wordt de levering van controlepulsen aan de opening van de injectoren gestopt.

2

Op vrachtwagens, grote bussen enTractoren, klik op de knop op de vloer in het voetenveld van de bestuurder of op het instrumentpaneel of op een speciale hendel. Tegelijkertijd zal de mechanische aandrijving de brandstof in de brandstofpomp blokkeren. Houd er rekening mee dat u gewoon op de knop drukt, niet genoeg is. Na het indrukken, houd deze vast totdat de dieselmotor is gedempt.

3

Om het apparaat te laten overlappenbrandstofvoorziening als motorrem op een vrachtwagen of bus, demp de diesel, zonder de koppeling uit te schakelen. Tegelijkertijd begint de auto te vertragen. Gebruik deze techniek bij het bereiken van de stoplichten of op de afdaling en alleen op vrachtwagens (bussen) uitgerust met een mechanische aandrijving om de brandstofvoorziening te blokkeren. Op personenauto's met een elektrische klep kan de toepassing van deze methode leiden tot een storing van het stroomsysteem.

4

In geval van storing van de elektrische klep,Gebruik de volgende methode om de motor te dompelen: gebruik de volgende methode om de motor te dempen: zonder de versnelling uit te schakelen, laat de koppeling los terwijl u de rem indrukt. Voor een grotere efficiëntie van deze ontvangst, schakel de hogere versnelling van tevoren in.

5

Bij gebruik van een dieselmotor in omstandighedenlage temperaturen (min 25 en minder) alvorens de diesel te verdrinken, giet een glas benzine in de oliesop. Benzine zal de viscositeit van de olie tijdelijk verminderen en start-up vergemakkelijken. Na het starten en opwarmen van de motor verdampt de benzine door de krukasventilatie. Na de actieve toepassing van deze methode aan het einde van de winterperiode, verander de olie, aangezien benzine de oxidatie van de olie versnelt.

6

Wacht 1-3 minuten voordat u de diesel uitzet.waardoor hij in idle werkt. Dit zal de levensduur van de turbine aanzienlijk verhogen, waardoor de olie afkoelt en afkoelt, en afvoeren van de turbocompressor voordat u deze afsluit. Natuurlijk, voor dieselmotoren die niet uitgerust zijn met een turbolader, hoeft deze methode niet te worden gebruikt.

7

Op moderne diesel buitenlandse auto'sgeïnstalleerde turbo-timers die de gedwongen werking van de dieselmotor gedurende enige tijd na het afsluiten verzekeren. Turbotimers met een intelligent besturingssysteem berekenen de benodigde tijd, waardoor de motor gedempt wordt, gezien de duur en intensiteit van de lasten daarop.

Tip 2: Hoe installeer je diesel op UAZ

Populaire populariteit diesel motoren in auto's -een relatief nieuwe trend. De toenemende belangstelling voor dieselmotoren is te wijten aan innovaties op het gebied van motorbouw: het brandstofverbruik is afgenomen, hun milieuvriendelijkheid en dynamiek zijn verbeterd en veel andere indicatoren zijn aanzienlijk verbeterd. Vandaag is diesel geïnstalleerd op verschillende auto's, inclusief op UAZ.

Hoe installeer je diesel op UAZ

Je hebt nodig

 • - dieselmotor;
 • - sleutels;
 • - bouten;
 • - motorolie;
 • - hefinrichting;
 • - vloeistof voor het koelsysteem.

instructie

1

Zet een starter met een arm van voorwaartse ondersteuning van een dieselmotor en trek al hun bouten vast.

2

Dan, met behulp van een lift ofMet buitenlandse hulp, plaats de dieselmotor en de doos zodanig dat de versnellingsbakhuis eerst ingaat. In dit geval moeten de beugels van de achtersteunen van de dieselmotor samenvallen met de bevestigingspunten op het lichaam UAZa, en de installatie uitsteeksels - op de achterkant van de haakjes, die dient als steun van de dieselmotor.

