Tip 1: Hoe u een metro zelf kunt bouwen

Tip 1: Hoe u een metro zelf kunt bouwen

De stroom metro er zijn zeven steden in Rusland: Moskou, St. Petersburg, Kazan, Jekaterinenburg, Novosibirsk, Nizhny Novgorod en Samara. In Volgograd worden passagiers vervoerd metroTram. Wachten op de lancering of zijn in ontwikkelingsprojecten voor de ontwikkeling van ondergronds vervoer in nog eens 10 steden. Bouw van lijnen metropolytheen - een duur en tijdrovend bedrijf. In ons land zijn er echter ambachtslieden die niet bang zijn om zichzelf zulke taken te stellen. Leonid Mulyarchik bijvoorbeeld, trok zich terug metro in Lebedyan bijna alleen.

Hoe bouw je zelf een metro

Je hebt nodig

 • - haalbaarheidsstudie;
 • - technisch project;
 • - een geregistreerde organisatie (onder voorbehoud van het ministerie van Spoorwegen);
 • - professioneel personeel;
 • - materialen voor het versterken en bouwen van tunnels, afwerkingsstations;
 • - speciale uitrusting.

instructie

1

constructie metropolytheen omvat verschillende basisfasen: technisch onderzoek, ontwerp van lijnen en stations, constructie, testen en inbedrijfstelling.

http: //vvv.sevillaaktualidad.kom/notisias/itages/stories/itagen/generikos/infografias/propuesta-metro-linea-2-estudiyu-us.zhpg

2

Verzamel alle nodige informatie over het transporthet laden van de stad, bevolkingsdichtheid, geologische, geofysische, ecologische kenmerken van het gebied. Op basis van deze gegevens, een haalbaarheidsstudie voorbereiden en de documenten voorbereiden (de belangrijkste wettelijke wet betreffende de bouw metropolytheen, is SNiP 32-02-2003 "Metros").

Bedrijfs- en amusementscentrum Shibuya in Tokio: http://citypics.ru/wp-content/uploads/2011/10/130.jpg

3

Bereken het aantal stations (de afstand tussen naburige haltes is meestal 1-2 km), de tunnels. Bepaal de richting van de lijnen metropolytheen, de diepte van hun fundament: terrestrische, diepe (meestal een cirkelvormige doorsnede) of ondiep (meestal rechthoekig). Maak een gedetailleerde schatting van het werk.

<Strong> Metro </ strong> schema in Seoul: http://ballininbusan.com/wp-content/uploads/2012/01/seoul_subway_e.jpg

4

Na goedkeuring van het project, creëer een directoraat - het rapporteert aan de algemene directie metropolitenov Ministerie van Spoorwegen - en contractbouworganisaties. Verbind gespecialiseerde organisaties van de stad om te werken.

https: //www.and-building.com/fiber/5335

5

De bouw van ondergrondse structuren kanuitgevoerd op twee manieren - open en gesloten. In het eerste geval is het noodzakelijk om een ​​put te graven en deze dan met aarde te vullen. In de tweede wordt het oppervlak niet geopend. Er is ook een gemengde methode.

Constructie volgens de open methode: http://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/75/Kharkov_metro_tunnel_construction01.jpg

6

Gebruik moderne apparatuurzal het bouwproces versnellen en de constructie betrouwbaarder maken. Er zijn speciale tunneltunnels, afschermingscomplexen en hulpapparatuur. De belangrijkste materialen voor het afwerken van de tunnels zijn gietijzeren buizen, blokken van gewapend beton, monolithisch beton. Werken met elk van hen heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Rode gietijzeren buizen. Yekaterinburg <strong> metro </ strong> regel: http://media.infomig.ru/cache/fb/db/fbdb0bb5190db4a10ab9ad4581faa151.jpg

7

Controleer bij de inbedrijfstelling de voltooide constructies, zorg ervoor dat ze in overeenstemming zijn met het plan en het technische ontwerp.

Opening van het station

8

Het is verbazingwekkend, maar Leonid Mulyarchik probeerde zo'n gigantisch werk uit te voeren op de schaal van een kleine stad Lebedyan. lijn metropoliten, waarvan hij de schepping was, moest de buitenwijken van de stad verbinden met het treinstation.

http: //vvv.kolorsmagazine.kom/itages/kache/itages/stories/746/81_personal_metro_imazhe5_749_500_90.zhpg

9

In 1989 ontwikkelde hij een bouwplan,richtte een coöperatieve en economische organisatie "Atlantis" op, die aanvankelijk meer dan 160 mensen omvatte. Toen werd Leonid alleen gelaten met zijn project, want voor een symbolisch bedrag, dat hij kon aanbieden, weigerden de werknemers te werken.

Log in <strong> Metro </ strong> Lebedyan: http://www.roadplanet.ru/img/reports/311/img/07.jpg

10

De metropool ligt op een diepte van 2 m onder de grond. De hoofdlobby is gebouwd, ongeveer 200 metroin de hoofdtunnel. Alles is gemaakt in overeenstemming met GOST, vloeren kunnen een belasting van 60 ton weerstaan. De plafonds zijn laag, iets meer dan een meter.

De hoofdlobby van de <strong> metro </ strong>: http://www.roadplanet.ru/img/reports/311/img/08.jpg

11

Er zijn technische ruimtes, extra tunnels. In de metro elektriciteit is aanwezig. Veel werktuigen en apparaten worden door Mulyarchik zelf gemaakt, bijvoorbeeld een betonmixer en een stookruimte voor baksteen. Alle materialen die hij voor zijn pensioen heeft gekocht.

