Tip 1: Hoe uitleggen dat het kind een broer heeft

Tip 1: Hoe uitleggen dat het kind een broer heeft

Terwijl u op een tweede kind wacht, moet de moeder zich voorbereidensenior op belangrijke veranderingen in de familie. Een bekwame uitleg zal u helpen uw zoon of dochter te wennen aan de nieuwe situatie en, samen met hun ouders, verheugen zich op de snelle uitstraling van de baby.

Hoe uit te leggen aan het kind dat hij een broer zal hebben

instructie

1

Kies de juiste uitleg, afhankelijk van dede leeftijd van het kind en zijn kennis van de voortplanting van de mens. Zwangerschapsmoeder kan een goede reden zijn om delicaat informatie over seksuele relaties tussen mensen te presenteren.

2

Een kind van drie of vier jaar zal voldoende zijnmeldt dat hij binnenkort een klein broertje heeft, die nu in zijn buik is. Link deze vraag aan het feit dat je nu niet moet lastigen. Probeer uit te leggen kinddat je het niet zo vaak kan dragen als hij wil. Maar doe er geen aandacht aan, integendeel, het kind moet begrijpen dat zijn ouders nog steeds van hem houden.

3

Een kind van vijf of zeven jaar kan worden verteld over hoe,zoals kinderen verschijnen. Als de zoon of dochter zelf deze vraag stelt, behandel het gesprek met bijzondere aandacht. Voorraad op de literatuur samengesteld door gespecialiseerde opvoeders. In brochures en boeken wordt informatie gegeven in een toegankelijke vorm en wordt voorzien van passende afbeeldingen. Als het kind al weet hoe te lezen, kunt u hem een ​​boek geven voor zelfstudie. Dit bespaart u van mogelijke verlegenheid.

4

Praat over hoe je leven later zal veranderenverschijning van een nieuw gezinslid. Als u geen tweede kind hebt, bereidt u een ouder op om de woonruimte te delen met de jongere. Vertel ons dat een klein broertje later een goede vriend voor hem kan worden, zelfs ondanks het verschil in leeftijd. Samen denken over waar je het speelgoed plaatst, vraag de baby om te helpen de hoek te kiezen waar de baby van de pasgeboren zal staan. Dit zal de ouder geven kind vertrouwen en help hem een ​​volledige deelnemer aan gebeurtenissen te worden.

5

Een apart probleem is de discussie over een delikaat onderwerp meteen tiener. Hij kan het belang van veranderingen in het gezin al beoordelen. Maar uw eerste kind kan zich zorgen maken over andere problemen. Hoe zal het kind zijn leven beïnvloeden, wordt het geen bron van constante zorgen? Herinner de ouder nogmaals niet kind over verantwoordelijkheid. Verduidelik aan de tiener dat je hem niet meer met een beetje broertje zal betrekken. Vertel me over de positieve aspecten van het uiterlijk van de baby in de familie.

Tip 2: Hoe vertel je een kind dat hij een broer zal hebben?

Je bent zwanger, en binnenkort zal je familie zijneen andere aanvulling - de tweede baby zal geboren worden. Dit is een vreugdevolle en gelukkige gebeurtenis voor u en uw familieleden, maar hoe zal het oudere kind reageren op het feit dat hij binnenkort niet de enige favoriet in de familie zal zijn?

Hoe vertel je een kind dat hij een broer zal hebben

instructie

1

Vertel het kind dat hij binnenkort zal hebbenbroer, je hebt nodig om je niet te beschadigen, geen reden om jaloezie te geven. Men moet er rekening mee houden dat hoe jonger het kind, hoe minder hij het vermogen heeft om te wachten - hij kan zich niet voorstellen wat 'in een paar maanden'. Daarom, als het kind klein is, moet u hem niet het nieuws over de aanvulling in de familie vertellen. Het is beter om erover te praten wanneer u geen abortus bedreigt en wanneer de buik begint te verschijnen.

2

Vertel het kind dat de moeder in de buik zitbroertje, je in een ontspannen sfeer, beter als op dit moment zul je alleen te zijn, en niemand zal bemoeien. de reactie van het kind kan ook anders: het kan bang, boos of, integendeel, zich verheugen, maar de meeste kinderen niet de eerste keer begrijpen, waar heb je het - ze tijd nodig om de informatie te overwegen in het reine met het nieuws te komen. Het kan enige tijd duren: misschien een dag, misschien een week.

3

Niet haasten dingen. Haast je niet in detail te treden en vertellen het kind over het kind waar hij en waarom was er. Wanneer de baby wennen aan de gedachte van haar broer om geboren te worden, zal hij beginnen te vragen die hem interesseren. Voldoen aan zijn nieuwsgierigheid, maar zeg alleen dat wat hem interesseert. Oudere kinderen, natuurlijk, geïnteresseerd in de vraag hoe een broer kwam om je in de buik, dat hij daar deed en hoe het eruit ziet. Als je het moeilijk vindt op hun eigen om al deze baby te leggen, koop een "boek over haar broer" - een encyclopedie voor kinderen, voor zover beschikbaar in de foto's, doe geest van het kind niet verwonden, wordt getoond hoe om te verschijnen in de buik moeder klein kind als het groeit en ontwikkelt.

