Tip 1: Hoe vind je een persoon op de sites

Tip 1: Hoe vind je een persoon op de sites

Om de een of de ander te vinden man het is niet nodig om een ​​detective in te huren. De rol van privé-detective verving het internet. Met zijn hulp kun je zowel voormalige klasgenoten als eerste liefde vinden.

Hoe een persoon op de site te vinden

Je hebt nodig

  • - pc met internettoegang
  • - Kennis van de naam en voornaam van de gezochte persoon
  • - Woonplaats, beroep, hobby's van de persoon die je nodig hebt en bezit van andere persoonlijke informatie
  • - De foto van deze persoon

instructie

1

Typ de voor- en achternaam van de verlorenen man in de rij van de zoekmachine, bijvoorbeeld "Google" of "Yandex". Het systeem geeft u onmiddellijk sites waar de naam van de gewenste is man. Natuurlijk is in dit geval het risico op fouten groot, omdat er veel naamgenoten in het netwerk zijn.

2

Zoek naar de persoon waarin je geïnteresseerd bent op sociale netwerken. De meeste van hen zijn eenvoudig zoeken, die biedt zoeken en op naam en leeftijd en woonplaats. De meest populaire middelen in hun speurwerk, moet u naar de "Klasgenoten» (http://www.odnoklassniki.ru), «VKontakte» (http://vkontakte.ru), «Facebook» (http: // ru-ru.facebook.com), «In een kring van vrienden» (http://vkrugudruzei.ru), «Mijn wereld» (http://my.mail.ru.) Er zijn ook sites van mensen die zoeken op geografische basis, bijvoorbeeld "Neighbor-line» (http://sosedi-online.ru). Als je precies weet de stad waar hij woont uw ex-buurman op het bureau, kunt u zoeken op het netwerk telefoonboek van de abonnees de juiste stad.

3

Zoek naar de juiste man kan worden omzeild, als de vorige zoekopdrachtensucces werd niet gekroond. Weet je dat een vriendin succesvol is in haar carrière? Bezoek de site "Professionals" (http://professionali.ru/). Ook op de werkplek kun je proberen te vinden man in "Twitter" (http://twitter.com). Is er informatie dat de klasgenoot onlangs een moeder is geworden? Uw weg naar sites voor kinderen ouder, bijvoorbeeld 'Babyblog' (http://www.babyblog.ru). Weet je dat een vriend dol was op toerisme of katten fokken? Probeer advertenties te geven over de zoekopdracht in de bijbehorende community van het "Live Journal" (http://www.livejournal.ru). Voormalige collega's zoeken op de site http://soslujivzi.ru.

4

vinden man je kunt alleen door zijn foto. Hiervoor zijn er speciale websites. Het enige negatieve - de meeste van hen Engels sprekende. Bijvoorbeeld, de site http://www.tineye.com na het downloaden van de afbeelding geeft de gebruiker alle vergelijkbare afbeeldingen. U kunt ook proberen de verloren foto te vinden door naar http://googleblog.blogspot.com/2009/10/similar-images-graduates-from-google.html en http://www2.picitup.com te gaan. http://www.wesee.com/en/home.aspx. Opgemerkt moet worden dat de zoektocht naar fotografie tegenwoordig het minst effectief is.

5

Een buitenlandse burger is te vinden via de website "Mensen" (http://www.pipl.com).

Tip 2: Hoe een persoon op het werk te vinden

Personeel - een van de belangrijkste componenten van een succesvollebusiness. Zonder capabele geschoolde werknemers, houdt de onderneming simpelweg op te bestaan ​​in de loop van de tijd. Daarom is het nodig om goed te letten op het zoeken naar goed personeel.

Hoe een persoon op het werk te vinden

instructie

1

Maak eerst een lijst met vereisten,die van een enorme hoeveelheid sollicitanten zullen helpen om precies die medewerker te kiezen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld opleiding, werkervaring, leeftijd, geslacht, sociale status, persoonlijke kenmerken, slechte gewoonten, enz.

2

Nu moet je een opdrachtaankondiging plaatsen. Selecteer verschillende kranten die de rubriek "Banen" publiceren, plaats een advertentie op vacaturesites. Het is niet overbodig om naar thematische fora te kijken die gerelateerd zijn aan uw specifieke kenmerken van het werk en laat daar een bericht achter dat u een werknemer nodig hebt. U kunt ook een arbeidsuitwisseling aanvragen of contact opnemen met wervingsbureaus.

3

Bijkomend, praat met vrienden en kennissen -kunnen ze de expert in gedachten hebben die jij nodig hebt. Als er zo'n mogelijkheid is, zorg dan voor het werk van de mensen die u nodig hebt voor het profiel in andere bedrijven. Probeer vanaf daar een goede werker aan te trekken.

4

Wees voorbereid op je vacatureer zullen veel "nutteloze" samenvattingen komen. Ze moeten onmiddellijk worden verwijderd en alleen die kandidaten achterlaten die aan uw vereisten voldoen. Nodig vervolgens de kandidaten uit voor het interview.

5

Besteed aandacht aan het gedrag van het potentieelwerknemer. Of hij op tijd arriveerde, zich zelfverzekerd gedroeg tijdens het interview, vind je het leuk hoe hij de vragen beantwoordt. Wat interesseert hem in het werk van uw organisatie en welke offers wil hij brengen voor het gemeenschappelijke doel.

6

Vraag de kandidaat om op een stuk papier te schrijvennamen en telefoonnummers van mensen die hem een ​​beschrijving kunnen geven - de leiders van organisaties waar de gesprekspartner vroeger werkte, docenten van de universiteit of voormalige collega's. Neem vervolgens contact op met deze mensen en vraag inlichtingen over de kandidaat.

7

Na het analyseren van de ontvangen informatie, maak de juiste keuze.