Rosselkhoznadzor bedreigde Zwitserland met opleggen van beperkingen op de invoer van levensmiddelen

Rosselkhoznadzor bedreigde Zwitserland met opleggen van beperkingen op de invoer van levensmiddelen

Zoals de correspondent van het bureau RIA Novosti schrijftverwijzend naar de verklaring van Maxim Gninenko, plaatsvervangend hoofd van de fytosanitaire inspectiedienst van de Rosselkhoznadzor, sluit de administratie van het agentschap de invoering van beperkingen op de levering van levensmiddelen uit Zwitserland niet uit.

Rosselkhoznadzor bedreigde Zwitserland met opleggen van beperkingen op de invoer van levensmiddelen

Eerder hield de plaatsvervangend hoofd van de afdeling ookontmoeting met vertegenwoordigers van de Zwitserse ambassade in Rusland. In het kader van bilaterale gesprekken informeerde Maxim Gninenko zijn Europese collega's dat na de invoering van sancties, de stroom van import uit Zwitserland al ongeveer het tweevoudige is toegenomen, en het aanbod van appels - ergens in vierhonderd keer.

De groei van het aantal zendingenRosselkhoznadzor is bang dat via het grondgebied van Zwitserland illegale export plaatsvindt van EU-lidstaten die momenteel geen toegang hebben tot de Russische markt.

De Rosselkhoznadzor stuurde ook een aantalverzoeken met betrekking tot de omvang van de productie in het land en dienovereenkomstig de mogelijke omvang van de export. Een verplichte voorwaarde is ook de verstrekking aan het Russische ministerie van fytosanitaire certificaten die de oorsprong en veiligheid van voedingsproducten die naar Rusland komen bevestigen.

Als de Zwitserse collega's dit niet doen, daneventueel de invoering van beperkende maatregelen. Momenteel worden de meeste appels die uit Zwitserland worden geëxporteerd, in Russische winkels verkocht als een product in het premium prijssegment. Dat wil zeggen dat geïmporteerd fruit niet wordt verkregen door de bezoekers en beschermheren van Pyaterochka, maar door consumenten die de Azbuku Vkusa, Globus Gurme, Bakhetle en winkels van de SPAR-winkel bezoeken. -

"Onze appels - uit Turkije, Egypte, nu heel ergwe kopen veel van het Krasnodar-gebied. Over Zwitserland en zijn appels, ik weet helemaal niets, "- zei Mikhail Bastrykin, de eigenaar van een klein verkooppunt met groenten en fruit in de regio van Lobnya in Moskou.

Op zijn beurt een vertegenwoordiger van een van de majoor"We zijn op zoek naar nieuwe leveranciers, maar, Godzijdank, Azerbeidzjan, onze geliefde Turkije en andere landen zijn nu zeer actief geworden, maar dit geldt voor alle soorten groenten en fruit We kochten het fruit verschillende keren in Zwitserland, maar in kleine hoeveelheden, dus als we geen rekening houden met de algemene trend, zal een mogelijk verbod ons werk niet erg beïnvloeden, "zei de expert.