4

Nadat je het kind vertelde over het dreigendehet uiterlijk van een broer, probeer niet in hem de liefde van een toekomstige baby aan te trekken, over wat voor soort goede vrienden ze zullen worden. Integendeel, vertel het kind vaker dat wanneer het baby geboren wordt, het zo klein zal zijn dat het de eerste keer is om alleen de tepel te zuigen en te slapen. Zo vermijdt u de enorme teleurstelling van het oudere kind als hij een klein, in een deken, in plaats van een vriend ziet. Veel tijd zal voorbij gaan voordat ze samen kunnen spelen.

5

Als je het oudere kind wilt wachtenHet uiterlijk van een broer met vreugde, vraag hem om u te helpen kiezen voor een naam voor hem. Dit is een heel goed teken wanneer het oudere kind de naam geeft aan de jongere. Dus op een onderbewuste niveau creëert hij een innerlijke verbinding en liefde met hem. Beperk het oudere kind niet tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Dan zal hij zijn broeder echt oprecht houden en u helpen om hem te verzorgen.

Tip 3: Wat te doen als het kind jaloers is

Kinderen zijn vaak jaloers op het uiterlijk vanhet kind in het huis, vooral als het leeftijdsverschil klein is. Tot voor kort was het kind de enige, en alle liefde en genegenheid kwamen tot hem toe. Met het uiterlijk van de baby in het huis, vooral als hij rusteloos is, loopt bijna alle aandacht naar hem. De ouder voelt zich beledigd, het lijkt hem dat zijn moeder minder van de liefde heeft gekeken.

Wat te doen als het kind jaloers is
Bereid een ouder kind voor het uiterlijk van een baby inhet huis dient vooraf te zijn. Als u bezocht wordt door vrienden die bekend zijn met jonge kinderen, neem de baby in je armen, speel er mee. Vertel de oudste dat hij binnenkort een broer of zus zal hebben. Als u besluit om het oudere kind naar een andere kamer te verplaatsen, doe dan het vooraf, d.w.z. voor het uiterlijk van de baby in het huis. Een kind zou niet moeten voelen dat hij "uitgeworpen" werd omdat zijn moeder nu een andere baby heeft. Wanneer u uw pasgeboren bent, vraag de ouderling om u te helpen: Geef bijvoorbeeld een luier, pet. Laat zien dat de baby kleine pennen, benen heeft, zijn weerloos, verklaart dat hij zelf niet weet hoe om iets te doen. U kunt de voordelen van volwassenheid ouder die kan eten wat kan geen baby markeren, swingen op de schommels, tekenfilms kijken. Iets te kopen baby, moet u een aantal kleinigheid oudere rebonku.Ne koopt moet senior aanraking van de baby te verbieden, maar alleen in uw aanwezigheid, met de nadruk wat een baby is attent en zorgzaam broer (zus). Wandel met de baby, neem het oudste kind met u mee. Vraag hem om u te helpen de rolstoel te rijden, schud het, als de baby huilde. Lof van het kind, zeggen wat een goede vriend, en hoe je er trots op u im.Kogda beddengoed baby, laat de oudere "puts" een pop of knuffel. Terwijl de baby slapen, lees het oudere boek, speel een spel. Het kind zal weten dat zijn moeder nog steeds van hem houdt.

Tip 4: rivaliteit tussen kinderen vermijden

Rivaliteit van kinderen in de familie - op grote schaaleen veel voorkomend verschijnsel. Het kan plaatsvinden in een relatief milde, onschadelijke vorm en kan erg scherp zijn en conflicten bereiken. Het hangt van vele redenen allereerst af van het verschil in leeftijd en gedrag van ouders.

