Tip 1: Of u een pasgeboren kind moet vaccineren of niet?

Tip 1: Of u een pasgeboren kind moet vaccineren of niet?Tijdens de Sovjettijd deden de meeste ouders dat nietze betwijfelden of baby's moeten worden gevaccineerd. Ze hebben tenslotte verhalen gehoord van hun vaders en moeders over epidemieën die het leven van veel kinderen hebben gekost. Nu zijn er geen dergelijke uitbraken en de houding tegenover vaccinaties is veel minder categorisch geworden. Dus moet je een pasgeborene vaccineren of niet?

Wel of niet een pasgeborene vaccineren?

Argumenten voor vaccinatie

Het risico van epidemieën van gevaarlijke ziektenis nu onmetelijk lager dan enkele decennia geleden en is grotendeels te danken aan vaccinatie. Het is echter nog steeds mogelijk om overal een pathogeen micro-organisme tegen te komen. U kunt bijvoorbeeld in de lucht komen van een geïnfecteerde toeristen-buitenlander die uw stad heeft bezocht. Of breng een virus mee naar een buitenlandse plaats. Als gevolg hiervan zal uw kind besmet en ziek worden. Maar als hij op jonge leeftijd de nodige vaccinaties krijgt, zal dit vrijwel zeker niet gebeuren. Er zijn veel andere manieren waarop niet-gevaccineerde kinderen een pathogeen micro-organisme kunnen vangen. Bijvoorbeeld in contact met een patiënt met tuberculose. Of spelen in de zandbak, waar zwerfhonden en katten rennen. Als u uw baby heeft ingeënt, zult u hem voor dit gevaar behoeden.Ten slotte is het vooral belangrijk om kinderen te beschermen tegen ziekten in de meest kwetsbare leeftijd - tot 1 maand, wanneer hun immuniteit nog steeds wordt gevormd. En hier kan de rol van vaccinaties niet worden overschat. Zelfs als het kind ziek wordt, zal het vaccin de loop van de ziekte aanzienlijk verzachten.Sommigen geloven dat een baby die borstvoeding krijgt bijna nooit ziek is. Maar dit is niet waar.
Hoewel de immuniteit van de baby echt sterker is dan die van een kind dat kunstmatige mengsels eet.

Argumenten tegen vaccinaties

Tegenstanders van vaccinaties voor pasgeborenen brengen dergelijke argumenten. Elke vaccinatie is beladen met complicaties. Deze complicaties kunnen in bepaalde gevallen in ernstige vorm voorkomen en zelfs tot de dood leiden.
Helaas is het onmogelijk om de reactie van het lichaam op de introductie van een pathogeen element te voorspellen (zij het in een sterk verzwakte vorm). Daarom zijn dergelijke gevallen onvermijdelijk.
Baby in ons land voor de eerste 18 maandenHet leven moet krijgen zo veel als 9 vaccinaties! En na elke vaccinatie remt immuun kind gedurende 4-6 mesyatsev.V samenstelling DTP-vaccins (gecombineerde vaccins tegen kinkhoest, difterie en tetanus) aanwezig zijn, hoewel in zeer geringe hoeveelheden toxische stoffen - formaldehyde en organische kwikzout. Het is onmogelijk te voorspellen hoe ze zullen reageren op het lichaam kwetsbare kleine rebenka.Nakonets, volgens medische statistiek, veel mensen die ziek worden met difterie in 90 jaar, waren eerder gevaccineerd tegen de ziekte, en herhaaldelijk. Maar vaccinatie hen niet beschermen tegen zabolevaniya.Poetomu de beslissing om het kind te vaccineren, ouders moeten goed nadenken en wegen alle voors en tegens van de vaccinatie.
Tip 2: Of een kind gevaccineerd moet wordenDe controverse over de vraag of een kind moet worden gevaccineerd of een weigering moet schrijven, wordt al meerdere jaren op sociale netwerken uitgevoerd. Het aantal sprekers voor vaccinatie is ongeveer gelijk aan het aantal tegenstanders.

