Raad 1: Russische Boerenmaaltijd

Raad 1: Russische Boerenmaaltijd


Een informele tafel in een Russisch boerenfamilie is dat nietHet is bijzonder divers. De hoofdgerechten waren roggebrood, koolsoep, koolsoep en kwas. Summer eenvoudige voeding zou diversifiëren paddestoelen, bessen, noten en honing. Maar de basis van de boer maaltijd was altijd brood.Russische boerenmaaltijd


De Russische boer kon zich zijn leven niet zonder voorstellenbrood. Dat is de reden waarom in de magere jaren de hongersnood begon, ondanks de overvloed aan vlees eten. Brood werd voornamelijk gebakken uit roggemeel. Witte, wheaten kalach werd alleen aan de feesttafel geserveerd. Als er een uitval van het gewas was, werd het meel toegevoegd aan de quinoa, brandnetel, zemelen en boomschors. Zo'n brood was nogal bitter, maar redde de boerenfamilie van de hongerdood.

In de welvarende, overvloedige jaren van gebakken meelveel verschillende gerechten. Op de feesttafel serveerde men taarten, pannenkoeken, peperkoek en pannenkoeken. Tegelijkertijd werden pannenkoeken in vroeger tijden niet gemaakt van tarwe of rogge, maar van boekweitmeel. Ze werden weelderig, los en hadden een karakteristieke zurige smaak.

Geen feesttafel in Rusland was niet zondertaarten. Geen wonder dat het woord "taart" uit de stam "feest" kwam. Taarten werden gebakken van verschillende soorten deeg, en hadden een verscheidenheid aan vormen en grootten. Onder de verscheidenheid van vullingen waren vlees en vis, kwark en eieren, fruit en groenten, paddestoelen en bessen.

Aan de feesttafel,peperkoek. In tegenstelling tot pastei, hadden ze geen vulling, maar honing en kruiden werden aan het deeg toegevoegd. Peperkoekkoekjes werden vaak figuratief gemaakt: in de vorm van een vogel, een dier of een vis. Er zijn ook bollen gemaakt. Het was zo'n wortel dat iedereen Kolobok kende van het Russische volksverhaal.

Grote populariteit in Rusland en pap. Het was betaalbaar en tegelijkertijd zeer voedzaam eten. Tegelijkertijd werd pap niet alleen het gebruikelijke gerecht uit granen genoemd, maar ook soep uit geplette producten, incl. vis, groenten en erwten.

Een andere echt Russische maaltijd is soep. In vroeger tijden werd soep bijna alle soep genoemd, niet alleen soep met kool, zoals nu. Traditionele Russische soep gekookt op een vleesbouillon met verse of zure kool. In het voorjaar konden ze worden gevuld met jonge netels of zuring. Het is interessant dat de Russische reizigers, die in de winter reisden op een lange reis, een vat bevroren koolsoep meenamen, dat ze vervolgens opwarmden en stopten bij de herbergen.

Favoriete Russische drankje was Kvass. Bovendien wordt het vaak gebruikt om goedkope gerechten te bereiden. Onder hen - okroshka, botvina, rode biet en kalkoen. Botvina werd bereid uit kwas en gekookte bietenbovenkanten. Tyurya was een stuk brood, gevuld met kwas en soms was het de hoofdmaaltijd in de families van de armen.Tip 2: Wat betekent "The Seventh Water on Kisel"


"Zevende water op een gelei" - een figuratieve uitdrukking,meestal gebruikt om de aard van de relatie tussen mensen aan te geven. Niettemin heeft deze omzet een uitgesproken culinaire oorsprong.Wat betekent "The Seventh Water on Kisel"


"Zevende water op een gelei" is een metaforische uitspraak die van toepassing is als de spreker het afgelegen karakter van de familiebanden tussen de mensen in kwestie wil benadrukken.

Oorsprong van de term

Kissel is een traditioneel Russisch gerecht,waarvan de bereiding aanvankelijk op basis van havermout werd uitgevoerd. Het resultaat was een dikke geleiachtige massa, die vaak als hoofdgerecht wordt gebruikt in maaltijd van een boer, want het was heel stevig en heeft grote materiële kosten niet nodig: haver had genoeg van zelfs de meest bescheiden middelen semyah.Poskolku gelei in zo'n gezin wordt meestal verondersteld een groot aantal voeden eters, het werd meestal in aanzienlijke hoeveelheden gekookt, zodat de gelei gedurende een bepaalde periode gewoon stond te wachten op consumptie. Als dit tijdsinterval lang genoeg boven boven het hoofd dichte geleimassa bleek vloeistoflaag lagere dichtheid, die eigenlijk dicht bij gewone vode.Voda verschenen tijdens deze bezinken, slechts vaag herinnerend smaak jelly, dus het het is gebruikelijk om samen te voegen. Als het gerecht echter blijft staan, verschijnt het water meestal weer. In dit geval hadden de tweede, derde en volgende delen van deze vloeistof in hun smaak steeds minder gemeen met de oorspronkelijke schaal. Het ging weg de uitdrukking "water op de zevende jelly" - dat wil zeggen een stof zeer weinig gelijkenis met de originele istochnik.Nazyvat dit water wordt de zevende niet aangenomen vanwege de bijzondere smaak en de helling als gevolg van dit nummer, die ook wordt gezien in andere Russische spreekwoorden en gezegden, zoals "een genie", "te veel koks bederven de brij" en anderen. Op sommige plaatsen was er echter ook een variant van de "Tiende Pita op Kisel".