Hoe concurrentie tussen kinderen te voorkomen
Met een significant verschil in leeftijd (4 jaar enmeer) rivaliteit komt bijna niet tot uiting. Het oudste kind went immers snel aan de rol van voogd en verdediger van de jongere en de jongste probeert bijna nooit te concurreren met de oudste en erkent zijn autoriteit. Als het leeftijdsverschil minimaal is, is rivaliteit meer dan mogelijk. En hier zouden ouders hun rol moeten spelen. Ze moeten kinderen niet vergelijken, ze als voorbeeld stellen voor een ander. Vooral als het gaat om successen op dit of dat gebied. Als alle tijden om een ​​kind te prijzen, eisen dat een ander een voorbeeld van hem neemt, dezelfde indicatoren bereiken, dan is het resultaat met de kans van 99% direct tegenovergesteld: de "verliezer" zal jaloezie en een hekel aan het huisdier van de concurrent voelen. Ouders moeten een andere manier vinden om het kind te stimuleren. Een veel voorkomende reden voor rivaliteit: het oudste kind, na in het jongere huis te zijn verschenen, voelt zijn nutteloosheid. Het is duidelijk dat ouders het grootste deel van de kracht en aandacht aan de baby moeten geven, niet aan het oudere kind. Dit betekent niet dat ze de oudere minder hebben liefgehad! Maar in de ogen van het kind ziet het er als volgt uit: voordat hij geliefd was, om hem gaf, en nu is hij met mama en papa aan de zijlijn. Hij wordt gekweld door wrok en jaloezie. Om dit te voorkomen, moeten ouders de oudere op voorhand voorbereiden op het uiterlijk van de baby. Het zou leuk zijn om met hem over deze stijl te praten: "Beste, je weet dat je binnenkort een klein broertje (zusje) hebt. De jongen zal volledig hulpeloos zijn, hij kan niet eens uitleggen wat hij wil, wat hij nodig heeft. Hier ben je bijvoorbeeld als je wilt eten, je kunt ons erover vertellen en we zullen je voeden. Als je iets hebt dat pijn doet, zul je klagen en zullen we helpen. Een kind kan alleen huilen! Daarom zullen we er meer aandacht aan moeten besteden, maar dit is niet omdat we minder van je begonnen te houden! "En na de geboorte van de baby in huis, ondanks alle tewerkstelling en vermoeidheid, is het noodzakelijk om het oudere kind liefde en zorg te geven. Met deze aanpak, de eerstgeborene zal het uiterlijk van het jongste kind rustig waarnemen, snel verliefd worden op de baby.

Tip 5: Hoe het eerste kind op het uiterlijk van een baby te bereiden

Het uiterlijk van een baby, ongeachtOf hij nu een eerstgeborene is of niet, brengt altijd veel opwinding en moeite met zich mee. Natuurlijk zijn er zoveel dingen te doen: koop een wieg en een wandelwagen, bereid een bruidsschat voor en nog veel meer. Maar naast het materiaal zijn er een aantal psychologische problemen. In het geval dat het gezin al een kind heeft, zal een van hen zijn morele voorbereiding zijn voor de verschijning van een baby in het huis.

Hoe het eerste kind op het uiterlijk van een baby te bereiden

instructie

1

Een klein kind is volledig afhankelijk van ouderszowel fysiek als emotioneel. Hij heeft 24 uur per dag liefde, zorg, tederheid en goedkeuring nodig van mama en papa. De opkomst van een tweede aanvrager voor aandacht en genegenheid van ouders kan de gevestigde staat van zaken in de kleine wereld van het kind enorm schokken. Dat dit het leven van het oudere kind niet aantast, moet goed voorbereid zijn op deze gebeurtenis. Elke professionele psycholoog kan hun methoden aanbevelen, maar er zijn verschillende universele tips die elke ouder kan volgen.

2

Ten eerste is het gepland. Kleine kinderen zijn altijd zeer attent en, vaak, de allereerste om de komende veranderingen op te merken. Bij mama is de buik toegenomen en zijn ze geïnteresseerd in de reden van dit fenomeen. Probeer het kind een verhaal te vertellen over hoe hij opgroeide in de buik, opgroeide en toen de wereld in kwam, en dat nu zijn jongere broer of zus leeft.

3

Ten tweede, deze beschrijving van de voordelen van de gevestigdevan de situatie. Kroh moet elke dag de voordelen uitleggen van het uiterlijk van een tweede kind in het gezin. Het kan een verhaal zijn over hoe spelen en samen lopen veel leuker is, of over wat het oudere kind de jongere kan leren.

4

De volgende tip is om aan te passenonderwerping. Elk kind wil een gelijke partner krijgen in games en entertainment, dezelfde jongen of een ander meisje dat gewoon springt en op dezelfde manier rent als hij. Maar het is noodzakelijk om de jongen uit te leggen dat het niet mogelijk is om een ​​broer of zus te kiezen, en de baby die in het huis is verschenen, zal eerst hulpeloos zijn en zal niet in staat zijn om het gezelschap voor het oudere kind samen te stellen.

5

Ten vierde, zou je gedrag moeten zijnongewijzigd. Vaak vergeten ouders, gefocust op de gevoelens en reacties van hun eerstgeborene, hun gedrag. De gevoelens die het eerste kind ervaart, evenals de houding ten opzichte van hem, zouden niet moeten veranderen. Hij moet zich nergens terughoudend of achtergesteld voelen. Anders zal er jaloezie en agressie zijn jegens de pasgeborene.

6

En, het belangrijkste, ontwikkelingpartnerschap tussen kinderen. Het is noodzakelijk om het oudere kind te overtuigen dat zijn hulp bij het zorgen voor de baby van onschatbare waarde is. Geef het kind het vertrouwen dat hij de hoofdassistent kan zijn in de opvoeding van een jonger familielid.

7

De hoofdrol in de aanpassing van het eerste kind aan het uiterlijk van de baby in het huis wordt gespeeld door de ouders. Alleen over de juistheid en consistentie van hun acties hangt de psychologische gezondheid van hun kinderen af.