Betonmixer: http://farm3.static.flickr.com/2570/3814543569_55eee32d22_o.jpg

12

In de metro je kunt naar beneden gaan vanuit de garage van de bouwer. Voor de opgraving gebruikte hij aanvankelijk een geëlektrificeerd viaduct en maakte vervolgens een speciale mijn.

Toegang tot de tunnel van de garage: http://www.colorsmagazine.com/images/cache/images/stories/746/81_personal_metro_image8_749_500_90.jp

13

In Leonid's plannen was de oprichting van trolleys voor het vervoer van drie of vier passagiers, volledig automatisch. Helaas kwamen deze grootse plannen niet uit - in 2011 stierf Mulyarchik.

хттп: //tadaniya.Ru/img/trip/201103_livor/201103_122.zhpg

14

De geschiedenis van de gepensioneerdemetrostroyevtsa - een voorbeeld, het tegenovergestelde van in de tijd verlengde of volledig verlaten grootschalige bouwprojecten metro in Russische steden.

Ekaterinburg <strong> metro </ strong> regel: http://trinixy.ru/pics4/20110419/metro_36.jpg

Tip 2: Welke stations van de Moskouse Metro worden in het centrum gebouwd

De metro van Moskou begon in de jaren 30 te bouwenjaar. Niettemin gaat de ontwikkeling ervan zelfs nu door. Zelfs in de gebieden dicht bij het centrum van Moskou bleef de behoefte bestaan ​​om een ​​transportnetwerk te ontwikkelen.

Welke stations van de metro van Moskou zullen in het centrum worden gebouwd
Direct het centrum van de stad, binnenGarden Ring, is al behoorlijk verzadigd met metrostations. Niettemin is het de bedoeling om enkele oude regels voort te zetten. In 2015 wordt de lijn Kalininsk-Solntsevskaya verlengd van de halte "Tretyakovskaya" naar het station "Business Center". Extra platforms en overgangen worden toegevoegd aan de bestaande stations. Dit wordt gedaan om het aantal overdrachten voor de passagiers na de ingebruikname van deze paragraaf "Volkhonka" station "Dorogomilovskaya" en "steen settlement" te verminderen, zullen worden verenigd door een gemeenschappelijke lijn metro.V 2016 geplande start van de derde uitwisseling circuit. Deze lijn moet door de gebieden in de buurt van het stadscentrum lopen, maar bevindt zich buiten de Garden Ring. In feite zou de uitwisselingslus een alternatief moeten zijn voor de Ringlijn, die vanwege het grote aantal passagiers overbelast is en op de limiet van zijn capaciteit werkt. De eerste zal noord-westelijke deel van de Derde interchange circuit, dat dergelijke stations zou combineren als "Lower Maslivka", "Marina Grove", "Riga" en "Sokolniki" run. In 2017 en 2018 is het de bedoeling om het transfercircuit uit te breiden naar nog eens 7 stations.De bouw van nieuwe stations binnen de metro van Moskou is ook gepland, maar buiten het stadscentrum. In principe zal de aanleg van de metro van invloed zijn op de noordelijke, zuidoostelijke en zuidwestelijke rand van Moskou, inclusief de onlangs geannexeerde gebieden van de regio Moskou en de dichtstbijzijnde buitenwijken. Het wordt verlengd Kaluga-Riga, Lublin-Dmitrov en andere lijnen. De metro van Moskou zou dus een nog meer massa en universeel type openbaar vervoer moeten worden.

Tip 3: Hoe de metro van Moskou te bouwen

Al enkele eeuwen zijnhet bestaan ​​van de metro in Moskou begroeid met verschillende fantastische verhalen en zeer reële feiten, waarvan vele hun gewaden in het literaire woord ontvingen. Maar hoe, in overeenstemming met welke principes en normen deze werkelijk geweldige structuur is gebouwd, lang geleden een onvervreemdbaar kenmerk en symbool van de hoofdstad van Rusland is geworden.

Hoe de metro van Moskou te bouwen

planning

Het plannen van de richting van nieuwe takken begint metanalyse van hun haalbaarheid, dat wil zeggen, de dichtbevolkte microdistricten en industriële zones, die binnenkort het geluk zullen hebben om hun eigen metrostation te vinden. Echter, deze factor is niet doorslaggevend in de keuze van een object voor de bouw, omdat de sterkte en de levensduur van de ondergrondse complex grotendeels afhangen van de geodesie en de milieu-omstandigheden die in strijd zijn met de menselijke wil zijn, kan gewoon niet veroorloven om de bouw raboty.Pervym te maken en, misschien, de belangrijkste fase in de bouw van de metro is het ontwerpproces, hij bepaalt zelf op welke diepte de nieuwe tunnel, de omvang, het type ontwerpkenmerken en de gebruikte dragers worden gelegd. We moeten niet vergeten de noodzaak om een ​​aantal kwesties in verband met de bestaande bebouwing, gebouwen, historische boekwaarde monument te overwegen, de mogelijkheid om permanente schade als gevolg van trillingen en lawaai, dat is een integraal onderdeel van de moderne stedelijke metro.Interesno verkrijgen dat de gewone wegen laat de uitvoering toe van werken die waarschijnlijk niet diep zullen worden genoemd, de metrotakken in dergelijke gebieden hebben een diepte van maximaal 20 meter. Wat is moeilijk te zeggen over dichtbevolkte gebieden, gekenmerkt door een grote opeenstapeling van huizen, die speciale bouwmethoden vereisen op een diepe, gesloten manier, dat wil zeggen niet het openen van de bovenste laag grond.

