Wat is beter: PS4 of Xbox One

Wat is beter: PS4 of Xbox One


Microsoft en Sony concurreren met elkaarde markt is niet het eerste jaar en vandaag is de kwestie van het kiezen van gameconsoles van een van deze fabrikanten zeer relevant. De consoles van de nieuwe generatie PlayStation 4 en Xbox One zijn ongeveer een jaar geleden op de wereldmarkt verschenen (herfst 2013) en gamers discussiëren nog steeds over welke van deze consoles beter is.Wat is beter: PS4 of Xbox One


Architectuur en processor

PS4 en Xbox One zijn de eerste spelconsoles met een 64-bits CISC-architectuur. Beide consoles gebruiken ook dezelfde processor - AMD met een kloksnelheid van 1,6 GHz op basis van de architectuur van Jaguar.

Grafisch subsysteem

Met grafische subsystemen zijn de dingen andersmanier. Ondanks het feit dat zowel de PS4 als de Xbox One één grafische versneller hebben - Graphics Core Next (Radeon 7870) van dezelfde AMD - zijn de specificaties voor het geesteskind van de Japanners van Sony iets beter. De PS4 heeft 18 rekeneenheden en 1152 streamprocessors en Microsoft's 12 blokken en 768 processors.

Operatief geheugen

Beide consoles zijn uitgerust met 8 gigabytes aan geheugen, maar nogmaals, ondanks hetzelfde volume, overtreft het voorvoegsel van Sony het geesteskind van Microsoft'a om twee redenen:

  • De PS4 heeft een moderne herinneringGDDR5 met een kloksnelheid van 5500 MHz, terwijl op Een - moreel verouderde DDR3 met een kloksnelheid van 2133 MHz. Het blijkt dat de snelheid van de twee onderzochte systemen meer dan twee keer verschilt ten gunste van het product van Sony.
  • Besturingssysteem PS4 voor zijn werkreserve 1 GB, laat 7 GB vrij voor applicaties en games.

Op Xbox One slechts 5 GB gratis geheugen, hoewel ditniet verrassend, omdat de besturingssystemen voor het geesteskind van Microsoft twee, waarvan er een wordt gebruikt voor games, en de tweede - Windows 8 - voor al het andere.

netwerkmogelijkheden

Sony heeft ondersteuning voor PSN geïmplementeerd, waarmee een groot aantal nieuwe sociale functies wordt geopend en Microsoft heeft zich gericht op het gebruik van cloudtechnologieën.

Oordeel: de technische uitrusting van de PS4-kop is dus hoger dan die van de Xbox One, dus het product van het Japanse bedrijf behaalt een complete technische overwinning.