Fitness op leeftijd

Fitness op leeftijdHet is geen geheim dat regelmatig fysiek isLadingen helpen om in goede vorm te zijn, zowel in 20, als in 40 en 50 jaar. U moet echter wel op de juiste manier fitnessen. Als het verkeerd is om je lichaam te belasten, dan kun je niet alleen geen positief resultaat bereiken, maar ook heel veel om jezelf schade toe te brengen. Nu zul je leren hoe je een sport kunt kiezen, gezien de leeftijd.

Fitness op leeftijd
Fitness van 18 tot 35 jaar oud

Deze leeftijdsperiode is het meestactief en vruchtbaar, omdat het lichaam voortdurend in ontwikkeling. Het is uit deze periode zal afhangen van hoe je in alle daaropvolgende jaren zal voelen. Van 18 tot 35 jaar, kunt u het zich veroorloven om deel te nemen in absoluut elke sport, natuurlijk, als je geen contra-indicaties of andere beperkende factoren.

Het beste is om te beginnen met sporten al voor deze leeftijd, want het is vanaf de leeftijd van 12-13 dat het gespierde frame begint te vormen, waarvan je figuur in de toekomst af zal hangen.

Sporten op de leeftijd van 18 tot 35 jaarhet is noodzakelijk om het lichaam regelmatig een lading te geven. Het zal leuk zijn, zelfs als je dagelijks fysiek werk doet gedurende minstens een half uur van je tijd. Het belangrijkste in dagelijkse oefeningen is om de belasting op alle spiergroepen gelijkmatig te verdelen.

Oefening voor uithoudingsvermogen wordt het best uitgevoerd in deze leeftijd, omdat het uithoudingsvermogen is dat verantwoordelijk is voor de reserves van het lichaam.

Fitness van 35 tot 50 jaar

Wanneer je leeftijd ouder is dan 35,Het is noodzakelijk om een ​​kleine oefening te veranderen. In deze leeftijdsperiode zijn sporten ook belangrijk, net als in de vorige, maar nu moet je je lichaam zorgvuldiger behandelen en aandachtig luisteren. In de regel hebben veel mensen op hun veertigste een chronische ziekte, daarom is het noodzakelijk om de aanbevelingen van de arts op te volgen en op basis daarvan de geschikte vorm van fitheid te kiezen.

Het is het beste om deel te nemen aan deze periode van het levensport niet meer dan 3 keer per week, terwijl de voorkeur wordt gegeven aan die sporten waarbij de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. De volgende soorten fitness zijn bijvoorbeeld geschikt:

  • zwemmen;
  • aerobics;
  • strekken;
  • fietsen;
  • joggen;
  • Pilates;
  • ademhalingsoefeningen;
  • Yoga.

Je kunt het lichaam ook krachtbronnen geven, maar ze moeten noodzakelijkerwijs matig zijn.

Van 35 tot 50 jaar in de sport, het belangrijkste ding is niet laden, maar regelmaat. Door een actieve levensstijl te handhaven, zult u zich door de jaren heen gezond en jong voelen.

Fitness van 50 tot 60 jaar

Dus het is in het menselijk lichaam dat daarnaGedurende 50 jaar begint hij aanzienlijk spiermassa te verliezen en vetophopingen te accumuleren. Om dit te voorkomen, moet je een vrij actieve levensstijl leiden.

Als u nog nooit op 50-jarige leeftijd met sporten bent begonnen, moet u de fysieke activiteit niet sterk verhogen. Het belangrijkste is om regelmatig fitness te doen en gewoon het soort dat je leuk vindt.

Degenen die hun hele leven met sporten hebben doorgebracht, veelHet is gemakkelijker om een ​​plan te maken voor training in deze leeftijdscategorie. Het is genoeg om de belasting te verminderen en ademhalingsoefeningen toe te voegen die de prestaties van het hart en de bloedvaten helpen verbeteren.

Mensen die ouder zijn dan 50, is goed om te beginnenZwemmen en gemakkelijk joggen of zelfs snel tempo lopen. Zo'n lading kan niet alleen het lichaam op een toon houden, maar ook een slaap sterker maken.

Fitness voor wie voor 60

Na 60 jaar is het noodzakelijk om de fysieke belasting tot een minimum te beperken en deze uit te voeren wanneer uw eigen welzijn dit toelaat. De ideale optie is dagelijkse wandelingen in de frisse lucht.

Hoe te JustSuggest


Op het moment van de sportintensieve training, kunt u tien keer meer zweet dan normaal - terwijl u maximaal 10 liter zweet per dag toewijst. Dit is een groot volume vloeistof, dus het is heel belangrijk in de training. Gedurende de training, drink veel water om uitdroging te vermijden.
LEER MEER