3

Installeer de dwarsbalk. Fixeer dan alle montagebouten met motorolie, installeer ze in de groeven en draai ze vast. Onthoud dat er geen spanning op de dwarsbalk moet optreden voordat de bouten volledig worden aangescherpt.

4

Installeer de rubber in de dwarsbalkontstekingblokkeer en steek de montagebouten van de achterkant van de dwarsbalk in en draai ze vast. Verlaag vervolgens het stroomblok naar de daarvoor bestemde plaats (zorg ervoor dat alle geleidingsprojecties op de voorste steun in speciale groeven worden geplaatst).

5

Na het loskoppelen van de hefinrichting,verbind de "grond" draad aan het voertuiglichaam. Controleer vervolgens het versnellingsmechanisme en de versnellingsbak in een voertuig met een handmatige versnellingsbak. Pas indien nodig de schakelkabel aan.

6

Sluit de omgekeerde draad en de snelheidsmeter aan. In het geval dat dit wordt geleverd door het ontwerp van de auto UAZ, installeer de koppelingsslaafcilinder en verwijder lucht uit het hydraulische systeem van deze aandrijving.

7

Voeg in de koelinstallatie vloeistof toe, observeermet de nodige concentratie antivries. Leg vervolgens de bedrading in, houd het weg van de hoge temperatuur eenheden. Sluit tenslotte de gaskabel aan en controleer de werking van de geïnstalleerde dieselmotor.

Tip 3: Hoe installeer je een diesel op de Gazelle?

populariteit diesel motoren is niet verwonderlijk: ze zijn economisch, ze hebben een hoog koppel, en de kosten van diesel blijven overbodig. Momenteel worden dieselmotoren geïnstalleerd op verschillende auto's, waaronder Gazellen.

Hoe een Diesel Truck op een Gazelle installeert

Je hebt nodig

 • - dieselmotor;
 • - hefmechanisme;
 • - motorolie;
 • - gereedschap.

instructie

1

Voordat u verder gaat met de installatie van de dieselmotor, gazelle, bestudeer de ontwerpkenmerken ervan. Uiteraard zijn de verschillen tussen diesel- en benzinemotoren op het eerste gezicht onbelangrijk: dezelfde zuigers, cilinders en verbindingsstaven. In dieselmotoren zijn de klepdelen echter iets versterkt. Hierdoor kan de diesel een hogere belasting weerstaan ​​dan een benzinemotor.

2

Let op dat in dieselDe lucht en brandstof worden apart geleverd. De eerste gecomprimeerde lucht komt in de cilinders en pas na het verhitten tot 700-800 graden wordt brandstof onder hoge druk aan de verbrandingskamer toegevoerd.

3

Na het bestuderen van de eigenschappen van de diesel, beginnen te oefenen- Installatie van de motor op de Gazelle. Dit proces is bijna hetzelfde als het installeren van een dieselmotor voor auto's van andere merken. Allereerst installeer de diesel in het motorcompartiment met behulp van een hefmechanisme, en eerst moet de versnellingsbak van de versnellingsbak ingaan.

4

Smeer alle bevestigingsmiddelen met motorolie,installeer ze dan in de groeven en draai ze goed vast. Verlaag het stroomblok naar de daarvoor gereserveerde plaats. Opmerking: alle geleiders van de voedingseenheid moeten in speciale inkepingen worden geplaatst.

5

Na het verwijderen van de diesel uit het hefmechanismeverbind met het lichaam van de Gazelle-draad "massa", controleer dan het versnellingsmechanisme. Sluit vervolgens de bedrading van de snelheidsmetersensor aan en draai deze om.

Tip 4: De USG-klep muffelen

Het uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem is ontworpen om de stikstofoxiden in de uitlaatgassen van het voertuig te verminderen. Bij besmetting en mislukking ventiel USR De machine kan in stilstand stallen, meer brandstof verbruiken. Om tijd en geld niet te verspillen bij het repareren van dit systeem, kunt u de klep gewoon vochtigen.

