Tip 1: Hoe de zomerparalympics

Tip 1: Hoe de zomerparalympicsIn de avond van 9 september, een plechtige ceremoniede XIV Paralympic Games van 2012 in Londen eindigde. Sinds 29 augustus hebben atleten met een handicap uit 164 landen voor het recht om het beste genoemd te worden, meegenomen.

Hoe de zomerparalympics

De volgende Paralympische Spellen zijn voorbij eninternationale experts noemen ze al de meest ambitieuze wedstrijden voor de hele geschiedenis van de Paralympische beweging. Dit is niet toevallig, omdat in de wedstrijden die in de hoofdstad van Engeland werden gehouden, 4294 atleten vochten voor de overwinning. Medailles werden gespeeld in 503 verschillende sporten. En dit feit spreekt onmiskenbaar voortgang van dit soort wedstrijden voor personen met een handicap zdorovya.I kansen nog op de resultaten van alle wedstrijden worden beoordeeld niet door hun aantallen, maar door het aantal gewonnen door bepaalde landen van de medailles. Ongetwijfeld helden van de gehouden zomer XIV Paralympische spellen zijn allemaal atleten uit China. Ze kregen 95 gouden medailles, maar tekortschieten van de hoogste onderscheidingen van maximaal een indrukwekkende niveau van 100. Het is een onmiskenbare overwinning, want zelfs de "gouden" van de Russen op het einde bijna drie keer minder. En net als bij de rest van de Spelen, zijn de Chinese niet te vergelijken stoit.Sportivnoe gemeenschap serieus stelt dat bij de volgende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zal worden gehouden, kan de Chinese atleten goed overtreffen het Amerikaanse team. Zoals bekend, ontving zij in 1984 137 awards. Voor de Russen kregen 182 deelnemers van het nationale team 102 medailles in een gespannen en koppige strijd. Van deze - 36 gouden medailles, 38 zilveren en 28 bronzen medailles. En in het team evenement namen de Russische Paralympische atleten een eervolle tweede plaats. Dit is een uitstekend resultaat, want in de geschiedenis van de Spelen heeft ons team nooit zo succesvol uitgevoerd. Het beste resultaat voor deze - 21 "goud" in 1988, 63 awards in 2008 en de achtste plaats in de tabel in 1992 godu.A de gastheren XIV Summer Paralympische Spelen, Britten, die afstammen van de tweede rij van de tabel van medailles op de derde. Zij waren, in tegenstelling tot de Russische Paralympische atleten, meer zelfvertrouwen atleten van het belangrijkste Olympische team. Maar het Paralympische team verloor zijn voormalige voordeel bij zwemmen en fietsen. Op de vierde plaats - het Oekraïense team, zoals in het verleden. De vijfde bleef voor de Australiërs, voor de zesde daalde de Amerikaanse atleten. Nou ja, zoals altijd na de volgende Olympische Spelen, iemand heeft een reden moet worden verbeterd, en iemand zal proberen te houden van de teruggewonnen pozitsii.Zriteli kreeg ook een spannend spektakel van strijd, het overwinnen van de kracht van de geest. En de Spelen eindigden met het "Festival of Lights" op het stadion in Stafford. President van het Internationaal Paralympisch Comité Philippe Craven kondigde de voltooiing van de Paralympische Spelen aan. De vlag van de Spelen werd plegtig overhandigd aan de vertegenwoordigers van de volgende Paralympische hoofdstad Rio de Janeiro. Voor het publiek speelden Engelse musici, zangers Rihanna en Jay Zi.

Tip 2: Welke atleten deelnemen aan de Paralympische SpelenIn 1924 zal de sportgemeenschapOm 100 jaar te markeren vanaf de datum van de eerste wedstrijden genaamd "Olympische Spelen voor Doven". Het was bij hen dat de geschiedenis van moderne toernooien begon, waarvan alleen atleten met beperkte lichamelijke vaardigheden deelnemers zijn. De officiële naam van dergelijke spellen is de Paralympische Spelen. Ze worden gehouden direct na het einde van de zomer en winter Olympische Spelen op dezelfde sportterreinen.

Paralympics - een sportvakantie voor mensen met een handicap
instructie

1


Het inheemse land van sportorganisaties van invaliden werdBerlijn. Het was hier in 1888 dat de eerste sportclub werd gecreëerd voor mensen met ernstige fysieke problemen. Degenen die van de kans werden ontzegd, niet alleen samen met gezonde concurrenten, maar zelfs trainen.

2


Leden van de club in de hoofdstad van Duitsland waren niet allesatleten zijn uitgeschakeld, maar alleen doof. Met de deelname van atleten die kwalen hebben gehad, van 10 tot 17 augustus 1924 in Parijs, en de eerste competitie, noemden de organisatoren van de 'Olympische Spelen voor de doven'.

