Wat zijn communicatie barrières?

Wat zijn communicatie barrières?Communicatie is een van de belangrijkste gebieden van het leven van een persoon. Het is echter niet altijd mogelijk voor mensen om een ​​gemeenschappelijke taal te vinden. De fout is dat communicatiebelemmeringen psychologisch en andere communicatieproblemen zijn.

Wat zijn communicatie barrières?

Een communicatieve barrière is één reden,Het voorkomt dat mensen effectieve communicatie opbouwen of het volledig blokkeren. In de aanwezigheid van communicatiebarrières wordt informatie vervormd, de oorspronkelijke betekenis verloren, of komt de ontvanger helemaal niet op.

Externe communicatie barrières

Onder externe communicatie worden barrières begrepenomstandigheden die niet met de gesprekspartners verband houden, bijvoorbeeld ongunstige voorwaarden of een ontmoetingsplaats: kliffen en telefoongesprekken problemen, weer afwijkingen, ernstige geluiden, enz. De barrière van het misverstand, wanneer mensen in verschillende talen letterlijk spreken, hebben tekortkomingen en dictaat, kunnen ook worden toegeschreven aan externe barrières. Dit omvat de gedwongen operatie van speciale termen, waarin de gesprekspartner niet begrijpt, de sociaal-culturele verschillen en de tradities van gedrag in de samenleving.

Interne communicatie barrières

Interne belemmeringen zijn psychologisch. Dit kan een vooringenomen houding ten opzichte van de andere partij om welke reden dan ook (op grond van hun nationaliteit, geslacht, leeftijd, sociale status, enz.), Zijn verschijning, karaktereigenschappen en het gedrag van de bezetting zijn. In dit geval is de stereotypen bemoeien objectief waarnemen de menselijke spraak en maak negatieve oordelen van zijn, dat een soortgelijk probleem van invloed op de obschenii.Esche - selectieve gehoor wanneer een persoon in een andere toespraak, alleen de informatie die dicht bij hem of waarmee hij het eens ziet. En wat in strijd is met zijn ideeën of belangen, springt gewoon langs de oren. Dergelijke mensen horen alleen wat ze willen horen. Als iemand voortdurend afleiden, voorkomt hij hem ook vertrouwelijke en effectieve communicatie, bron kan worden beledigd door het zien van onoplettend om zichzelf otnoshenie.V een communicatiekloof kan fungeren negatieve psychologische stemming maatje: agressief, koortsige staat, spanning, onwil om te praten, gevoel slecht, verkeerd of woede over de gesprekspartner, etc. Interfereren communiceren vertrouwen, een gevoel van vijandigheid, emotionele nabijheid en dichtheid, complexen en angsten, een significant verschil tussen de opvattingen van de gesprekspartners. Bijvoorbeeld, een persoon met de uitdrukking is een vereniging, afhankelijk van hun levenservaringen, en de tweede - de andere, en het idee van het probleem, kunnen ze volledig anders zijn. Deze zogenaamde logische barrière ontstaat vaak bij mensen met verschillende denken: visuele vorm, samenvatting logische of visueel-effectief. Varieert de snelheid van het denken, kritikaliteit, flexibiliteit, diepte, een werkwijze voor het toevoeren van gegevens (kort en bondig of floride). In dit geval, een poging om de gesprekspartner te begrijpen en zet jezelf in zijn plaats, de aandacht kan het probleem oplossen.