Tip 1: Wat is een kort spoor

Tip 1: Wat is een kort spoorShort track is een relatief jonge discipline van de Olympische Winterspelen. Deze sport trekt fans aan met zijn vermaak en dynamiek.

In de wedstrijd betroffen 4 atleten

Korte track is een Olympische sport, waarinatleten tonen hun vaardigheden in het snelskaten op de "short track" (short track). De Russische nationale ploeg niet heeft voldaan aan een reeks van Olympische medailles in Sochi deze vorm sporta.Pervye Olympische officiële wedstrijden in korte baan zijn gehouden pas sinds 1992 te winnen, trok onmiddellijk een groot aantal fans van zijn dynamiek en zrelischnostyu.Short spoor bevat verschillende soorten disciplines . Momenteel worden 8 sets medailles gespeeld bij de Olympische Spelen (4 sets voor vrouwen en mannen). De meest spectaculaire zijn de 3 en 5 km relais wedstrijden voor respectievelijk vrouwen en mannen. Er zijn ook drie soorten wedstrijden waarbij atleten naar verschillende afstanden rennen (500, 1000 en 1500 meter). In tegenstelling tot snelheidsschaatsen is op korte tijd geen beslissende factor voor de overwinning. Dit is een contactrace waarbij atleten elkaar "voor eliminatie" concurreren. Het hoofddoel van de wedstrijd is om eerst naar de finish te komen. In elke race beginnen 4 sportlieden tegelijkertijd, waaruit slechts twee winnaars in de volgende cirkel gaan. Deze race zal zolang zal er slechts 4 deelnemers, waaronder die zal worden gespeeld medali.Interesno dat short track schaatsen iets hoger dan in de klassieke schaatsen voort te zetten. Dit is zo gedaan dat de schaatsen stevig niet alleen de voet vaststellen, maar ook de enkel, zodat ze individueel worden gemaakt voor elke atleet.
Tip 2: Wat voor sport is een kort spoorNa de winter Sochi Olympiad, veel geleerd,Wie zo'n Victor An, met redenen omkleed, waarom hij plotseling Russisch burgerschap accepteerde en was blij dat hij een groot aantal gouden medailles naar Rusland bracht. Het blijft alleen om te gaan met het korte spoor - de sport waarin hij dezelfde overwinningen heeft gewonnen.

Wat voor sport is een kort spoorKorte track - dit is een van de disciplines van schaatsenSport, die de snelheidsdoorgang van een bepaalde afstand op speciale schaatsen vertegenwoordigt. De naam van de discipline wordt bepaald door het feit dat de wedstrijden plaatsvinden op een kort spoor (kort spoor).

Uit de geschiedenis

Wedstrijden in het schaatsen als zodanigpasseren op gespecialiseerde stadions, die een constructie vormen die langer is dan een voetbalveld. Om de voorwaarden te maken voor racen op skates democratischer in de late XIX - begin XX eeuw is er een nieuwe discipline -. Short track waarop wedstrijden op regelmatige hockeypiste "ouders" van de discipline worden beschouwd als Amerikanen en Canadezen, zou kunnen worden gehouden, die in 1915 werd het eerste internationale toernooi in deze sport georganiseerd. De eerste in het land kampioenschappen werden gehouden in 1905 in Canada en Amerika, en in Europa de competitie kwam in 1914, en ze waren Anglii.Mezhdunarodny Skating Union heeft de ontwikkeling van shorttrack controle genomen in 1967, na een speciale commissie er georganiseerd, omgaan vragen van deze sport. Tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988 was de korte weg een indicatieve sport en sinds 1992 is het een integraal onderdeel van de Olympische Winterspelen geworden.

reglement

Races in het korte spoor worden binnenin het spoor gehoudeneen gewone hockeybox. De lengte van het ijs ovale baan is 111,12 m. Rotaties zo bepaald dat de binnenste radius 8 m. De korte baan atleten altijd links bewegen. Individuele races voor mannen en vrouwen worden gehouden in de 500, 1000 en 1500 m, afstand relay voor vrouwen is 3000 meter, en mannen - 5000 m.Dlya short track gedefinieerd nogal strikte regels, omdat in een kleine afstand in een kleine ruimte is zeer dicht gevecht . Tijdens de wedstrijd is verboden om te interfereren met de passage van een afstand tegenstander cut aangewezen afstand, gooi een been naar voren bij de finish, trim sneller rivalen en duw zijn teamleden (met uitzondering - de overdracht relais) .Ook zijn er regels voor mensen die meer dan een cirkel hebben ingehaald . Maar in ieder geval voor alle regels van de rechter, die een straf kan opleggen gevolgd, te verwijderen uit de race of de race de sporter om te verhuizen naar de definitieve kwalificatie, als, bijvoorbeeld, werd neergeschoten.

Kleding en schoeisel

Kleding voor de korte baan bestaat uitspeciaal strakke pak van elastisch materiaal, met inserts voor de bescherming van traumatische plaatsen, evenals een helm, handschoenen en schilden op de schenen en knieën. Op de linkerhandschoen zitten speciale stickers op de toppen van uw vingers zodat deze indien nodig op het ijs kunnen worden geplaatst. In de nek wordt altijd een beschermend kussen gebruikt. Schaatsen voor het korte spoor zijn ook speciaal uitgevonden. Het blad is vast verbonden met de schoen zelf en het blad is iets naar links verschoven ten opzichte van de middellijn van de schoen. Dit wordt specifiek gedaan zodat je tijdens het nemen van bochten bijna niet kunt vertragen en passeren, terwijl je tegen het ijs drukt.

Tip 3: Russische triomf op het korte circuit in Olimiada in SotsjiRussische atleten waren in staat om slechts twee medailles in de korte track te nemen, het was een echte triomf voor het team.

Russen hebben goud en zilver15 februari was een van de meest succesvolle dagen voorhet Russische nationale team bij de Olympische Spelen in Sochi. Vooral blij met Viktor An en Vladimir Grigoriev, die met waardigheid won gouden en zilveren medailles, respectievelijk, op de korte treke.Etot sport verscheen voor het Russische team de meest succesvolle, want dit is waar de atleten een volledige set van medailles heeft verzameld. In deze grote verdienste van Victor An, omdat hij de tweede medaille al in de schatkist van het team maakt. Victor en Vladimir in de laatste race leiders vluchtten, elkaar periodiek te vervangen en niet de andere kanshebbers voor hem missen, dus op voorwaarde dat de eerste twee mesta.Interesno het team in shorttrack, pleiten voor Rusland, internationaal. In het verleden, Viktor Ahn speelde voor de Koreaanse nationale team en toonde goede resultaten (drie Olympische medailles hoogste waarde). Maar dan de sporter is ernstig geblesseerd en moest worden hersteld, maar terug te keren naar zijn nationale team, was hij er niet in geslaagd, dus hij besloot om zijn hand proberen te Rossii.Vladimir Grigoriev, die zilver in de Sochi ijsbaan "ijsberg" won, ook had hij speelde voor een ander land - Oekraïne. Toch zou de sporter graag hun prestaties te verbeteren en begon te trainen in Rusland, met het oog op een hogere plaats in internationale wedstrijden te bereiken. De hoofdcoach van het team op de korte weg is Fransman Sebastian Kros. Zo'n internationaal tandem bleek vrij succesvol te zijn.