Bijten in de darmen

Omdat het mogelijk was om de bladwijzer van een nieuw filiaal te radenbegint met de vorming van een aantal van de mijn, het is op het verder naar beneden de benodigde apparatuur en het werken team zal zijn, continu overgezet honderden tonnen aarde omhoog, waardoor het leggen horizontale lijn, die reeds in een korte tijd is uitgegroeid tot een nieuwe tunnel voor de passage van treinen. Relatief weinig tijd nodig is voor de daadwerkelijke constructie van het station, verschaft als nodig stelsel van roltrappen en tunnels. Elke nieuwe tak is voorzien van platforms, zalen, die, afhankelijk van de diepte van de fundering, de aanwezigheid van speciale kolommen en regels treinverkeer, zijn er enkele, dubbele, drievoudige en zelfs multispan verbonden door speciale overzettingssysteem.

Tip 4: Waar de nieuwe metrostations van Moskou zullen verschijnen

Metro van Moskou - de tweede in de wereldintensiteitssysteem van het ondergrondse spoorwegvervoer, het tweede alleen voor de metro van Tokyo. In 2010 heeft de regering van Moskou een programma gepubliceerd voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer, volgens welke het plan bestaat om tot 2020 120 km nieuwe metrolijnen te bouwen. Nieuwe metrostations zullen ook in 2012 verschijnen.

Waar zullen de nieuwe metrostations van Moskou zijn
Locoburgemeester van Moskou, Marat Khusnullin,die verantwoordelijk zijn voor stedelijk beleid, in het midden van juni 2012 zei hij in een interview dat binnenkort zullen er nieuwe metrostation in het centrum van de stad zijn. Het primaire doel van ondergronds bouwen - elimineren spanning op de reeds bestaande stations, om het wegennet uit te laden. Bij het ontwerpen van de plant, is het noodzakelijk om rekening te houden met de technische mogelijkheden, met ingang van vandaag de gratis sites die geschikt zijn voor de bouw van stations in Moskou verliet malo.V inclusief geplande faciliteiten - Station "Volkhonka" tweede uitgang "Bauman" station, het station "Suvorov". Het project is ook een tweede lobby "Komsomolskaya" station in het Sokolniki lijn. Onder de nabijgelegen bouwplaatsen - vijf stations. Maar om precies te zeggen waar het een specifiek station zal worden gevestigd, zal het mogelijk zijn alleen door de eind 2012, toen het economisch verantwoord is en uitgevoerd met de bouw van de technische architect van de metro van Moskou raschety.Glavny Nikolai Shumakov hij zei dat het nieuwe metrostation zal worden ingericht in de nationale en Space Style . Het merendeel van de stations - typisch, maar sommigen zullen worden gebouwd op individuele projecten. Bijvoorbeeld, het station "Novoyasenevskaya", waarvan de opening is gepland voor 2013, zal worden ingericht met een enorme grond lobby. Interchange trappen om af te sluiten zal worden gevestigd in het midden autoriteiten platformy.Ranee Moskou hebben verklaard dat tot 2020 in de hoofdstad van de derde uitwisseling circuit ondergronds zal worden gebouwd, die zich al meer dan 40 km. Contour stretch rond de Circle Line. In de komende acht jaar zal ongeveer 70 nieuwe metrostations. Het totale aantal op 252, en de lengte van alle lijnen meer dan 450 km.

Tip 5: Waar in Moskou zullen nieuwe metrostations worden geopend

Moskou blijft zowel territoriaal als nationaal groeiendoor het aantal inwoners. Deze ontwikkeling van de stad vereist de uitbreiding van de infrastructuur, inclusief de aanleg van nieuwe metrostations. Al voor de start van de bouw kunnen bewoners van de hoofdstad kennis maken met de plannen van de autoriteiten en leren hoe ze van plan zijn om het transportnetwerk uit te breiden.

Waar in Moskou zullen nieuwe metrostations worden geopend
Tegen het begin van 2012 de metro van Moskoubestaat uit 12 lijnen en 185 stations. Dit is de grootste ondergrondse niet alleen in Rusland, maar ook in de hele post-Sovjet-ruimte. Zelfs in economisch uitdagende jaren negentig bleef de bouw en ingebruikname van nieuwe stations. Een aantal metrostations in Moskou bevindt zich in 2012 al in verschillende bouwfasen. openen van ten minste drie stations gepland het einde van het jaar. De eerste van hen - "Alma-Ata" - zal in district Brateevo in Zuid Administratieve District. Het zal van Zamoskvoretskaja-lijn en de tweede, geopend in rayone.Arbatsko-Pokrovskaya lijn en in 2012 wordt verlengd als gevolg van het station "Pyatnickoe highway" in de Mitino zijn. van de metro toegang tot deze site zal direct naast de snelweg kruising Pyatnitskiy, die Mitinsky straten te stoppen en kreeg zijn naam, en worden gevestigd. De derde station is gepland - "Novokosino" - wordt geopend in de stad Reutov, die zelf deel uitmaakt van Moskou, meer in het bijzonder, zijn gebied Novokosino.Pyat nieuwe stations zijn te wijten aan te openen in 2013. Dit zijn twee nieuwe haltes in het gebied Vykhino-Zhulebino - "Novoyasenevskaya" en "Parken" .Naibolshee - "Lermontovskiy vooruitzicht" en "Zhulebino" en het station "Business Center" in de wijk Presnensky en degenen die Butovo licht metrolijn moet blijven Hetzelfde aantal stations is gepland om in 2014 in gebruik te worden genomen. Derde interchange circuit is gemaakt, de toekomst Khodynskaya lijn, waardoor bijkomende stations in Khoroshevskoye, Savelovsky en Butyrskaya gebieden zal worden georganiseerd. Deze lijn zal eigenlijk de tweede ring, die zal verminderen reizen vele Moskovieten tijd en het aantal overdrachten.