Hoe de EGR-klep te dempen

Je hebt nodig

 • - schroevendraaier;
 • - middelen voor het schoonmaken van motoren;
 • - een stuk aluminium 1 mm dik of een blikje bier;
 • - schaar voor metaal;
 • - Een scherp mes.

instructie

1

Draai de kap van de expansietank en de afvoer losDe kurk in de rechter benedenhoek van de radiator. Dreineer het antivriesmiddel in de voorbereide container. Hiervoor kunt u een plastic fles van vijf liter aanbrengen met een snijplaat. Ontkoppel de antivries toevoerslang.

2

Verwijder de vacuümbuis uit de EGR-klep. Draai de bouten los die de behuizing vastzetten. Verwijder de klep en de pakking. Reinig het kleplichaam met de motorreiniger.

3

Knip een stekker uit een stuk aluminium ongeveer 1 mm dik. Als het niet bij de hand is, kan de stomp gemaakt worden van een gesneden bierkruik. Paroniet is het beste om niet te gebruiken, omdat het snel uitbrandt.

4

Gebruik de fabrieksafdichting van de EGR-klep inals een sjabloon. Zet het op het tin en "cirkel" met een scherp mes. Daarna kan de stekker gemakkelijk met een schaar worden gesneden. Steek gaten in de bouten erin.

5

Plaats de kap, leg het lichaam van de EGR-klep op zijn plaats, bevestig met bouten.

6

Maak de demper schoon en verwijder uit de inlaatpijp. Reinig het verdeelstuk en installeer de klep op elkaar, sluit alle slangen aan. Vul de antivries, zonder te vergeten het niveau te meten.

7

Als optie, verwijder de klep, plaats in plaats vanHet heeft een stalen pet, gesneden naar de maat van zijn gat. Nadat u de klepplug op uw boordcomputer hebt geïnstalleerd, verschijnt er een fout (tenzij dit blok natuurlijk niet wordt gestoken met de aflezing volgens het USR-systeem). Indien nodig, contacteer een specialist voor zijn firmware of koppel de terminal van de sensor los.

Tip 5: Hoe kies je een diesel

Japanse auto's met diesel motor maken hun eigenaars blijwerk, economie, betrouwbaarheid en eenvoud bij reparatie tijdens gebruik in de omstandigheden van de binnenlandse wegen. Om al deze voordelen te krijgen bij het kopen van een diesel, is het belangrijk om, volgens eenvoudige regels, de juiste keuze te maken.

Hoe een dieselmotor kiezen

instructie

1

Een dieselwagen kopen van een vreemdelingpersoon, onderwerp de motor grondig aan. Zorg ervoor dat de motor koud is bij het starten. De diesel in goede conditie start vanaf de halve beurt. Houd er rekening mee dat het in de kou een opvallend geluid geeft. Dan start een warme motor, het geluid moet aanzienlijk dalen. Als deze in deze toestand niet onmiddellijk begint, maar pas na 3 tot 9 pogingen, dan worden de ringen, zuiger, uitgeput.

2

Controleer of er rook uit de uitlaatpijp is,Wanneer u de accelerator drukt terwijl de motor warm is. Als de rookwolk donker is, is het waarschijnlijk dat de olieringen zijn gedragen of de injectoren defect zijn. Witte rook geeft aan dat het water in de brandstof komt. Breng een vel papier onder de uitlaat. Als er roet verscheen, brandt brandstof niet helemaal.

3

Het geluid van de rijdende motor moet zacht zijn,uniform, zonder te kloppen. Het tegendeel geeft een fout aan bij de werking van de kleppen. Probeer het buitengewone geluid te herkennen wanneer u de omwentelingen belt en reset, de werkzaamheden van de krukas en de zuiger bepalen. Open de oliekap. Er is een doorbraak van gassen, er zijn spatten van olie uit muizen.

4

Kijk onder de kap. Bepaal de integriteit van het motorblok en de injectiemoten. Sporen van rood of wit afdichtmiddel in plaats van zwart geven aan dat de motor is geopend. Alle bouten die de hulpapparaten vastzetten, moeten op zijn plaats zijn.

5

Om de conditie van de linnen te beoordelen, warm de auto op, doe het demp en zet het contact onmiddellijk aan. De lamp van de oliedrukschakelaar moet na 2 - 3 seconden oplichten, maar niet eerder.

