Wie is Bajun's kat?

Wie is Bajun's kat?


Onder al de verschillende kwade krachten die Russische folklore bezighouden, is er een mooi zoet schepsel - de kat Bayun. Een ontmoeting met deze charmante kat bedreigde echter een persoon met grote problemen.Bajun Cote


Net als de fantastische vogel Sirin, de kat Bajunheeft een echt magische stem. Met zijn prachtige sprookjes praat hij en brengt hij de aanstaande reizigers aan de slaap. Degenen die zijn charmes niet kunnen weerstaan, ontneemt de kat-tovenaar het leven. Maar degene die erin slaagt om dit geweldige dier te temmen, zal in staat zijn om ziekte te behandelen, want de sprookjes van Bayun hebben helende kracht.

De magische kat woont in het verre einde van de wereld, inof in een onheilspellend dood bos, waar er geen ander levende wezen bestaat: geen dier, geen vogel. De kat van Baiun kan ook bij Baba Yaga leven, haar toegewijde dienaar zijn.

Er zijn veel Russische volksverhalen,waarvan de belangrijkste held instructie heeft om Bayun te vangen, maar dit is gedaan om de jonge man naar bepaalde dood te sturen. Om zich daarvan te beschermen, moet Ivan Tsarevich een ijzeren pet en ijzeren handschoenen dragen. De verslagen kat wordt een prachtige genezer.

Er is een matte kat Bajun en een ander nuttigen rustig beroep. Oude Russische moeders nodigen hem uit om de kinderen te wagen en te betalen met een taart en een glas wijn. Later werd de wijn vervangen door een melkcrumb, waardoor de heksenkat in een gewoon huisdier werd geworden.

De katverteller is echter niet verloren gegaande diepte van eeuwen. Het is niet moeilijk om hem te herkennen in het beeld van de 'kat van de wetenschapper' van Poëzkin's gedicht 'Ruslan en Lyudmila'. "Eikengroen", volgens welke de kat loopt, is de Wereldboom van de Slavische mythologie.

Een nabije familielid van Bajun is de sinistereKot Matvey, wiens beeld met grote ironie is gemaakt door Mihailom Boyarskim in het muzikale sprookje "De nieuwe avonturen van Masha en Viti." By the way, niet zo lang geleden de beroemde acteur geuit en kat wetenschapper in de animatiefilm "Ivan Tsarevich en de Grijze Wolf" en "Ivan Tsarevich en de Grijze Wolf 2'.