Gebruik van de term

In het moderne Russisch, in zijnIn de oorspronkelijke betekenis wordt de uitdrukking "Het Zevende Water op Kisel" praktisch niet gebruikt. Tegenwoordig heeft het een allegorische betekenis en wordt het meestal gebruikt om te verwijzen naar zeer verre familiebanden, waarvan de aard en oorsprong zeer moeilijk te bepalen is. Vaak heeft het gebruik van deze uitdrukking een negatieve connotatie geassocieerd met de onredelijke aanspraken van dergelijke familieleden op voorkeuren op basis van een dergelijke verwantschap. Deze omzet is bijvoorbeeld te horen in een situatie met betrekking tot de verdeling van nalatenschappen.


Tip 3: Hoe Russische wodka drinken


Wodka wordt beschouwd als een aboriginal, traditioneel Russischdrank, hoewel het eerste prototype in de 11e eeuw werd verkregen door een Perzische arts. Vervolgens werd het uitsluitend voor medische doeleinden gebruikt. Nu is wodka een onvervreemdbare metgezel van bijna elk Russisch feestmaal.Hoe Russische wodka te drinken


instructie


1


Voorbereiding van de tafel De wodka moet worden gebeten. Dus het irriteert de maag minder en het intoxicatieproces is zachter. Snacks kunnen van twee soorten zijn: warm en koud. Te koud zijn augurken en marinades, vlees, kaas gesneden, koud, enz. Maar bij voorkeur toch warme snacks: soep, borsch, julienne, andere gerechten die heet worden geserveerd.


2


Serveer Speciale porties zijn niet vereist,genoeg om snacks op tafel te zetten en een glas te halen. Voor wodka worden kleine stapels van 40-80 gram gebruikt. Ook op de tafel moet een karaf met frisdranken zijn - ze moeten niet-koolzuurhoudend zijn.


3


Eten Elke drank van een glas wodka, inclusiefde eerste (in tegenstelling tot de populaire mening) moet een snack zijn. Als je van plan bent om een ​​paar glazen te drinken, ga dan niet meteen te veel eten, het is beter als het voedsel geleidelijk in het lichaam komt, na elk glas. Tijdens de maaltijd moet u een paar glazen frisdrank drinken, tk. voor het splitsen van wodka heeft het lichaam veel water nodig. Vergeet ook niet dat wodka een onafhankelijke drank is. Het wordt niet aanbevolen om het te combineren met andere alcoholische dranken. Zelfs klassieke cocktails op wodka verhogen de kans op een kater de volgende ochtend.


4


Goedemorgen!Als je 's ochtends geen kater voelt, dan heb je aan de vooravond je snelheid niet overschreden. In geval van malaise moet u uzelf beperken tot een licht ontbijt, vitamine C nemen, foliumzuur en 's ochtends veel water drinken en in de toekomst - de hoeveelheid wodka die u drinkt verminderen.
Tip 4: Zelfgemaakte Plov koken


Natuurlijk pilaf die we thuis koken is anders dan dat,die wordt gekookt op een open vuur, in een ketel en alleen van lam. Maar in de strenge jungle van stadsdrukte moeten we helaas tevreden zijn met wat is. Desondanks het huis pilaf met een uitstekende gouden kleur is het heel smakelijk.Zelfgemaakte Plov koken


Je hebt nodig  • Lam - 1 kg;
  • vet - 250 g;
  • </ li>
  • ui - 5 st.;
  • </ li>
  • wortelen - 0,5 kg;
  • </ li>
  • rijst - 1,5 items;
  • </ li>
  • zout
  • </ li>
  • peper - naar smaak.
  </ li>
  </ ul>

  instructie


  1


  Lam gesneden in kleine stukjes, spekblokjes, uien - ringen en wortels - rietjes.


  2


  Spoel de rijst grondig af en droog hem.


  3


  Smelt het vet in de ganzenbak tot het squash vormt, dat je dan verwijdert.


  4


  Voeg de ui in het voorverwarmde vet toe en bak tot het licht goudbruin van kleur is.


  5


  Voeg vlees, wortels, zout, peper en toast toe aan een rossige korst.


  6


  Giet 6 glazen water en laat 30 minuten onder het deksel sudderen.


  7


  Voeg rijst en een beetje water toe, maar wel zodanig dat het water 2 centimeter boven het rijstniveau uitkomt.


  8


  Wanneer het water is afgekookt, verwijderen pilaf van het vuur. Verzamel het van de potmuur naar het midden in de vorm van een glijbaan en laat het 30 - 40 minuten staan. Nu kunt u beginnen met eten. Eet smakelijk!