Keltische tatoeages en hun betekenis

Keltische tatoeages en hun betekenis

Ondanks de verbluffende keuze van verschillendeafbeeldingen voor tatoeages, Keltische tatoeages zijn altijd een favoriet geweest, niet alleen bij mannen maar ook bij vrouwen. Het Keltische patroon is een van de meest ingewikkelde en mystieke. Het is gemakkelijk te leren vanwege geweven lijnen, spiralen en cirkels. Hieronder staan ​​de meest populaire Keltische tatoeages en hun betekenis.

Keltische tatoeages en hun betekenis

instructie

1

Een van de meest populaire Keltische symbolentatoeages - Keltisch kruis. Het ziet eruit als een christen, maar in het midden is er een cirkel. Een ingewikkeld knooppatroon geeft het een unieke en ongewone look. De betekenis van het kruis is dubbelzinnig. Voor sommigen is het een symbool van Gods oneindige liefde, terwijl het voor anderen een fallisch symbool is. Er is een legende dat het Keltische kruis is uitgevonden door Saint Patrick, die probeerde de heidense volkeren van Ierland om te zetten in het christelijk geloof. De meest voorkomende plaatsen om het beeld van het kruis te tekenen: onderarm, rug en pols.

2

Shamrock is een Keltisch symbool van de Heilige Drie-eenheid in de Ierse katholieke kerk. Bovendien betekent het leven en wedergeboorte na de dood, d.w.z. oneindigheid.

3

Butterfly - dit is een van de meest geliefde vrouwentatoeages. Keltische vlinders symboliseren een wedergeboorte van een pop tot een prachtige vlinder. En ook, de vlinder is een symbool van geluk, vrijheid, welvaart en triomf. Meestal wordt deze tatoeage op de onderrug aangebracht.

4

Keltische knopen kunnen worden gebruikt alsonafhankelijke tattoo, en als een onderdeel ervan. De symboliek van de Keltische knopen is niet erg duidelijk, hoewel sommige mensen geloven dat de Keltische knopen magische krachten hebben. Maar de meest voor de hand liggende betekenis van de Keltische knopen is oneindigheid.

5

Het Keltische hart symboliseert de vereniging van twee zielen en wordt meestal gebruikt om toewijding aan een geliefde te tonen. Dergelijke tatoeages zijn populair, zowel bij mannen als bij vrouwen.

6

De Keltische levensboom symboliseert de Hof van Eden als een brug tussen aarde en lucht. In de mythologie van de Kelten is de boom een ​​symbool van leven en vrijgevigheid, omdat het geeft voedsel en onderdak aan mensen en dieren.

7

De Claddagh-ring is een symbool van vriendschap en loyaliteit. In deze tatoeage is er een afbeelding van het hart dat wordt vastgehouden door twee handen, en een kroon die op het hart ligt. Elk van deze symbolen heeft zijn eigen betekenis. Het hart belichaamt natuurlijk liefde, handen - vriendschap en zorg, en de kroon - trouw.

8

Kelten staan ​​bekend om hun prachtige labyrinten, diezij bouwden. Deze labyrinten vonden ook een plaats in Keltische tatoeages. Ze symboliseren het levenspad. Als je goed naar de Keltische labyrinten kijkt, kun je afbeeldingen van verschillende dieren zien.