Hoe Zello werkt

Hoe Zello werkt

Een van de origineelste communicatiemiddelenop internet was de radio Zello, die een onmiddellijke multiplayerverbinding biedt voor deelnemers aan de conferentie, die zich in verschillende delen van de wereld kan bevinden.

Hoe Zello werkt

instructie

1

Het bedieningsprincipe van de Zello-radio is vrij eenvoudig. Elke deelnemer registreert een account waarvan de gegevens op de applicatieserver zijn opgeslagen. U moet ook de client van de radio downloaden naar een pc, een iPhone of een Android-apparaat. Tot op heden wordt de Zello-applicatie ondersteund door de meeste vaste en mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen, waaronder MacOS en Ubuntu. Gebruikers communiceren via een bidirectionele spraakconferentie of door verbinding te maken met een eerder gemaakt kanaal, dat open en beschikbaar kan zijn om naar alle Zello-gebruikers te luisteren, of gesloten en een wachtwoord vereist wanneer verbonden. Elke gebruiker kan ook zijn eigen kanaal maken en gebruikers uit de lijst met vrienden uitnodigen.

2

Als u Zello wilt gaan gebruiken, moet u dit doenvoer de client uit en voer de gegevens in voor autorisatie: login en wachtwoord. Hierna kunt u zoeken naar kanalen op naam of gebruikers op bijnaam. Het uitwisselen van spraakberichten met individuele gebruikers is alleen mogelijk na de autorisatie voor terugzending, terwijl luisteren naar het kanaal mogelijk wordt onmiddellijk nadat er verbinding mee is gemaakt. U kunt een bericht verzenden door de gehele gebruiker op het kanaal nadat u de status van een vertrouwde gebruiker hebt ontvangen. Tot die tijd zullen alleen moderators en de beheerder van het kanaal de berichten horen.

3

Klik op de knop om een ​​bericht te verzendennaar de communicatie-tangens. In versies van de toepassing voor een desktopcomputer lijkt het op een knop met het Zello-label onderaan in het programmavenster. In versies van Zello voor mobiele apparaten bevindt de raaktoets zich in het midden van het scherm en ziet eruit als een cirkel met een oranje kader en een microfoonpictogram in het midden. Als de uitzending momenteel bezet is, klinken drie korte piepjes.

4

Je kunt tegelijkertijd naar berichten luisterenmeerdere gebruikers van meerdere kanalen die momenteel zijn ingeschakeld. Om een ​​kanaal of een gebruiker voor communicatie te selecteren, klikt u op het overeenkomstige item in de lijst. Opgemerkt moet worden dat in mobiele versies van Zello de lijsten met gebruikers en kanalen zich op verschillende tabbladen bevinden.

5

Een van de belangrijkste voorzieningen voor het gebruik van Zelloradio is het behoud van de geschiedenis van de gescande en verzonden berichten. Het is ook erg handig om de handsfree of Bluetooth-headset te gebruiken. Voor elke gebruiker of elk kanaal, kunt u het gewenste volumeniveau instellen. Het is ook mogelijk om directe oproepen te verzenden, inclusief korte tekstberichten. Net als bij de meeste gangbare instant messengers kun je met Zello verschillende gebruikersstatussen instellen die de ontvangst of verzending van berichten beperken.