Welke rimmen zijn

Welke rimmen zijnStichovedenie is een wetenschappelijke discipline,gerelateerd aan de literatuurwetenschap en de eigenschappen van de poëtische taal bestuderen. Een van de belangrijkste aspecten van poëtische toespraak is het rijmsysteem, dat wordt beschouwd als een krachtig middel van taal. Voor een aantal formele kenmerken onderscheiden zich verschillende soorten rijmmen.

Welke rimmen zijn

Rhyme is een van de helderste, maaroptionele tekenen van poëtische toespraak. Om een ​​rij in een gedicht te creëren, is het nodig om aan de volgende voorwaarden te voldoen: rijmwoorden moeten overeenkomsten hebben met klinken en verschillen in betekenis. Het is onmogelijk om voornaamwoorden en wortelwoorden te rijmen.

In verschillende tijdperk lijken rijmmen anders. Zo, in de Pushkin-tijdperk, was er precies rijm.

Er zijn verschillende classificaties van rijmtypes.

Classificatie door toeval en afwijking van morfomen

1. Accurate rijm - waarin de schok klinkers en alle geschokte match. Voorbeeld: regels - gedwongen.

2. Met een geschatte rijm zijn schokklinkers, percussieve consonanten, samenvallen, maar klinkerstemmen zijn verschillend. Voorbeeld: ver - eenzaam.

De overgang naar een bijbehorend rijm vond plaats in het midden van de XIX eeuw.

3. Een onnauwkeurig rijm laat twee varianten toe van zijn bestaan. In eerste instantie komen de schokfonemen samen, niets anders valt samen. Voorbeeld: dansen - grapje.

In het tweede geval verschillen de gespannen klinkers, en alle andere geluiden komen samen. Voorbeeld: een boek is een valse.

Classificatie op plaats van stress

1. Mannelijk rijm heeft de nadruk op de laatste van het einde lettergreep. Voorbeelden: gezegd - viel; in de heuvels - in het donker.

2. Vrouwelijk rijm heeft een accent op de voorlaatste lettergreep. Voorbeeld: eiwitpijl.

3. Met dactylische rijm valt de spanning op de derde van het einde van de lettergreep. Voorbeeld: gespijkerd - spellbound.

4. Hyperdactylic - het zeldzaamste type rijm, met nadruk op de lettergreep, die zich op 3 lettergrepen bevindt, verder vanaf het einde. Voorbeeld: slordig - hoesten.

Indeling bij toeval van pre-oorlogse fonemen

In de twintigste eeuw. Rhyme waargenomen compensatie van de trend naar links, dat wil zeggen, diepe woorden of strings.

1. Als de pre-oorlogsfonemen samenvallen, wordt het rijm streng genoemd. Voorbeeld: strikt - gevangenis.

2. Als er geen toeval is in de vorige fonemen, dan is het rijm arm. Voorbeeld: liefde - wortelen.