Tip 1: Hoe sluit je een auto-koopovereenkomst af

Tip 1: Hoe sluit je een auto-koopovereenkomst af

aankoop de auto - altijd een vrolijk evenement. Maar er zijn tijden wanneer een auto in de cabine defect is verkocht. Om zo'n auto te gebruiken is niet alleen onaangenaam, maar het kan gevaarlijk zijn voor het leven. Er is een verlangen om op te lossen overeenkomst verkoop en aankoop. De procedure is onaangenaam, maar heel haalbaar.

Hoe u een koopovereenkomst voor de auto beëindigt

Je hebt nodig

  • Garantiekaart met markeringen bij reparatie;
  • De vordering tot beëindiging van het verkoopcontract;
  • Bijstand van een advocaat;
  • Vereniging voor de bescherming van consumentenrechten;
  • Het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie.

instructie

1

Mogelijkheid om terug te keren van het voertuig is. Alleen om het fabrieks huwelijk te bewijzen is moeilijk genoeg, en soms moet je naar de rechtbank voor ontbinding gaan overeenkomsten verkoop en aankoop de auto. Om te beginnen, meld het feit van het huwelijk aan de verkoper. Stel zo mogelijk het huwelijk op de foto vast. Neem contact op met het dealercentrum om de problematische omgeving te inspecteren.

2

Vraag het salonmanagement waarin de aankoop is gemaakt om op te lossen overeenkomst verkoop en aankoop de auto vrijwillig. Motiveer uw wens. Het gebeurt dat het huwelijk onbetwistbaar is, en de verkoper zal akkoord gaan zonder verder te beëindigen.

3

In geval de verkoper niet wil oplossen overeenkomst, een examen vereisen. Dit vereist bepaalde financiële kosten en tijd. Maar als u besluit om de auto terug te keren, ga naar het einde.

4

Schrijf een aanvraag bij de rechtbank voor een bekentenis overeenkomsten verkoop en aankoop ongeldig. U kunt een claim voor beëindiging afdrukken overeenkomsten verkoop en aankoop.

5

In de rechtbank bewijzen dat deze auto isdefect. Bevestig sterk bewijs, geef alle documentatie over de reparaties die moeten worden opgenomen in de garantiekaart van de machine. Bewaar ook de cheques. Niet wanhoop als de eerste rechterlijke beslissing niet in uw voordeel was. Ga verder. Adres van advocaten.

Tip 2: Hoe het verzekeringscontract beëindigen

Er zijn situaties wanneer het nodig is om op te lossen overeenkomst Verzekeringsbeleid. Beschouw deze situatie door een voorbeeld overeenkomsten Verzekeringsbeleid CTP. Terwijl het ontwerp en beëindiging van andere beleidslijnen de belangrijkste punten hetzelfde zijn.

Hoe een verzekeringscontract beëindigen

instructie

1

Ten eerste, voor annulering overeenkomsten OSAGO moet je naar het verzekeringsbureau komenbedrijven met documenten. Bij zichzelf is het nodig om het werkelijke beleid en paspoort te nemen. Aangezien de meeste verzekeringsmaatschappijen alleen geld terugbetalen via een geldloze overschrijving, breng met hen een kaart van elke bank en details mee voor de overschrijving naar deze kaart (bank BIC, naam, afrekeningsrekening, enz.).

2

Ten tweede, sinds in de meeste gevallen de beëindiging overeenkomsten gebeurt door de verkoop van de auto, maak dan bij de verkoop een kopie overeenkomstmaar koop en verkoop deze kopie naar de verzekeringsmaatschappij. In dit geval hoeft u niet de reden voor de beëindiging uit te vinden of uit te leggen overeenkomsta.

3

Ten derde, wanneer u naar het kantoor van een verzekeringsmaatschappij komt, bent ualle nodige kopieën van documenten verstrekken, een aanvraag indienen in de vorm en op de vorm van de verzekeringsmaatschappij. Het blijft wachten op de teruggave van fondsen. Meestal binnen een maand komt het geld naar de opgegeven rekening. Als u de kaart opgeeft waar de mobiele bank is aangesloten, ontvangt u een sms-bericht over de balansvulling.

Tip 3: Hoe kan ik een nieuwe auto terugsturen

Volgens de wet inzake consumentenbescherming,de koper heeft het recht om de nieuwe auto naar de verkoper te retourneren, als de kwaliteit ervan ontoereikend bleek te zijn, is de apparatuur onvolledig, evenals andere schendingen van de wet en de voorwaarden van het verkoopcontract.

Hoe kan ik een nieuwe auto terugsturen

instructie

1

Allereerst, ga terug naar de verkoper engeef redenen waarom u de auto wilt terugzenden. Zorg ervoor dat u een verklaring schriftelijk oplegt, een kopie waarvan u thuis vertrekt. De verkoper moet u binnen tien dagen schriftelijk een antwoord geven. Indicatie van hun voorwaarden om het conflict op te lossen of de redenen voor de weigering aan te geven.

