Hoe het ultraiso-programma te gebruiken

Hoe het ultraiso-programma te gebruiken


UltraISO is een klein maar zeer functioneelprogramma om afbeeldingen te maken en ermee te werken. Het programma kan CD- en DVD-afbeeldingen maken en branden en aanpassen. UltraISO ondersteunt ongeveer 30 afbeeldingsindelingen, waaronder ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB en andere. Het is niet veeleisend voor hulpbronnen. De interface van het hulpprogramma heeft een klassieke uitstraling en is vertaald in verschillende talen, waaronder het Russisch. Het programma werkt op Windows, Linux en MacOS besturingssystemenEen van de beste programma's voor het maken van afbeeldingen van schijven


Interface overzicht

Begrijp hoe je het programma moet gebruiken,gemakkelijk. Wanneer UltraIso start, verschijnt bovenaan een venster met het menu "Hoofdprogramma", eronder bevindt zich een paneel "Snel starten". De werkruimte is verdeeld in vier delen. In de linkerbovenhoek wordt informatie weergegeven over de inhoud van de schijf die in het programma wordt geopend. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een boomachtige lijst met mappen. En rechtsboven ziet u een lijst met bestanden in de geselecteerde map. Gedetailleerde informatie over hen wordt weergegeven in de sectie rechtsonder. Linksonder staat een lijst met beschikbare stations.
Ultraiso onderscheidt zich door zijn eigen formaat. Het heet ISO Zipped - ISZ. Hoewel dit formaat alleen kan worden gelezen met behulp van het hulpprogramma zelf, is het erg populair geworden dankzij de uitstekende datacompressie.

Hoe een CD / DVD-afbeelding te maken

Plaats uw schijf in het optische station en vervolgensvoer de UltraISO-toepassing uit en klik op de knop "Extra". Selecteer "Create CD image" in de vervolgkeuzelijst. De toepassing opent een nieuw dialoogvenster waarin u het station met de voorbereide schijf moet opgeven en het pad naar de map moet toewijzen om de afbeelding op te slaan. Bovendien kunt u in dit stadium het gewenste formaat selecteren - iso of bijvoorbeeld alcohol. Bevestig de selectie door op de knop "Maken" te klikken

Hoe een CD / DVD-afbeelding te branden

Klik op om een ​​schijfkopie te makenKlik op "Extra" en selecteer het menu-item "CD-image branden". In dit geval moet u het programma vertellen waar de map met de bestanden zich bevindt. En ook om extra parameters te kiezen: de opnamemethode (TAO - Trick At Once of DAO - Disk At Once) en snelheid. Als de TAO-methode is ingesteld, wordt slechts één track per opname opgenomen. Als u de hele schijf wilt schrijven, moet u de DAO-methode gebruiken.
Als Nero Burning Rom op uw computer is geïnstalleerd, kan UltraISO de engine van deze toepassing gebruiken om schijven te branden.

Hoe een schijf te branden

Eerst moet u een schijfkopie maken. Het is genoeg om de bestanden te schrijven en hen in de rechterbovenhoek van het programmavenster te zetten. In het bovenste deel van het venster zal het volume van de geselecteerde bestanden weer te geven. Dit maakt het mogelijk om ervoor te zorgen dat het bedrag van de bestanden die moeten worden opgenomen, worden niet overschreden diska.Zatem nodig om te klikken op de knop "Bestand" uit de keuzelijst en kies "Opslaan als", het opgeven van een locatie om de naam en het imago extensie (iso) op te slaan. Zodra de afbeelding is gemaakt, klikt u op de "Tools" menu-item en gebruik de "Burn Image CD». In dit geval geeft de opnamesnelheid en andere noodzakelijke parameters.

Hoe een disk image te openen met UltraISO

Klik op de knop Tools en selecteer"Mount to virtual drive" -menu. Er wordt een venster geopend waarin u de gewenste schijfkopie in de regel "Afbeeldingbestand" moet selecteren. Klik vervolgens op de knop "Mount" hieronder. Bovendien kan de applicatie drives gebruiken die zijn gemount in de programma's Alcohol 120 en Daemon-Tools. De knop Ontkoppelen wordt gebruikt om een ​​schijf van het virtuele station te verwijderen. Om de aangekoppelde afbeelding te openen, moet je naar de map "Computer" gaan en dubbelklikken op het virtuele station dat daar verschijnt.
Met UltraIso kun je acht monterenvirtuele schijven. Om hun nummer te wijzigen, klikt u op "Opties" - "Instellingen" - "Virtuele schijf". Geef in de regel "Aantal apparaten" aan hoeveel schijfeenheden u wilt ontvangen.

Een opstartbaar USB-flashstation maken

Om een ​​opstartbare USB-flashdrive te maken, moet u dit doeneen voorbereide flashdrive hebt die is geformatteerd in NTFS en een vooraf opgenomen image van de opstartschijf in iso-indeling. Plaats de schijf in de vrije USB-poort en start UltraISO. Open de voorbereide afbeelding. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bestand" en selecteert u "Openen" in de vervolgkeuzelijst. Nu moet je naar het menu "Boot" gaan en het item "Write a hard disk image" selecteren. Hier moet u de letter vinden die overeenkomt met de flashdrive en druk op de toets "Write". De opnamemethode kan het beste standaard worden bewaard - USB-HDD +.