Tip 6: Hoe een huis te bouwen in Novosibirsk

Individueel kopen en bouwen huizen wordt populairder in Novosibirsk. In een grootstedelijk gebied kan dergelijke huisvesting inderdaad een goede optie zijn voor een gezin. Maar voordat u begint met bouwen, moet u de details van de organisatie van dit proces begrijpen in Novosibirsk.

Hoe een huis te bouwen in Novosibirsk

instructie

1

Verwerven van land voor de bouw. De eenvoudigste manier is om een ​​perceel te kopen waarop eerder een woongebouw was gebouwd en dat wordt aangeboden met alle benodigde documenten. In de wijken Novosibirsk, dicht bij het centrum, zijn privé-gebouwen bewaard gebleven en kan men een eigen nieuw huis bouwen op de site van een van de oude gebouwen, nadat het van de eigenaren is gekocht. Een andere optie is de aankoop van een vakantiehuis. Ze liggen ook binnen de stadsgrenzen, sommige zijn voorzien van een goede infrastructuur in de vorm van wegen en winkels, bijvoorbeeld in het zuiden, in het gebied Matveyevka. Moderne Russische wetgeving maakt zelfs officiële registratie mogelijk in huizen die zijn gebouwd in zomerhuisjes.

2

Krijg land op preferentiële voorwaarden als je dat hebt gedaaner is recht op. In de regio Novosibirsk is er een programma volgens dewelke een aantal categorieën mensen, bijvoorbeeld grote gezinnen, grond voor woningbouw kunnen krijgen. Om de afslag te nemen om land te krijgen, kunt u zich wenden tot de afdeling sociale bescherming van het district.

3

Maak een schatting en plan voor toekomstige bouw. Dit zal u helpen bij professionele tentoonstellingen, die worden georganiseerd in het tentoonstellingscomplex "Siberian Fair". Ze worden twee keer per jaar gehouden. Bij een dergelijk evenement is het mogelijk om professioneel advies te krijgen over de bouw, en om organisaties te vinden die zich bezighouden met de verkoop van bouwmaterialen en de daadwerkelijke bouw van privé-gebouwen. huizen. Op de tentoonstelling zie je zelfs voorbeelden van gebouwen die met deze of gene technologie zijn gemaakt.

4

Als je door resultaten van berekeningen begrepen hebt, dat naar jouheb niet genoeg geld, neem contact op met de bank voor een lening. Veel financiële instellingen bieden concessionele kredietprogramma's om woningbouw te financieren. u kunt bijvoorbeeld de voorstellen van Sberbank overwegen.

Tip 7: Bouwstenen zelf maken

In elke winkel van bouwmaterialen of opmarkt kunt u speciale blokken kopen die worden gebruikt voor de bouw van het gebouw. Het is echter niet nodig om een ​​bouwsteen te kopen, deze kan onafhankelijk worden gemaakt.

Hoe bouwstenen te maken

Je hebt nodig

 • - plaatwerk;
 • - cement-spaanplaat;
 • - cement;
 • - zand;
 • Uitgebreide klei
 • - Roulette;
 • - een potlood;
 • - hout;
 • - Schuurpapier;
 • - hamer;
 • nagels;
 • een emmer
 • - schop;
 • - regel.

instructie

1

Bepaal vooraf de gewenste omvang van de toekomstbouwsteen. De meest gebruikelijke en meest reizende afmeting: 400x200x200 millimeter. Zo'n bouwsteen is niet te zwaar, maar de wanddikte kan 200 of 400 mm zijn (dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren).

2

Voor toekomstige bouwstenen,construct vormen. Het is wenselijk om een ​​cement-spaanplaat met een dikte van 10 mm en plaatmetaal (2-3 mm) te gebruiken. De vorm voor de steen kan ook van hout worden gemaakt, gekleurd van binnenuit.

3

Maak een formulier op een of meer blokken (ditHet versnelt het proces van het vervaardigen van een bouwsteen). Geproduceerd met hun handen Blokken kunnen full-bodied met holten of (afhankelijk van persoonlijke voorkeur), waarin het ontwerp van de gietvorm beïnvloedt.

4

Voor "koud beton" mortel voor blokkenBereid je voor op cement en zand (verhouding 1: 4) en voor "warm beton" - van cement, geëxpandeerde klei en zand in de verhouding 1: 4: 1. Vul vervolgens het "onbewerkte" blokblok halverwege in. Draai de mortel aan (je kunt de schophandgreep gebruiken) en pas dan het ontbrekende "onbewerkte materiaal" aan de mal toe.

5

Lijn het bovenvlak van het toekomstige blok uitbouwregel, dat wil zeggen, verwijder deze tool met een overtollige oplossing. Verwijder na dertig of veertig minuten het blok voorzichtig uit de mal en vorm daarin een nieuwe bouwsteen.

6

Voor volledige verharding van de mortelblokken worden ze zorgvuldig naar een speciale plaats getransporteerd, beschermd tegen zon en regen. Volledig blokken stollen in vierentwintig uur.