6

Als de resultaten van alle bovenstaande acties u niet teleurstellen en u klaar bent om de eigenaar van de dieselmotor te worden, meet u de compressie- en krukasdruk, controleer de injectoren, het koelsysteem.

Tip 6: Hoe kies je een dieselwagen?

Het kopen van een dieselwagen voor een niet-geïnitieerde persoon is een ingewikkeld, donker en onbegrijpelijk bedrijf. Daarom moet u weten hoe u de juiste dieselwagen moet kiezen om teleurstelling van de aankoop te vermijden.

Hoe kies je een dieselwagen

Je hebt nodig

 • Compressor niveau meter, krukas gas drukmeter en andere apparatuur voor motor diagnostiek.

instructie

1

Eerst moet u controleren hoe het begintde motor koud is. Dit kan het beste gebeuren in de ochtend, zodat de motor was erg koud. Defecte diesel met een halve draai worden verworven. Als dit niet meteen beginnen - het is een slecht teken (slijtage of zuigerveren). Cold merkbaar luidruchtig zijn, opgewarmd - veel rustiger. Als de motor warm is start, in vele modellen display zal niet te zetten en het zal optreden als gevolg van kompressii.Pri pedaal op het verwarmde gas motor moet controleren of de rook die uit de uitlaat. Als rook donker is, betekent dit dat er een verslechtering van olieringen of falen mondstukken. Witte rook is binnendringen van water in de brandstof. Gewoonlijk gebruikte methode: een witte zakdoek of een stukje papier in plaats van de uitlaat. De aanwezigheid van roet op het papier of weefsel duidt op een verhoogd olieverbruik of onvolledige verbranding. De turbodiesel zwarte rook mag inschakelen van de turbine, en peregazovke. Maar het moet van korte duur en niet dicht zijn. Het is de moeite waard om de motor te proberen zonder luchtfilter. Misschien verstopte filter is de oorzaak van de toegenomen ondoorzichtigheid.

2

Ongelijk, klinkend geluid van het werkMotor toont verkeerde instelklep, en mogelijk problemen met zichzelf of zuigerventielen. "Hard" geluid in combinatie met zwarte rook bij hoge snelheden is vroeg injectie hoek. Onderbrekingen en grijze rook bij stationair toerental in combinatie met onderbrekingen en zwarte rook op hoge - late injectie hoek. Ongelijke werk dieselmotor bij stationair toerental in combinatie met de zwarte rook te detecteren niet-werkende sproeier. Om dit te controleren, uitzetten. De motor zal myagko.Otkryv oliedop draaien, te controleren op een olienevel uit de olie vuldop. Hun aanwezigheid - een indicator van gas doorbraak. De redenen hiervoor kan zijn mnogo.Sleduet het algemene uiterlijk van de motorruimte te beoordelen. Als de injectoren en het motorblok noten vrij zijn van inkepingen, wanneer er sporen van witte of rode kit (zwart in Japanse auto's), betekent dit dat de motor niet wordt geknoeid. Je moet ook om te controleren of de bouten van hulpmiddelen. Status pads als volgt gecontroleerd: verwarm de machine, zet het contact uit en sla rechtsaf. oliedruk indicator zal oplichten in 2-3 seconden. Indien dat eerder - inserts moeten worden vervangen.

3

Compressie Op het station of in de uitgeruste garageje moet de compressie meten. Compressie moet minstens 25 zijn. Deze waarde kan echter voor elk motorvolume verschillend zijn. De spreiding van de waarden mag niet hoger zijn dan 0,5 voor een nieuwe machine en 1-2 voor een oude. Sterke verstrooiing wijst op snelle revisie. Lage compressie kan het gevolg zijn van slijtage van de zuiger of slijtage van de kleppen. Het dragen van kleppen in reparatie is goedkoper en makkelijker.

