Hoe een aandeel in LLC verkopen

Hoe een aandeel in LLC verkopenVerkoop een belang in LLC die door andere wordt gedwongenomstandigheden, bijvoorbeeld onwilligheid om verder te gaan zaken doen, de aanwezigheid van bedrijfsgeschillen of de banale behoefte om dringend geld te krijgen. Veel eigenaars van een belang in het geautoriseerde hoofdstad van de onderneming worden geconfronteerd met de vraag - hoe om een ​​soortgelijke transactie uit te voeren? Het antwoord op deze vraag hangt af van wie door het aandeel wordt vervreemd - aan andere deelnemers, aan derden of aan de samenleving zelf.

Hoe een aandeel in LLC verkopen


instructie

1


Verkoop van een aandeel in LLC aan een ander lid van het bedrijf.Bij het uitvoeren van een dergelijke transactie moet de volgende documenten af ​​te geven: - de instemming van de leden van het bedrijf en het bedrijf voor de aandelen vervreemding (alleen nodig als de binding van de overeenkomst voorziet in vennootschapsstatuut); - aanbod met een indicatie van de omvang en de waarde van het aandeel (aanbod om een ​​aandeel te kopen) dit document wordt verzonden naar het hoofd van het bedrijf of op andere wijze aan het adres van het bedrijf, wordt hij geacht dat dit document door alle uchastnikami.Esli wordt ontvangen een van de deelnemers het eens aan een paal kopen, moet hij en accepteer het aanbod. Na het plaatsen van alle voorbereidende documenten kunnen direct worden afgesloten met het contract van de verkoop aandelen. Opgemerkt moet worden dat dergelijke transacties onderworpen zijn aan verplichte notarisatie. Voor de transactie is het raadzaam zich te wenden tot een notaris, om uit te vinden van de exacte lijst van documenten die voor de verkoop van aandelen in de vennootschap nodig zullen zijn, zoals het geval van de transactie notaris kan worden kan een verscheidenheid aan documenten te vragen.

2


Verkoop van aandelen in LLC's aan derden.Als u besluit om een ​​belang aan derden te verkopen, is het noodzakelijk om in gedachten te houden het voorkeurrecht van de leden van het bedrijf voor de aankoop van aandelen. Daarom moet de verkoop schriftelijk worden meegedeeld. In deze melding moet u de prijs en andere voorwaarden van de aanstaande transactie opgeven. Verkoopt haar aandeel in het bedrijf aan derden is alleen mogelijk nadat de overige leden hun voorkeursrecht hebben verlaten: een notariële verklaring van afstand of niet gebruik gemaakt van hun recht om binnen 30 dagen na ontvangst van de kennisgeving. Als een van de deelnemers zal profiteren van zijn voorkeurrecht en besluit om uw aandeel te kopen, dan is deze deal niet meer nodig om de notaris te certificeren. Het volstaat om een ​​schriftelijk contract te geven, en de nodige wijzigingen aan EGRYUL.A verkoop van aandelen aan derden, ook gaat door een notaris.

3


Verkoop van een aandeel in LLC zelf aan het bedrijf.Als algemene regel geldt, kan het bedrijf zelf een aandeel niet kopen van zijn partij. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel: - de andere deelnemers hebben geweigerd in te stemmen met de verkoop van het aandeel van derden (waar een dergelijke toestemming nodig is in het kader van het Statuut); - andere actoren weigerde de inkoop van eigen aandelen (als het charter niet toelaat om dit aandeel aan derden te verkopen); - de eigenaar is niemand ik betaalde hem in volle - leden van het bedrijf ontkende de overdracht van het aandeel aan de erfgenaam - andere gevallen zakonom.Kogda bedrijf kocht een aandeel, in de periode van 1 jaar moet worden verdeeld over de overige leden van het bedrijf. U kunt het aandeel ook aan derden verkopen. Als dat niet gebeurt, dan is het bedrijf zal moeten haar maatschappelijk kapitaal te verminderen.