Skigebieden in Bulgarije

Skigebieden in BulgarijeVandaag is Bulgarije niet langer geassocieerdexclusief met strandrecreatie, is de laatste tien jaar in dit land actief bezig met het ontwikkelen van skitoersel. Tegelijkertijd kost de vakantie in de skigebieden in Bulgarije veel minder dan bijvoorbeeld Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland, en de verscheidenheid aan routes en de kwaliteit van de klantenservice zijn niet minder dan die van de prestigieuze Europese resorts.

Skigebieden in Bulgarije

Bansko-resort

Het skigebied van Bansko ligt inzuidoostelijke deel van het land op de Pirin-bergketens. Hier wachten toeristen op skipistes van elke complexiteit met een totale lengte van 56 km, gelegen op een hoogte van 950 tot 2525 m.

Bansko is het langstskiseizoen in Bulgarije, begin december en eindigt medio april. Klimaatomstandigheden dragen bij aan een stabiele sneeuwbedekking van 2 meter dikte. Bij onvoldoende neerslag wordt de technische staat van de sporen ondersteund door moderne sneeuwkanonnen.

De skipistes van Bansko zijn uitgerust met modernLiften die tot drieduizend mensen per uur kunnen bedienen. Russisch sprekende toeristen kunnen gebruikmaken van de diensten van professionele instructeurs in alpineskiën.

De lijst met comfortabele hotels en privé-appartementen voor toeristen is behoorlijk indrukwekkend, waardoor u zowel een goedkope als luxe accommodatie kunt vinden.

Het resort van Bansko is niet alleeneen modern skicentrum met hotels en pensions, maar ook een pittoreske stad met oude gebouwen, gezellige bergrestaurants en veel winkels met sportkleding en uitrusting.

Resort Borovets

Geografisch gezien ligt het resort Borovets op de noordelijke hellingen van het pittoreske Rila-gebergte aan de voet van Musala Peak - het hoogste punt op het Balkan-schiereiland.

Borovets is de oudste en meest prestigieuzeeen skioord in Bulgarije met uitstekende routes van elke complexiteit, moderne liften, een hightech systeem voor het produceren van sneeuw en een ontwikkelde infrastructuur. De totale lengte van de skipistes is ongeveer 43 km, gelegen op een hoogte van 1300 tot 2650 m, en omvat drie skigebieden - Sitnyako-Martinovibaraki, Yastrebets, Markudzhik.

Borovets is omgeven door een naaldbos, dus de luchthier is het ongebruikelijk schoon en fris. De winter in deze regio wordt gekenmerkt door milde klimatologische omstandigheden met zware sneeuwval - in de koudste maanden daalt de temperatuur niet onder de 5 graden. De sneeuwbedekking op de skihellingen wordt bewaard van december tot april.

In Borovets is er een groot aantal hotels en cottage-complexen met verschillende gradaties van sterren, gelegen op slechts een paar minuten lopen van de skiliften.

Pamporovo Resort

Pamporovo is het warmste en zonnigste skiresort in Bulgarije, gelegen in het hart van het Rodopegebergte aan de voet van de Snezhanka-berg, waarvan het hoogste punt rond 1929 m ligt.

Locatie van het resort in de buurt van de Egeïsche Zeedraagt ​​bij aan een mild winterklimaat met zware sneeuwval, wat garant staat voor uitstekend skiën van half december tot begin april. De totale lengte van de skipistes is ongeveer 20 km.

Zachte besneeuwde hellingen maken het resort van PamporovoEen geweldige plek voor mensen die net beginnen aan hun kennismaking met skiën. Voor meer ervaren skiërs zijn er ook vier speciale skipistes ("zwarte hellingen") en een gigantische slalom.

Het resort van Pamporovo heeft veel gezellige hotels, veel nachtclubs en Bulgaarse tavernes.