De vijf van de rijkste voetbalclubs ter wereld

De vijf van de rijkste voetbalclubs ter wereldVoetbal is een van de meest populaire soortensport in de wereld. Dit prachtige spel inspireert miljoenen fans over de hele wereld. Veel teams in hun gelederen hebben placers van voetbalsterren. Dit alles wordt bepaald door het grote budget van de clubs. Het is mogelijk om de top vijf van de rijkste voetbalteams ter wereld te selecteren.

De vijf van de rijkste voetbalclubs ter wereld

Op het algemene clubbudget staat op de vijfde plaats het team, waarvan de eigenaar momenteel Roman Abramovich is. London Club "Chelsea" heeft een totale begroting van 427,5 miljoen. dollars. Dit team is al lang lid van de beste Engelse voetbalclubs. Bovendien is "Chelsea" ook concurrerend in Europa, omdat het zich kan veroorloven om deel uit te maken van veel geweldige spelers.

Op de vierde plaats de rijkstevoetbalclubs in de wereld is de München "Beieren". Het budget van het team bedraagt ​​488,2 miljoen dollar. Dit is een van de meest getitelde clubs in Duitsland. In 2013 werd het München team het beste team in Europa, met het winnen van de meest eerbare trofee - de UEFA Champions Cup. De sponsor van het team is het bedrijf Deutsche Telekom AG.

De top drie leiders in de ranglijst van de rijkste clubs openen "Manchester United" met een totaal budget van 524,6 miljoen. dollars. Momenteel heeft de Engelse club problemen in optredens, niet alleen op het Europese, maar ook op de Engelse arena. Dit voorkomt echter niet dat de club veel titelspelers in zijn gelederen aantrekt. Onder de laatste overnames van Manchester United zijn Falcao en Di Maria.

Op de tweede plaats van onze rating ishet Spaanse "Barcelona". Het totale budget van dit team is 640 miljoen dollar. Barça heeft jarenlang de bar in het wereldvoetbal als het beste team gehouden. Op dit moment heeft de Spaanse club niet langer zo'n geweldige kracht. Het zijn echter de kleuren van "Barcelona" die een van de duurste spelers ter wereld beschermt - Lionel Messi.

De rijkste voetbalclub ter wereld is stileen Spaans team. Madrid "Real" heeft een budget van 679,2 miljoen dollar. Het is deze club die op dit moment de huidige eigenaar is van de UEFA Champions Cup. De samenstelling van dit team kan veilig het voetbalteam van de wereld worden genoemd. Jaarlijks is de winst van deze voetbalclub ongeveer 200 miljoen dollar.