Tip 8: Hoeveel metro's zijn er in Moskou

Thematische treinen van de metro van Moskouzijn een echte decoratie van de metro van Moskou. Dergelijke composities hebben hun eigen naam, origineel extern en intern ontwerp. Het meest interessante is dat in de auto's geen reclame wordt gemaakt. In Moskou zijn er verschillende thematische metrotreinen.

Hoeveel metro's zijn er in Moskou
Tot op heden bevat de metro van Moskou achtthematische treinen. Elk van hen werkt alleen op zijn eigen regel. Ze houden zich niet aan een tijdschema, ze worden alleen gebruikt als alle wagens in orde zijn. De oudste metro in Moskou is de "People's Militia" -ploeg. Deze naam werd hem in 1988 gegeven. Aanvankelijk verschilde het alleen van de rest van de formuleringen met de inscriptie op de romp. De wederopbouw van de "People's Militia" vond plaats in 2006 ter ere van de 65ste verjaardag van de slag bij Moskou. De trein ging Zamoskvoretskaja-lijn, binnen de auto's waren versierd met posters, vertellen het verhaal van de ondergrondse tijdens de Tweede Wereldoorlog en de heldendaden van opolchentsev.Sleduyuschim thema trein op de lijnen van de Moskouse metro was de "Koersk", uitgebracht in 2003. Het is ook getimed tot de verjaardag van de vijandelijkheden, de 60ste verjaardag van het gevecht op dezelfde naam. De trein volgt het Sokolniki lijn voor elke auto toont St. George Ribbon, genaamd de "Koersk Bulge" alsook rode vlaggen en zvezdy.Trety thema metro in Moskou werd gelanceerd in 2006 op Sokolniki lijn. Zijn naam - "Red Arrow" - spreekt voor zich: de kwestie van de geregistreerde auto's werd gehouden ter ere van de 75ste verjaardag van de beroemde gelijknamige compositie, varen tussen St. Petersburg en Moskou. Deze metro gevormd in rood, worden ook gebruikt in wagons bekend merk kleuren ekspressa.Tematichesky train "aquarel" was de eerste die Arbatsko-Pokrovskaja-lijn en de vierde voor de Moskouse metro. Het werd uitgebracht op rails in 2007 met een tentoonstelling van aquarellen van de populaire kunstenaar Sergei Andriyaka. In de trein is ontworpen als een kunstgalerie, creëerde zelfs een speciaal lichtontwerp voor een betere beleving en veiligheid kartin.Sleduyuschim thematische trein werd een deel van de "Reading Moskou", die in 2008, het station "Sparrow Hills" in gebruik is genomen. Het heeft zes auto's, die elk zijn ingericht in zijn literaire genre. Thematische train "Aquarel" draait op Ring linii.V ter ere van de 75ste verjaardag van de metro van Moskou in 2010, Sokolnitsjeskaja-lijn heeft een ander thema samenstelling van de "retro-train" gaf. De auto's worden gemaakt in een enkele stilistische kenmerk van de eerste treinen: "Poëzie in de metro", wandlampen, banken voorjaar van kunstleer en de decoratieve bekleding '30 godov.Sedmoy thema trein heette Het werd uitgebracht in 2010 op de Filevskaya metrolijn. De tweede literaire compositie is gewijd aan het werk van Chileense dichters. Kennismaken was echt vruchtbaar, de werken worden gepresenteerd in twee talen: Spaans en Russisch. 1 augustus 2012 was het plechtige vertrek van het station "Vystavochnaya", de achtste metrotrein in Moskou. De oprichting van het museum was gepland om samen te vallen met de verjaardag van de Russische Spoorwegen. De naam van de compositie komt overeen met "175 jaar voor de spoorwegen in Rusland". Binnenin zijn de auto's versierd met posters met de geschiedenis van de ontwikkeling van het spoorvervoer in het land. Streven naar een nieuwe trein langs de Ringlijn.

Raad 9: Toen de eerste metro in Moskou werd gebouwd

De metro van Moskou werd gesticht inSovjet-tijden, en nu is hij de vijfde in intensiteit van gebruik. Vooraan alleen de metro van Seoul, Peking, Tokio en Shanghai. In de USSR vervulde de metro verschillende functies tegelijkertijd: potentiële bescherming van de bevolking in kritieke situaties, en diende ook als een model van de kunst van de tijd van het socialistische realisme.