4

Spuitpunten Het toestel moet tijdens gebruik,een karakteristiek geluid en spuit de brandstof in een stoffige toestand. Spuiten in de vorm van druppels en jets is categorisch gecontraïndiceerd aan de motor. Samen met de injectoren is het nodig om de dichtheid van de brandstoftoevoerslangen te evalueren en de toevoer terug te geven.

5

Olie De olie moet zwart zijn, vrij van vreemde stoffen. Een zilvergrijze oliekleur geeft aan dat het gebruik van molybdeenadditieven recentelijk is toegepast.

6

Koelsysteembellen op de opgewarmde motor bij middel- en hoge omwentelingen. Op een metalen pijp systeem moet vrij zijn van roest en rode plaque (een teken dat de motor oververhit) zijn.

7

De laatste stap is om de druk van de krukasgassen te meten. De hoge waarde van deze indicator kan alleen worden veroorzaakt door de slijtage van de zuiger of kleppen.

Tip 7: Hoe de diesel te verwarmen

Veel automobilisten staan ​​voor een probleemzagelevaniya diesel in de winter. Dit gebeurt meestal omdat u zomerdiesel of winterbrandstof van slechte kwaliteit gebruikt. Wat te doen in dit geval en hoe te voorkomen dat de brandstof wordt bevriezen.

Hoe diesel te verwarmen

instructie

1

Dieselmotor de brandstof heeft twee temperatuurpunten: en filtratie temperatuur zagelevaniya.Voobsche temperatuur zagelevaniya temperatuur - als dit is uw diesel verandert in een gelei, en de mogelijkheid om het te pompen door de brandstofleidingen en brandstoffilters beschikbaar. Dit kan gebeuren ofwel omdat je jezelf denken aan de auto tanken met onvoldoende aandacht, of anders omdat u werden vrijgegeven aan de pomp lage kwaliteit brandstof, en met druppels een scherpe temperatuur buiten uw brandstof plotseling wendde zich tot gelei.

2

Het volgende probleem kan worden opgelost:manier. Giet in de tank een dubbele of zelfs een drievoudige dosis anti-geladditief, de rest wordt verwarmd met een straal warm water. Probeer een blowtorch te gebruiken (let op alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen).

3

Alles is zo gedaan: Primers glasblazen, neem een ​​stuk plaatmetaal buislengte van ongeveer een halve meter, een diameter van ongeveer tien centimeter en een directe vlam in de lampbuis, waardoor zoiets als een warmtepistool krijgt. Let er ook op dat de vlam niet in je auto komt in zijn pure vorm, anders risicog je het te warm. Wel, in het meest extreme geval, wacht tot het ontdooien.

4

Om latere zaken te voorkomenVriesende zonneolie, let op de volgende punten. Bij koud weer, alleen de vulling winter diesel (hier, maar de variant tegenkomen gewetenloze verkopers die de verkoop van de zomer diesel onder het mom van de winter), gebruik antigelevymi additieven (kies opties import, ze zijn natuurlijk duurder dan de nationale tegenhangers, maar profiteren van hen veel meer), installeer in uw auto elektrische verwarmers van diesel.

Tip 8: Hoe start een diesel in vorst

De winter voor een automobilist is een speciale tijd. Vooral voor de mensen wiens machine is uitgerust diesel engine. Welke regels moet ik houden om een ​​dieselmotor gemakkelijk te starten vorst en niet te laat voor werk of voor een belangrijke vergadering?

Hoe start een dieselmotor in vorst

instructie

1

Men moet eraan herinneren dat een werkmotor moetstart zonder problemen. Installeer een betrouwbare batterij met een sterke startstroom, gebruik alleen gebruikskaarsen. Waarborgen dat de brandstofpomp, ringen en cilinderwanden niet gedragen, en het brandstoffilter en de luchtklep niet verstopt.

2

Kies een winterbrandstof die bij temperaturen van 0 tot -30 ° C kan worden gebruikt. Als u in een regio woont waar temperaturen zeer laag zijn, koop arctische brandstof.

