Hoe kies je een appartement voor aankoop in een hypotheek

Hoe kies je een appartement voor aankoop in een hypotheekIn feite vertegenwoordigt hypothecaire kredietverleningeen langlopende lening voor de aankoop van woningen. Het komt in eigendom van de kredietnemer, maar blijft in pand gegeven aan de leninggevende bank totdat de lener al zijn financiële verplichtingen heeft voldaan. Het meest voorkomende type hypothecaire kredietverlening is de onafhankelijke aankoop van appartementen door burgers.

Hoe kies je een appartement voor aankoop in een hypotheek

De procedure voor de verwerving van woningen inhet programma voor hypothecaire leningen wordt gereguleerd door federale wet nr. 102 "On Mortgage (Real Estate Pledge)" zoals gewijzigd in december 2011. Het eerste dat u moet beslissen over de lener, wat voor soort appartement zal hij kopen in een hypotheek - op de primaire of secundaire markt. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Primaire woningmarkt

Er zijn ook twee opties. Je kunt een appartement kopen in een nieuw gebouw dat wordt gebouwd. In een dergelijke woning zijn de kosten per vierkante meter woning zo laag mogelijk. Deze aankoop is het meest rendabel, ondanks het feit dat de bank in dit geval de lening met 1-2% kan verhogen. Het nadeel daarvan is een risico dat de ontwikkelaar een object kan bevriezen, en wat je bent, in feite, koop een "kat in de zak." Een appartement gekocht en zie met eigen ogen kunt u pas na de huis zal postroen.Vtoroy geval zal zijn - de aankoop van afgewerkte appartementen in het nieuwe gebouw. Momenteel is er, dankzij de onlangs aangenomen wet inzake gedeelde constructie, al geen risico dat een dergelijk appartement meerdere eigenaars heeft. Maar de nadelen van deze optie zijn hogere prijzen vierkante meter, en de afwezigheid van de keuze - voor de tijd van het huis zal worden afgerond, de appartementen op verkoop nemnogo.Esli je stoppen bij de mogelijkheid tot aankoop van een appartement in de hypotheek op de primaire markt, moet het eerst selecteren en boeken , en pas dan pas een lening aan. En alleen in die banken die samenwerken met de ontwikkelaar.

Secundaire huizenmarkt

Voor de secundaire markt is het actie-algoritme anders -je krijgt eerst een goedkeuring voor het lenen en zoekt dan naar geschikte woningen, die dan ook moeten worden goedgekeurd door de bank. De voordelen van deze optie zijn dat je direct na het kopen van een appartement kunt regelen en erin kunt wonen. Bovendien biedt deze optie meer keuzemogelijkheden - u kunt het meest geschikte woongebied en woonruimte kiezen in overeenstemming met het bedrag van de goedgekeurde kredieten. De nadelen zijn mogelijke fraude met woningen, omdat dit appartement al in het pand was en het kan beloftes die een oneerlijke verkoper misschien niet vermeldt. Uiteraard zal de bank uw keuze vervolgens opnieuw controleren, maar u moet, na onderhandelingen met de verkoper, enkele vragen stellen. Geef, voor zover het juridische plan "schoon" is aan het appartement, of er een schuld is op betalingen van nutsvoorzieningen, of het is gearresteerd en of alle eerdere huurders zijn ontslagen. Laat de verkoper u een kant-en-klaar pakket documenten aanbieden.