Toen de eerste metro werd gebouwd in Moskou

Begin van de bouw van de metro

Het eerste deel van de metro in Moskou werd geopend15 mei 1935. Zij werden de Sokolniki station (rode) lijn - op zich "Sokolniki" metrostation en naar de "Park Kultury" station. Ook op de site bevindt zich "Krasnoselsky" station "Komsomolskaya", "Red Gate", "Pure vijvers", "Okhotny Ryad" en "Lenin Library". Dan Metro is nog niet versleten VI naam Lenin, en heette de naam LM. Kaganovich.
"Park of Culture" is niet alleen een van de oudste metrostations in Moskou, maar ook de diepste. De diepte van de leg is 10,5 meter.
Het station "Park van Cultuur" kreeg zijn naamdankzij de nabijheid van het Gorky Cultuur- en Recreatiepark. De kortere "naam" van dit metrostation werd gegeven in 1980 en de ontwerpnamen waren hetzelfde: "Crimean" en "Crimean Square". Bouwden een "Park of Culture" -medewerkers van de Distance 8 Mosmetrostroy. De belangrijkste architecten van het project waren G.T. Krutikov en V.S. Popov De naam "Sokolniki" komt overeen met de historische wijk Moskou - Sokolnicheskaya Sloboda. De diepte van dit station is 9 meter. Ontwerpwerk werd uitgevoerd door de architecten I.G. Taranov en N.A. Bykov. De constructie werd toevertrouwd aan de medewerkers van Distance №4 Mosmetrostroy. Het besluit om de metro te bouwen werd als een adequaat alternatief voor het tramvervoer genomen, dat in de jaren '30 van de vorige eeuw zwaar overbelast was. De route van het "Park van Cultuur" naar het station "Sokolniki" herhaalde de hoofdroute van de drukste tramlijn. De bouw van de eerste stations startte in november 1931 op een klein perceel aan de Rusakovskaya-straat. Ze werden op een open manier gebouwd.De officiële opening van het eerste deel van de metro in Moskou ging gepaard met grootschalige feestelijke evenementen, waarbij veel Moskovieten en prominente Sovjetfeestfiguren samenkwamen.

De metropoliet van de Russische hoofdstad is momenteel

Het huidige systeem van metro en landpersonenvervoer bestaat uit 12 regels - Sokolniki, Zamoskvoretskaya, Arbat-Pokrovskaya, Filevskaya, Ring, Kaluga, Riga, Metro Violet, Kalinin, Serpukhov-Timiryazevskaya, Lublin-Dmitrov, Kakhovka en Butovskaya.
Als onderdeel van de metro opereert Moskou ookMonorail, die verschillende stations verbindt in de noordelijke helft van de hoofdstad. Recentelijk is echter de kwestie van het niet winstgevend sluiten van de monorail voortdurend besproken.
De totale lengte van alle lijnen overschrijdt 325kilometers in een berekening met twee sporen. De metro van Moskou omvat 194 stations, met 44 van hen - behoren tot het cultureel erfgoed van de UNESCO. Volgens de plannen van de regering van de hoofdstad, in 2020 de lengte van de lijnen zal toenemen met 137 kilometer en het aantal stations - op 62. Binnenkort in Moskou zal beginnen om nieuwe stations bedienen - "Troparevo", "Rumyantsevo", "Salaryevo", "Kotelniki", "Spartacus "," Technopark "en anderen. Volgens de statistieken vervoert de metro van Moskou jaarlijks ongeveer 2,5 miljard mensen.
Gerelateerde video's

Tip 10: Welke nieuwe stations zijn er gepland om te openen in de metro van Moskou?

Het probleem van overloop van de metro en ongemakhet gebruik ervan in bepaalde gebieden is voor de Moskouse autoriteiten lange tijd van belang. Maar als eerder de bouw van nieuwe stations nogal traag was en er niet meer dan 3-4 per jaar werden toegevoegd, wordt de oplossing nu zo snel mogelijk met succes geïmplementeerd om de metro te vullen met nieuwe stations.

Welke nieuwe stations zijn gepland om te openen in de metro van Moskou

Plannen voor 2014-2016

Over de drie jaar van 2014 tot 2016,beslissing om 50 nieuwe stations te bouwen. 35 van hen zullen zich op bestaande vestigingen bevinden en nog eens 15 kunnen een nieuwe ringlijn vormen, die nu zo mist in de metro van Moskou. Het is niet de bedoeling om nieuwe stations heel anders te maken. Integendeel, er werd besloten om over te schakelen naar typische fabrieksontwerpen die de bouwkosten zouden verlagen en versnellen. Dit is wat volgens de regering van Moskou het belangrijkste is. De tweede maatregel gericht op het versnellen van de constructie is een toename van het aantal ondiepe stations. Op een aantal gebieden is het moeilijk om ondergrondse stations te bouwen vanwege natuurlijke omstandigheden. Naast snelheid zal de constructie van dergelijke stations aanzienlijk besparen. Tegelijkertijd is het de bedoeling om de nieuwe stations uit te rusten met alles wat nodig is voor het comfort van de passagiers: kaartautomaten, airconditioners, handige tourniquets.

Nieuwe stations in oud en nieuw Moskou

De metro zal uitbreiden naar de oude wijken enhet zogenaamde "nieuwe Moskou". In de oude wijken verschijnen de stations in Solntsevo, Nekrasovka, Obruchevsky, Teply Stan, Novo-Peredelkino en Tropalyovo-Nikulino. In de nieuwe metropolen wordt het geopend in Sosenskoye, Rumyantsevo, Salarievo, Mosrentgen en Moskovsky. Nieuwe stations zullen ook in de regio verschijnen, bijvoorbeeld in Kotelniki: de tak Tagansko-Krasnopresnenskaya zal worden uitgebreid.
Sommige stations zijn gepland om te worden gebouwd als grote transportknooppunten. Naast de metro zijn er trein- en bushaltes.

De tweede ring

De tweede ringlijn zal vanaf de eerste worden gespaardringen op verschillende stations en kruisen elkaar met alle radiale takken. Om vroeger in de metro van het ene uiterste station naar het andere uiterste te gaan, zelfs als ze zich op naburige vestigingen bevonden, moest je naar het centrum gaan en daar overstappen. Nu maakt een nieuwe ring het veel sneller en met meer gemak. Het is op deze manier gepland om het centrum aanzienlijk te ontlasten en in de nabije toekomst om het aantal mensen in de metro tijdens piekuren te verminderen.
Plannen voor de bouwers van de metro zijn zeer indrukwekkend: tegen 2020 zullen 9 van de 10 Moskovieten in de buurt van de metro wonen. Grondtransport van afgelegen gebieden naar de metro zal bijna niet nodig zijn.

