Met welk gewicht kan je squats starten?

Met welk gewicht kan je squats starten?Squats zijn de basisoefening, indie veel spiergroepen uitwerken - quadriceps, voorste heupen, soleus en anderen. Oefening is een van de drie competitieve powerlifting. Ook in hun training squats omvatten atleten die zich bezighouden met bodybuilding, gewichtheffen, atletiek, zwemmen, hockey en andere sporten.

Squats op het laagste punt


Je hebt nodig
  • Een bar, een platform, schoenen met een stevige zool, een bevestigingsriem, een ervaren metgezel.
instructie

1


Voordat je aan deze oefening begint,trainen met een coach of een meer ervaren atleet. Het risico op verwonding als de squats niet goed worden uitgevoerd is groot. Je kunt je arm breken, je wervelkolom samenknijpen of een nieuwe beschadiging krijgen die je lange tijd buiten spel zet. Kom heel voorzichtig naar de theoretische training. Direct voor de oefening een warming-up uitvoeren, de benen voorbereiden en weer aan het werk.

2


Als er geen ervaring is met kraken met een lange halter,begin de techniek te slijpen met een houten paal die de vorm van de bar van de bar nabootst. Nadat je meer zelfverzekerd hebt gehurkt, zonder de techniek te schenden, ga je naar de squats met een Olympische nek (20 kg). Na de juiste techniek van squats in het kader van een of twee trainingen te hebben begrepen, verhoogt u geleidelijk het gewicht van het projectiel. Een gezonde man moet overwinnen in een gewicht van een squat bar gelijk aan de zijne.

3


Start je training met een laag gewicht. Neem een ​​barbell gewicht van 50% van uw maximum. Maak 8 herhalingen voor het begin. Geleidelijk verhogen van het gewicht en de herhalingen te verlagen. Als de juiste techniek onder de knie hebben, kun je niet gaan zitten met het gewicht te vergelijken met uw eigen gewicht, lichaamsbeweging tijdelijk opzij te zetten en te genieten van een algemene fysieke training - hardlopen, zwemmen, springen van een lage kraakpand.

4


Verbeter de resultaten geleidelijk. In het begin zal de groei van uw sterke punten indrukwekkend zijn. Spieren die betrokken zijn bij squats hebben een groot potentieel. Voor 1-2 jaar, afhankelijk van het gekozen programma en de beschikbaarheid van een ervaren coach, kunt u het gewicht van de bar verdubbelen in squats. Als je effectief blijft werken en een duidelijk omschreven doel hebt, zullen squats met een barbell van 200 kg niet iets bovennatuurlijks voor je zijn. Let naast de juiste techniek ook op het herstel van het lichaam, voedsel voor een speciaal regime en vele andere nuances die je helpen een topsporter te worden.

5


Regelmatige uitvoering van squats zal u toestaan ​​dat niet te doenalleen spiermassa krijgen en sterker worden, maar over het algemeen ook het hele lichaam versterken, zodat u ouderdomsproblemen met de wervelkolom en gewrichten kunt voorkomen. Als het uw doel is om de gezondheid te behouden in plaats van een sportresultaat, maak dan geen misbruik van oefening met een zeer hoog gewicht. Met vele jaren van zeer zware training kunt u een negatief effect op het lichaam bereiken.