Amigurumi: poppen

Amigurumi: poppen

Mooi gebreid speelgoed, afkomstig uit Japan,worden steeds populairder. Vooral vaak gebreide dieren of poppen, dit is een geweldige manier om je talent te tonen voor handwerken. Amigurumi-poppen kunnen miniatuur, speels of interieur zijn.

Amigurumi-pop

Traditioneel, in de amigurumi-techniek,Miniatuurmodellen die kunnen worden gebruikt als souvenir of speelgoed. De belangrijkste verschillen tussen speelgoed gemaakt in een andere techniek - een grote ronde kop, oog-kralen, kleine benen en pennen. Voor poppen zijn jurken en kleding, gebonden aan draden van dezelfde dikte of dunner, noodzakelijk. De echte Japanse amigurumi bestaat uit eenvoudige elementen - ballen, worsten, cilinders.

breiwerk Amigurumi-poppen

De techniek bestaat uit haken in een cirkelkolommen zonder haak, soms ook kolommen met nakidami. De maat van de haak moet zodanig worden gekozen dat het canvas voldoende strak is, zonder gaten. Breien van jurken wordt vaak gebruikt met complexe opengewerkte binding, soms is het gemakkelijker om kledingdetails uit kleding te naaien of te breien met breinaalden.

Begin van het breien volgt uit de zogenaamde ringamigurumi. Deze methode maakt het mogelijk om een ​​onderdeel zonder gat te verkrijgen, in tegenstelling tot het traditionele begin van een cirkel die in een cirkel is gesloten. De amigurumi-ring is een draad gewikkeld in een cirkel, waarvoor de lussen van de eerste rij zijn gekoppeld. Ten eerste kan de ring groot zijn, maar wanneer de eerste rij is voltooid, moet u aan het uiteinde van de draad trekken en deze wordt volledig vastgedraaid door het gat te sluiten.

Amigurumi-poppen: schema

Het volgende breien wordt zoals gebruikelijk uitgevoerd, volgens het schema. Veel amigurumi-schema's worden vanuit het Japans in het Russisch vertaald en vertegenwoordigen een beschrijvende beschrijving. Anderen zijn gebleven in de vorm van tekeningen - je hoeft er niet bang voor te zijn, na een korte analyse zal het duidelijk worden dat het nog gemakkelijker is om te breien.

Kruisen zijn kolommen zonder een haak, kleinteken - toegevoegde staven, grote - dubbele lussen, een asterisk geeft de plaats aan waar het herhalen begint. Het aantal steken in een rij staat tussen haakjes. Als alles correct is aangesloten, moet het begin van de reeks altijd samenvallen, dus deze plaats is beter gemarkeerd met een contrasterende draad voor controle.

Om het breien van dunne handvatten en poten te vergemakkelijken, worden soms speciale gereedschappen gebruikt. Je kunt een dun potlood nemen en het in een cirkel vastbinden - het blijkt precies en netjes.