Onlangs geopende nieuwe stations

In het recente verleden zijn stations al geopend"Business Center" op de Kalinin-Solntsevo tak, "Butyrka" in Lublin tak, "Parken" bij Butovo tak "Salaryevo" en "Rumyantsevo" naar Sokolniki tak, evenals een drie-station aan Tagansko-Krasnopesnenskoy branche "Kotelniki" "Lermontovskiy vooruitzicht", "Zhulebino".

Tip 11: Met de metro naar Balashikha

Hoewel Balashikha de grootste stad isDe voorsteden van Moskou in het nieuwe Moskou kwamen niet binnen en de metro is niet gepland om daar te worden gehouden. Daarom blijft de vervoerssituatie in de stad moeilijk. Hoewel het in 2018 de bedoeling is om een ​​viaduct te maken om zonder verkeerslichten door Balashikha te passeren. Dit zal niet alleen de dorpelingen ten goede komen, maar ook degenen die naar voetbalwedstrijden in Kazan gaan in het kader van het Wereldkampioenschap.

Hoe kom je met de metro naar Balashikha

En toch is de metro in Balashikha veelbelovend. Dit is een ondergrondse metro, die op een speciaal viaduct zal rijden. Het is de bedoeling dat de route zal passeren vanuit de regio Novogireevo in Moskou, door de stad Zheleznodorozhny, en Balashikha zal het eindstation zijn. Voorbereidende werkzaamheden voor deze grootschalige constructie zijn al begonnen, er waren ook investeerders.

In de tussentijd kun je met de metro naar Balashikha. De beste optie is bijvoorbeeld om naar het Kursk-treinstation (m. Kurskaya) te gaan en de trein naar Balashikha te nemen. Het duurt dertig minuten en je komt meteen in het centrum van de stad. Het nadeel van deze methode om naar Balashikha te komen, kan worden beschouwd als het feit dat deze trein eenmaal per uur rijdt. Maar in de volle ochtend- of avonduren is deze optie optimaal.

Vanaf de terminal metrostations in Balashikha gaanshuttlebussen en bussen. Neem een ​​minibus naar Balashikha in de buurt van het metrostation Novogireevo of Schelkovskaya. Als u naar het stadscentrum of naar de zuidelijke districten wilt gaan, is het beter om vanaf het metrostation Novogireevo te gaan. Vanaf het metrostation Shchelkovskaya rijdt u met de minibus naar Balashikha. Handig voor diegenen die naar nieuwe gebieden moeten: Amber, East, Alekseevskaya Grove.

Je kunt Balashikha bereiken met de bus vanaf Metro Partizanskaya. Tijd zoals het meer kost, omdat zal met de bus van Moskou naar Moskou moeten rijden.

Tip 12: In welke stad is de langste en diepste metro

De langste metro ter wereld is Shanghai, het totaalde lengte van de lijnen is meer dan 500 kilometer. Zelfs de vertakte en complexe Beijing Metro is moeilijk om mee te concurreren, maar tegen 2020 zal Beijing deze titel waarschijnlijk ontvangen. De diepste metro is in de hoofdstad van de DVK, Pyongyang. En de diepste stations bevinden zich in Kiev en St. Petersburg.

In welke stad is de langste en diepste metro

De langste metro ter wereld

Door de totale lengte van alle lijnen, de eerste plaats onderMetro metro neemt de Shanghai metro lengte van 538 kilometer. Dit is een vrij jong netwerk, het verscheen pas in 1993, maar werd al snel de langste ter wereld. 14 lijnen strekken zich tientallen kilometers lang uit van het stadscentrum tot aan de rand van de stad. Ondanks het vertakte systeem en een groot aantal treinen is de metro van Shanghai vaak druk. Tegen 2020, plannen om meerdere lijnen te bouwen, dientengevolge, de lengte van de Shanghai Metro wordt 780 kilometer.De tweede langs de lengte van de metro in de wereld behoort ook tot China - dit is Beijing. Door de hele hoofdstad van China, die een enorm grondgebied bezet - ongeveer 17 duizend vierkante kilometer - loopt 21 lijnen met een lengte van 12 tot 57 kilometer. Hun totale lengte is 465 kilometer. Beijing Metro begon in 1965 te bouwen volgens de ervaring van de bouwers in Moskou. Aanvankelijk was het uitsluitend militair vervoer en pas in 1976 werden de lijnen geopend voor algemene toegang. De meeste lijnen in de stad zijn genummerd, de rest leidt naar de buitenwijken en hun namen zijn afhankelijk van de bestemming. Ze passeren de stad in de vorm van een schaakbord en vormen loodrechte en evenwijdige lijnen. Vooral de snelle metro van de Chinese hoofdstad begon zich in de XXIe eeuw te ontwikkelen: in het begin waren er slechts iets meer dan 100 kilometer aan lijnen, maar dit cijfer groeide constant en bereikte 465 kilometer. Tegen 2015 zou de lengte van de Beijing Metro moeten oplopen tot 708 kilometer, tegen 2020 tot een ongekende omvang - meer dan duizend kilometer. Hoogstwaarschijnlijk zal deze metro in de nabije toekomst de eerste plaats in de lengte innemen.