3

Als u de wintertijd niet zou kunnen vinden of gietenBrandstofbesparing en gebruiken (voor temperaturen 0s), die op motorbrandstoffen en verwarming leidingstelsel. Additieven kunnen worden gebruikt, dat wil zeggen geneesmiddelen die de prestatie-eigenschappen van de brandstof bij lage temperatuur te verbeteren. Het is veel goedkoper.

4

Houd de brandstof in de tank - het is nietmoet minder dan de helft zijn. Het zal echter alleen als de versie te helpen wanneer de machine inactief is voor niet meer dan vier uur, en de temperatuur niet onder de 30 ° C dalen

5

Voor het begin van de starter,Zet de hoofdbalk gedurende enkele minuten aan, wat de batterij zal verwarmen. Knijp de koppeling en start de starter. Doe dit gedurende ongeveer tien seconden, waarna de motor een beetje kan rusten.

6

Als de batterij zit, terwijl de tafelmachine,brand het uit een andere batterij. Iedereen die dit voor u doet, moet zijn batterij opwarmen. Sluit de batterij parallel aan, dat wil zeggen minus tot minus, plus pluspunten, anders kan er een kortsluiting en explosie optreden.

7

Gebruik de parkeerrem niet als de auto op een parkeerplaats wordt opgeslagen, aangezien warme trommels het vocht kunnen condenseren en vorstze zullen vasthouden aan de auto pads. Als dit nog steeds gebeurt, moet u tijd doorbrengenvorstku remsystemen. U moet de wielen verwijderen en de pads opwarmen.

Tip 9: De diesel ontdooien

Om zich te beschermen tegen problemen metHet is aan te raden om de dieselauto in de garage op te slaan tijdens de start van de motor in de winter. In de gemiddelde klimatologische zone en in het noorden zijn er echter zware vorst dat zelfs deze gegeven veiligheidsmaatregel de diesel niet bevrijdt tegen bevriezing. Hoe ontdooi ik de diesel?

Hoe ontdoen van een dieselmotor

Je hebt nodig

 • - handmatige swap pomp;
 • - de compressor;
 • - blow torch of fakkel;
 • - het scherm

instructie

1

Controleer de brandstofvoorziening. Om dit te doen, neem een ​​handmatige wisselpomp en probeer de brandstof erin te pompen. Als het na het indrukken van de pompknop een zeer langzame start is vanaf de startpositie, dan is het rooster of de brandstofleiding met paraffine verstopt.

2

Probeer de brandstofleiding te blazen. Om dit te doen, verwijder de toevoerbuis en installeer de compressorslang daarop. Open de brandstofdop en blaas. Ga door met het proces tot u een karakteristiek gurgling geluid hoort. Vervang de brandstofleverpijp. Probeer de motor te starten.

3

Als de motor niet begint, dan is het nodigvoorverhit de brandstof. Om dit te doen, neem een ​​fakkel of een blow torch. Warm de tank op. Zorg ervoor dat de handmatige pomp brandstof gaat pompen. U moet weten dat het nodig is om de brandstoftank op te warmen. Als u een fakkel gebruikt, is het strikt verboden om de vlam rechtstreeks naar de tank te sturen. Gebruik het scherm.

4

Als en na het opwarmen van de brandstoftank uwde auto start niet, het betekent dat de hogedrukpomp en het fijne filter moeten worden verwarmd. De veiligste manier om op te warmen is het gebruik van warm water. Op veel motormodellen bevinden zich deze knooppunten onder de intercooler. Warm het water op en doe het voorzichtig op de koelkast. Als het model van uw auto open toegang heeft tot het filter voor een fijne brandstofreiniging, dan kunt u dit apparaat verwarmen met een blowtorch of fakkel. Bij het werken met een blowtorch of fakkel moeten alle voorzorgsmaatregelen worden gevolgd. Een andere manier om dit probleem op te lossen is om de tank te vullen met warme brandstof.

5

Om problemen met het bevriezen van de diesel te voorkomen, wordt het aanbevolen om anti-geladditieven te gebruiken. Ook, indien mogelijk, moet een systeem voor het verwarmen van de hoofdbrandstof en brandstof worden geïnstalleerd.

bronnen:
 • Hoe ontdoen van een dieselmotor