2

Communiceren met verkopers, vertrouw het vertrouwen inhun woorden, kennis van wetgeving op het gebied van consumentenbescherming. Geen compromissen aanbieden - laat ze op zoek zijn naar een verkoper. Definieer de hoofdvereiste voor uzelf en bereik de vervulling ervan. Bij het omgaan met actieve klanten, zullen verkopers bereid zijn om aan uw wensen te voldoen dan aan de rechtbank te maken.

3

De praktijk laat zien dat het terugkomtEen slechte kwaliteit auto is makkelijkst binnen 15 dagen vanaf de datum van de verkoop. Houd er rekening mee dat bij het bestellen van een bepaalde bundel de afnemer moet wachten tot de bestelling wordt uitgevoerd en de werkelijke datum van ontvangst van de machine kan afwijken van de verkoopdatum.

4

Als de verkoper u beschuldigt dat de voorwaarden worden geschondenoperatie, die leidt tot het falen van de auto, vereist een onafhankelijk onderzoek. Het moet op zijn kosten worden gehouden. Houd er rekening mee dat de uitslag van het examen via de rechtbank kan worden ingesteld.

5

Als er geen maatregelen zijn van het pre-trialoneerlijke verkoper heeft geen effect, leg een rechtszaak tegen hem. Om uw kansen te verhogen om de zaak te winnen, huur een bevoegde advocaat. Tellen op een overwinning, eisen niet alleen teruggave van de kosten van de auto, maar ook alle juridische kosten en schade. Vraag niet te veel aan - gerechten houden niet van gulsig. Het bedrag van de schade en alle kosten bedraagt ​​niet meer dan 50% van de autoprijs.

6

Als de auto op een krediet in een bank wordt opgenomen, neem dan contact opnaar de dichtstbijzijnde vestiging met een verzoek om de leningsovereenkomst te beëindigen. In principe verkopen de verkopers in dit geval de kosten van de auto volledig terug aan de kredietorganisatie. In de bank, na de beëindiging van de leningsovereenkomst, ontvangt u het geld, behalve de reeds betaalde rente. Het is belangrijk om de bank te verzoeken om schriftelijk kennis te geven van het ontbreken van eventuele vorderingen aan u.

Tip 4: Hoe een auto naar Oekraïne invoeren

Dagelijks duizenden mensen oversteken de voertuigen Oekraïense grens met een verscheidenheid aan doeleinden. Onder hen, veel van hen voor wie de overdracht van de auto is geassocieerd met de overname of de komende verkoop. Beginners in dit geval worden geadviseerd om de bestaande regels met betrekking tot de specificaties van de invoer van voertuigen grondig te bestuderen Oekraïne.

Hoe een auto naar Oekraïne te importeren

instructie

1

Volgens de Oekraïnse wetgeving, een voertuig, zoals alle andere goederen ingevoerd in Oekraïne, is onderworpen aan douane controle en goedkeuring. Daarom is bij de grensovergang moet u invullen van een douaneaangifte in tweevoud, waar naast algemene informatie, moet u gedetailleerde informatie over het ingevoerde voertuig voorzien - merk, model, bouwjaar, chassisnummer, enz., Evenals alle nodige documenten aan.

2

U moet ook het recht voorleggenbezit van het voertuig, het verstrekken van relevante notariële documenten - koopcontracten, cadeaus of ruilhandelaars. Op de aangekochte auto moet u de originelen van cheques, facturen, facturen, uitgegeven op briefhoofden en gestempeld presenteren.

3

Als u persoonlijk een auto kocht,dat naast de verkoopdatum en gedetailleerde informatie over hem de documenten uw volledige naam, voornaam en patronymic bevatten. Het is niet uitgesloten dat douaneambtenaren u kunnen vragen om een ​​aantal aanvullende documenten aan te tonen die het eigendomsrecht bevestigen: verzekeringspolissen en gecertificeerde transportbegeleidende documenten.

4

Ingevoerde auto's zijn onderworpen aan invoerrechtenplicht tegen het volledige tarief, met uitzondering van die welke worden ingevoerd uit landen waar Oekraïne een douane-unie of een internationaal verdrag heeft gesloten voor de oprichting van een speciaal douanegebied. Accijnzen zijn afhankelijk van het volume van de motor en het productiejaar van de auto. Als het productiejaar niet kan worden vastgesteld, is het aangegeven jaar in het registratiedocument aangegeven.

5

Naast het douanerecht en accijns voor ingevoerde goederen in Oekraïne De auto wordt betaald btw, voortvloeiende uit de douanewaarde, invoerrechten, accijnzen en een btw-tarief van 20%. Ten slotte zal de ondernemer een enkele vergoeding betalen voor de uitklaring en een vergoeding voor het afgeven van een certificaat voor het recht om een ​​auto in de verkeerspolitie te registreren.