Waar is Panama?

Waar is Panama?Ondanks het feit dat Panama op de wereldkaart iskleine plaats, is het steeds meer populariteit onder toeristen. Dankzij zijn unieke locatie kunt u op een dag in de Caribische Zee en de Stille Oceaan zwemmen.

Waar is Panama?

Panama: geografische locatie

Als je goed op de kaart van de wereld kijkt, of lievernaar het deel waar Noord- en Zuid-Amerika zich bevindt, kunt u zien dat deze twee continenten door een smalle strook land met elkaar verbonden zijn. De knelpunt van deze strip heet de Panama Isthmus. Hier bevindt zich een kleine staat Panama. De exacte geografische coördinaten: 9 00 N, 80 00 W. Aan de noordzijde van Panama aan de Caribische Zee, die behoort tot de Atlantische Oceaan, in het zuiden - Golf van Panama Pacific okeana.Cherez het gehele grondgebied van de staat gaat een uniek gebouw - het Panamakanaal, die de Grote Oceaan verbindt met de Atlantische Oceaan . Het ontwerp van dit kanaal is een van de meest complexe bouwprojecten in de geschiedenis van de mensheid. Het wordt beschouwd als een van de grootste kunstmatige waterwegen. De lengte is meer dan 80 km. Het Panamakanaal heeft een enorme invloed op de ontwikkeling van de scheepvaart en de economie, niet alleen in het westelijk halfrond hadden, maar in de hele mire.S oostkant naaste buur Panama - een land Colombia (tot 1903, Panama maakte deel uit van de staat). En aan de westkant van Panama grenst Costa Rica. Naast het grondgebied dat op het vasteland ligt, bezit Panama de eilanden Koiba, Taboga, Isla Grande en vele kleine eilandjes. Een van de grootste archipel van Bocas del Toro is gelegen langs de kust van de Caribische Zee en de archipel van Las Perlas, en de meeste van de andere eilanden liggen verspreid langs de Pacifische kust van het land. Het totale gebied van Panama is ongeveer 78.000 vierkante kilometer.

Panama is het land van de zeeën en bergen

Op de kaart is het duidelijk dat in de centrale regio'sPanama wordt gedomineerd door bergachtig terrein. Over het land strekken de bergketens - de Cordillera de Varagua (in het westen) en de Cordillera de San Blas (in het oosten), met een hoogte van 800 tot 1300 meter. Het hoogste punt op de kaart van Panama is de Baru-vulkaan (3475 m), ook wel Chiriki genoemd: bij de naam van de provincie waar het zich bevindt. De hellingen van de bergen zijn bedekt met dichte immergroen bossen. In de kustgebieden van Panama is het gebied meestal heuvelachtig en vlak. Omdat het land zich in de buurt van de equator bevindt, is het klimaat hier subequatoriaal: de gehele warmte, de hoge luchtvochtigheid en de bewolking, de seizoensgebonden temperatuurschommelingen zijn onbelangrijk. Het warmste gebied is de kustzone van de Stille Oceaan.