Wat is Walpurgis Night

Wat is Walpurgis NightWalpurgis Night is een vakantie die nee genietminder beroemd dan Halloween. Maar vandaag is het praktisch niet waargenomen. Misschien is het hele punt dat deze viering niet bedoeld is voor mensen, maar voor kwade krachten.

Wat is Walpurgis Night

Walpurgis nacht valt op de vooravond van 1 mei. Allereerst is ze bekend als de hoofdcoven van heksen. Daarnaast is het een oud heidense feestelijke vruchtbaarheidsfeer. De naam werd gegeven aan de viering door de Duitsers, vreemd genoeg, aan het St. Walpurgia toegewijd, bekend om zijn ascetisme en talrijke perfecte wonderen.

In 100 jaar na de dood van St. Walpurgia,Bisschop Aishtadsky besloot het klooster te herstellen, waar haar blijft rusten. De arbeiders hebben het graf van Walpurgia verstoord, en haar verschrikkelijke schaduw werd 's nachts aan de bisschop verschenen en hem zeer bang gemaakt. Kort daarna (net op 1 mei) werden de overblijfselen van de non vervoerd naar Aishtadt en begraven in een van de in de rots gevormde holtes. Plotseling begon een bron van genezende olie te stromen uit de rots.

De verschijning van de schaduw van Saint Walpurgia heeft nogal wat veroorzaaktroddel, wat leidde tot het feit dat haar naam werd toegewezen aan de belangrijkste vakantie van kwade geesten. In de middeleeuwen was er een overtuiging dat op Walpurgis 'nacht een heksenfeest is. Heksen zitten op hun bezemstokjes en vliegen naar de toppen van de bergen. Bijzonder populair onder hen is de "kale berg" Brocken.

Walpurgis Night wordt echter niet alleen gevierdHeksen, er zijn op deze vakantie meerminnen, feeën en elfen. Hun belangrijkste vermaak is om verloren te gaan tussen mensen en hen te bedriegen, alsof ze een gewone persoon zijn. Ze zijn erg blij als ze erin slaagden om een ​​sterfvlieg agarische of rote te behandelen, omgezet in een peperkoek of een broodje.

Het belangrijkste vermaak van elfen en feeën is om te charmeren enverliefd worden op een onredelijke man of meisje. Gaat ze zo zamorochit ongelukkig slachtoffer hoofd, dat ze voor de rest van haar leven verdwijnt in afwachting van de mysterieuze minnaar.

In de dorpen aan de vooravond van Walpurgisnacht ceremonie vond plaats de verdrijving van heksen: vreugdevuren, die een beeltenis van een heks verbrandt, kerkklokken, opgehangen in huizen rowan takken.

De gebeurtenissen van de Walpurgis Night werden weerspiegeld in deZulke uitstekende werken van wereldliteratuur als Goethe's Faust en Bulgakov's Meester en Margarita. En de heldin van het sprookje van de Duitse schrijver Otfrid Proisler "Little Baba Yaga" door de hele magische geschiedenis dromen om tot de viering van de Walpurgis Night te komen.