injectieArtsen adviseren ten sterkste de vaccinatie van een kind,beginnend met het ziekenhuis. Hier wordt een pasgeborene in de eerste 12 uur van zijn leven gevaccineerd tegen virale hepatitis B. Een baby van een week wordt ingeënt tegen tuberculose. Verder wordt verwacht dat het kind in overeenstemming met de nationale immunisatiekalender wordt gevaccineerd tegen difterie, pertussis, tetanus, poliomyelitis, mazelen, rode hond en bof. Vóór elke introductie van het vaccin moeten de ouders een geschikt document ondertekenen dat de vaccinatie toestaat of verbiedt. Artsen waarschuwen dat er na vaccinatie nog steeds een minimale kans is op complicaties, en er is een kans om ziek te worden van een niet-gevaccineerd kind, maar de kinderartsen laten het recht op definitieve beslissing voor hun ouders rusten.

Vaccinaties en onderwijsinstellingen

Ouders die weigerden te worden gevaccineerd zouden dat moeten doenvergeet niet dat ze problemen zullen krijgen bij het betreden van de kleuterschool, en later, en op school. In de kleuterklas en de school de ouders zijn verplicht om een ​​medische kaart van de gevestigde vorm, door de chef-arts van de kinderkliniek ondertekend te bieden. Het grootste probleem ligt in het feit dat de staat en de gemeentelijke kleuterscholen aanvaarden kaart alleen regionale klinieken, weigert kaarten uitgegeven door commerciële klinieken. Als het kind bij de geboorte alleen in de gemeenschap werd bevestigd aan een medische instelling, en de waarneming werd uitgevoerd door artsen in het commerciële centrum uitgevoerd, heb je niet eens een bezoek aan de zetel van het hoofd arts, in overeenstemming met hun legitieme rechten van de moedermaatschappij op dezelfde felbegeerde handtekening te krijgen. Minimaliseer problemen zal helpen de kennis van de federale wet № 157 "On immunoprofylaxis van infectieziekten."
Privé kleuterscholen zijn meer loyaal aan ouders van kinderen die geen vaccinaties hebben. Een van de nadelen van dergelijke kleuterscholen is de hoge kosten per bezoek.

Het gebrek aan vaccinaties is de reden voor verboden

Naast meningsverschillen met de kleuterschool en de schoolProblemen kunnen zich voordoen wanneer u naar het buitenland reist. Het ontbreken van de noodzakelijke vaccins kan leiden tot een verbod op toegang tot een aantal landen. Bovendien houdt de weigering ook een beperking in bij de keuze van het toekomstige beroep, aangezien een verplichte vaccinatie vereist kan zijn bij het inhuren. In elk geval wordt de uiteindelijke beslissing over de noodzaak van vaccinaties genomen door de ouders. In geval van weigering van vaccinatie, is het noodzakelijk om deze documentaire te bevestigen. Alvorens een weigering te ondertekenen, is het de moeite waard om vertrouwd te raken met de gevolgen en mogelijke complicaties.

Oneindig argument

In het geschil tussen de wederpartijenvaccinatie moet de geest verslaan. Stel de eerste inenting uit vóór de leeftijd van zes, tegen de tijd dat het immuunsysteem rijpt. Inoculaties moeten strikt volgens indicaties worden gedaan.
Alvorens de vaccinatie uit te voeren, is het noodzakelijk om de afwezigheid van bepaalde antilichamen te identificeren, en alleen in dit geval om te inoculeren.
Vóór de vaccinatie is het verplicht om te doenImmunologische analyse van bloed op de samenstelling van antilichamen. Onder geen enkele voorwaarde gevaccineerd worden als het kind ziek is of een exacerbatie van de allergie heeft. In één sessie, niet meer dan één vaccin toedienen om ernstige stress op het immuunsysteem te voorkomen. Vaccineer niet met levend vaccin en volg het uiterlijk van antilichamen na één maand vanaf de datum van vaccinatie. Alleen op deze manier kunt u de gezondheid van het kind redden.