Raja Yoga. Wat is het gevaar van twijfel?

Raja Yoga. Wat is het gevaar van twijfel?De menselijke geest is geneigd omtwijfelen aan de juistheid van de beoogde doelen. Het is twijfelachtig of ik genoeg kracht heb. Vanuit het oogpunt van yoga is twijfel een van de ernstigste obstakels voor het bereiken van de gestelde doelen.

v-chem-opasnost039; -somnenij

We twijfelen en het blijkt een stap vooruit te gaan,ga dan achteruit. Als gevolg hiervan gaan we niet vooruit, maar blijven bij de startpositie. Toch blijft twijfel niet mogelijk om de geplande af te wijzen en betrokken te zijn bij wat we zeker weten.

Vanwege dit, een enorme hoeveelheidenergie, tijd verloopt, en we vertrappen ter plaatse. Yoga vraagt ​​ons om twijfels weg te werpen en beginnen het plan te vervullen. Je moet in jezelf geloven! In de toekomst, als we het gewenste bereiken, wordt ons geloof op natuurlijke wijze versterkt. Maar eerst moeten we wat inspanningen doen.

Wij stellen een doel voor onszelf, we vervullen het. Gaandeweg neemt de complexiteit van taken toe en daarmee groeit het geloof in zichzelf, de wil wordt versterkt. En het is gemakkelijker voor ons om onze geest te beheren. Bewustzijn rent niet langer, maar is onder onze controle.

Natuurlijk, om dit allemaal te doen, zal het durengespannen! De kosten zullen zowel uit de mentale als van de fysieke processen komen. Het vermogen om op één taak te concentreren, vereist het gebruik van sterkwillige inspanningen. Maar onze wil ontwikkelt immers alleen wanneer we het toepassen. Als we het niet in ons leven gebruiken, wordt het niet sterker.

Om de wil te versterken, kunnen we ons wenden totRaja Yoga. Het presenteert een verscheidenheid aan oefeningen voor de onthulling in onze wilskrachtige vaardigheden. Dit zal ons helpen bij het einde, om te gaan met moeilijke situaties en zal ook een grote hulp zijn, kunnen we zelfs noodzakelijk zeggen, in de weg van onze geestelijke ontwikkeling.