De diepste metro ter wereld

Als we kijken naar de gemiddelde diepte van de metro, de eersteEen plaats tussen de diepste metropolen is Pyongyang. In de hoofdstad van Noord-Korea liggen spoorlijnen op een gemiddelde diepte van 120 meter onder de grond en op sommige plaatsen bereiken ze 150 meter. De rest van de Pyongyang-metro heeft geen speciale kenmerken: het bestaat uit twee lijnen, hun totale lengte is ongeveer 22 kilometer. Het diepste metrostation is Arsenalnaya in Kiev, op een diepte van 105 meter. Hoewel deze titel kan worden aangevochten: het ligt onder de heuvel, wat de diepte verklaart - veel experts pleiten voor metingen afhankelijk van het zeeniveau, en niet het oppervlak van de aarde. Het tweede diepste station is in St. Petersburg en heet "Admiralteyskaya".

Tip 13: Hoeveel steden in Rusland, waar een metro is

'S Werelds eerste metro werd in 1863 in Londen geopendjaar en bestond uit 5 stations. Sindsdien heeft deze vorm van transport zich over de hele wereld verspreid en heeft zij belangrijke wijzigingen ondergaan. De metro is in de jaren dertig in de USSR verschenen en is nog steeds een belangrijk en integraal onderdeel van het transportsysteem in verschillende Russische steden.

Hoeveel steden in Rusland, waar een metro is
Verschillende bronnen geven verschillende gegevens aan,hoeveel metrostations in Rusland werken - dit komt door het feit dat de oude stations gesloten zijn, nieuwe worden geopend en vaak plannen voor de lange termijn worden genomen voor besturingssystemen. Volgens de laatste berekeningen zijn er in alle steden van Rusland 316 stations in de ondergrondse van zeven steden.

Moskou

De eerste metro in de USSR werd gebouwd in Moskouen opende in 1935. De eerste lijn verbond de stations Sokolniki en Park Kultury met een aftakking naar Smolenskaya. Op dit moment bestaat de metro in Moskou uit 12 lijnen, waarop 194 stations zijn. De totale lengte van de lijnen is 325 km.

St. Petersburg

Ondanks het feit dat St. Petersburg (daarvoorLeningrad-tijd), de metro werd officieel geopend in november 1955, de eerste projecten van zijn constructie werden veel eerder gepresenteerd dan Moskou - in de 19e eeuw. Maar er waren lange tijd redenen waarom het niet als eerste werd gebouwd, onvoldoende technische uitrusting en vervolgens oorlog. Op het moment zijn er in St. Petersburg 5 metrolijnen, waaronder 67 stations en een totale lengte van 113,6 km.

Nizhny Novgorod

De volgende in chronologie van de opening werdmetro van Nizhny Novgorod, gelanceerd in 1985. Door het aantal stations en de totale lengte van de lijnen is de metro van Nizhny Novgorod veel slechter dan Moskou en St. Petersburg - slechts 14 stations en 19 km. Een kenmerk van deze metro is de kleine diepte. Slechts twee stations - "Moskou" en "Gorkovskaya" - zijn uitgerust met roltrappen. De grootstedelijke heeft slechts twee lijnen, maar er zijn vooruitzichten voor uitbreiding van de metro naar het WK 2018.

Novosibirsk

De vierde in Rusland was de Novosibirsk-metro. Het werd geopend in 1986 en is nog steeds de enige metro buiten de Oeral. In het arsenaal van 13 stations - twee lijnen met een lengte van 16 km.

Samara

Op 26 december 1987 werd de openingsceremonie gehoudenmetro in Samara. Op dit moment wordt slechts één rij gebouwd, bestaande uit 9 stations en een lengte van 11 km. De hele rij is in slechts 20 minuten te bereiken. Echter, in de vooruitzichten - de bouw van nog twee takken op respectievelijk 12 en 9 stations en de uitbreiding van de eerste.
In Chelyabinsk is de bouw van de metro al vele jaren aan de gang, maar tot nu toe is er geen enkel station gebouwd. Dit gaf aanleiding tot veel grappen over wat "blijkbaar te diep begraven" is.
Trouwens, het was in de Samara metro dat een aantal scènes uit de film "Metro" werden opgenomen.

Ekaterinburg

Metro in Jekaterinenburg (op dat moment inSverdlovsk) was de laatste van de open dagen in de USSR, het gebeurde in april 1991. Op dat moment bestond de metro slechts uit drie stations. Nu in Jekaterinenburg, 9 stations op dezelfde lijn met een totale lengte van 13,8 km. Het is niet zeker of dit waar is of niet, maar men gelooft dat de ondergrond van Ekaterinburg na zijn ontdekking was opgenomen in het Guinness Book of Records als de kortste ondergrondse ter wereld.
Het langste en meest uitgebreide metrostation in New York heeft 468 stations en 337 km.

Kazan

De jongste in de metro van Rusland - Kazan, hetwerd in 2005 geopend ter ere van het millennium van Kazan. Aanvankelijk bestond het uit 5 stations op een 7 km lange lijn. Nu zijn er 10 stations op 16 km van de weg, in 2018 is het plan om een ​​nieuwe tak te openen vanaf 18 nieuwe stations.
Gerelateerde video's
Let op
Een van de moeilijkste gevallen waarmee je kuntontmoeting in de bouw van de metro, - de aanwezigheid van water in de rots. Er is een grote kans op verzakkingen van het aardoppervlak, vernietiging van beton en corrosie van metaal onder invloed van onderwaterwater.
bronnen:
 • The Metropolitan vernoemd naar L.V. Mulyarchik. Lebedyan