3


In het Franse toernooi waren er atleten vannegen Europese landen. Medailles in de wielersport, atletiek, zwemmen, schieten en voetbal gespeeld door vertegenwoordigers van België, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Frankrijk en Tsjecho-Slowakije.

4


Op een van de competitiedagen, 16 augustus, inParijs werd opgericht en het sportcomité van doven. Later omvatte het vertegenwoordigers van verschillende andere landen. Waaronder de enige vertegenwoordiger van het socialistische blok - Joegoslavië.

5


Games van moderne Paralympische atleten gaan door veelgebruikelijk voor fans sporten, maar rekening houdend met de fysieke kwalen van hun deelnemers. In het bijzonder, de Winter Paralympische Spelen gastheer biathlon, langlaufen, alpine skiën, rolstoel curling en slee hockey toernooien (op speciale sleeën met de deelname van spelers zonder benen).

6


"Zomer" Paralympische atleten strijden in de vergaderingbasketbal, volleybal en tennis, maar ook in verschillende disciplines van atletiek, powerlifting, zeilen, zwemmen, bullet schieten en andere soorten. De categorieën deelnemers worden gevormd door het International Paralympic Committee.

7


Speciale beperkingen voor toelating tot wedstrijden zijn dat nietdaar. In verschillende groepen hebben atleten zonder ledematen, met verwondingen aan het ruggenmergapparaat, afhankelijk van het type ziekte problemen met het zicht en het gehoor. Trouwens, er zijn professionals onder de Paralympics.

8


Bijvoorbeeld de beroemde Zuid-Afrikaanse atleetOscar Pistorius, die geen benen heeft en perfect op prothesen werkt, slaagde er zelfs in om deelnemer te worden aan de klassieke Olympische Spelen in Londen. Een viervoudig paralympisch kampioen, de Russische Alexei Ashapatov, speelde ooit in een volleybal superleague.

9


Een goed idee om sportmensen met blessures te betrekkenhet musculoskeletale apparaat voor het eerst voorkwam bij de Engelse arts Ludwig Guttman in 1944. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij in het revalidatiecentrum van dergelijke patiënten in Stoke Mandeville, waar piloten van de Britse luchtmacht werden behandeld.

10


Vier jaar later, op initiatief van Dr. LudwigDe eerste Stoke-Mandeville-spellen van Guttman werden hier gehouden. Hun deelnemers aan wedstrijden in het boogschieten waren 16 militairen. Sinds 1952 is het toernooi in Engeland traditioneel geworden.

11


Al snel trok hij de aandacht van IOC-leiders,Het Internationaal Olympisch Comité. In het 56e IOC kreeg het organisatiecomité van de Spelen in Stoke Mandeville zelfs een speciale beker voor 'de implementatie van de Olympische idealen'. De laatste convergentie van liefhebbers van de Paralympische sport met het Internationaal Olympisch Comité vond plaats in 1960.

12


Na de voltooiing van de zomerspelen in Rome,er werden competities gehouden met de deelname van 400 gehandicapte atleten uit 23 landen. Dit toernooi werd door het IOC erkend als de eerste echte zomerse Paralympische Spelen. Een soortgelijk wintertoernooi nummer 1 werd gehouden in de 76e in Innsbruck.

13


Een van de belangrijke verschillen tussen de twee Olympische toernooienin de hoofdstad van Italië was het feit dat de tweede geen vertegenwoordigers van de USSR deelnam. Per slot van rekening waren er officieel geen gehandicapten, laat staan ​​sporters, in het Sovjetland was er nergens iets te doen.

14


De echte doorbraak gebeurde pas in de vroege jaren tachtig. Hij werd gedurende tien jaar opgericht in de 82e Internationale Coördinatiecommissie van de Wereldorganisatie voor de Sport van Gehandicapten en leidde de Paralympische atleten over de hele wereld.

15


Met de Spelen in Calgary en Seoul in 1988, de Paralympics inverplicht gehouden in steden en stadions, waar de Olympische Winterspelen en de Zomer zijn afgelopen. Vier jaar later werd het International Paralympic Committee een van hun organisatoren.

16


Trouwens, volgens de regels zouden de Paralympische Spelen moeten"Paralympics" worden genoemd. Maar dit werd tegengewerkt door de functionarissen van het IOC. Volgens sportambtenaren schendt de letter "O" in de titel de exclusieve rechten van de commissie voor de merken "Olympische Spelen" en "Olympische Spelen".

17


Russische atleten presteren op de Paralympicssinds 1996. Uitstekend voor binnenlandse atleten waren de 2014 Games in Sotsji. Ons team heeft 80 medailles gewonnen, inclusief 30 goud, en werd daarmee de eerste in het officieuze teamgebeuren.

18


En het beste resultaat bij de zomerparalympicsbleek de tweede plaats te zijn, bezet in Londen-2012. Op rekening van de Russen in de hoofdstad van Engeland waren er 102 onderscheidingen, waaronder 36 topwaarden. Ons team was alleen voorsprong op het Chinese team.