Tantra - seks of een manier om superbewustzijn?

Tantra - seks of een manier om superbewustzijn?Tantra is de oudste wetenschap van het modernevan de wereld. De verhandeling "Vigyan Bhairava Tantra" is een beschrijving van 112 meditatietechnieken, meer dan vijfduizend jaar oud. Men kan zeggen dat alle filosofische trends en wereldgodsdiensten er uit groeien. Maar Tantra is geen filosofie of religie. Tantra is een wetenschap die het menselijk lichaam en de geest bestudeert.

Tantra - seks of een manier om superbewustzijn?

Tantra wordt beschouwd als een of andere manier gerelateerd aan seks. Maar hierbij is alle informatie uitgeput. Maar Tantra is niet alleen seks. Ze gebruikt seksuele energie om meditatie in te gaan. Seksuele energie is de enige energie die we echt hebben, maar we hebben er geen controle over. Alles wat een persoon doet is direct of indirect gerelateerd aan seksuele energie. Het wordt gebruikt om niet alleen hun eigen soort te reproduceren, maar ook voor creativiteit, verbeelding, werk, relaties.

De energie van al onze acties en verbintenissen is genomen uitseksueel centrum. Als deze energie buiten beweegt, is het emotioneel gekleurd - liefde, boosheid, angst, wrok, haat, mededogen. Zonder de energie van het seksuele centrum kunnen deze emoties niet leven. Vergelijk kinderen en ouders - kinderen zijn vol van leven - hun emoties zijn helder en sterk in hun spellen en de oude man heeft alle emoties saai of helemaal niet - de energie beweegt niet meer, het wordt bevroren, nauwelijks in het lichaam zweren.

Geleidelijk, met groeiende energie uit de zintuigengaat in de geest en zit daar vast. De volwassen persoon heeft de voorkeur aan denken, gezond verstand. Alle denkprocessen vinden plaats, aangedreven door seksuele energie.

Tantra leert het beheer van deze creatieve kracht. Ze gebruikt het als bron voor onderdompeling in zichzelf. Voor het onthullen van vaardigheden, de realisatie van het ware potentieel van de mens. Beheersing van gevoelens en geest.

Een van de belangrijkste voorwaarden in de praktijk van Tantra isobservatie. Het is een staat van wakker bewustzijn. Een subtiele, gevoelige toestand waarin het mogelijk is om de processen in het lichaam en in de geest te vertragen. Daarom gebruikt Tantra het lichaam als uitgangspunt. Het menselijk lichaam houdt grote geheimen en onthult zijn geheimen als een energiek wezen. Hij herkent zijn lichaam als een fysieke schaal, het planetaire lichaam van het kosmische bewustzijn.

Seks is slechts een van de praktijken van Tantra. Het wordt voorafgegaan door vele technieken waardoor iemand in meditatie gaat. Kijk goed naar de afbeeldingen van de figuren op de tempels van Khajuraho. Daar hebben mensen niet alleen seks - hun gezichten worden niet geïdentificeerd, ze zijn meditatief. Hun gezichten drukken de staat van gelukzaligheid uit, het hoogtepunt van elke meditatie.

Probeer het, door een routine voor je uit te voerenactie, om volledig en volledig in het proces te zijn. Als je eet, de smaak van eten voelt, ervan geniet, en je nieuwe kleuren ontdekt. Dit is Tantra. Als je over straat loopt - voel je lichaam, elke stap, de lucht - die je inademt, wees je bewust van alles in de buurt - dit zal Tantra zijn. Je communiceert met een persoon - wordt volledig ondergedompeld in deze communicatie, laat je gesprekspartner het middelpunt van het universum worden voor jou - vang elke beweging, stemgeluid, gezichtsuitdrukking. Bekijk hem met liefde. Hij zal het voelen en zal je met hetzelfde gevoel beantwoorden - dit is Tantra. Als jij en je partner seks hebben - richt je aandacht volledig op de actie. Word een gevoelige en trillende minnaar - sta in elke beweging, voel de adem, de geur, de stem van je partner. Word een geheel en dan zal ik een klein iemand zijn in het universum en zal er maar één grote We zijn!